Bodrum Gündem

MİNİK ÖĞRENCİLERDEN RESSAMLARA TAŞ ÇIKARTAN SERGİ…

merkezturgutreis-resim-sergisi-manşetBodrum Turgut Reis Ortaokulu Görsel Sanatlar öğretmeni Nihat Yücel rehberliği ve Okul Aile Birliği destekleri ile 150 öğrencinin hazırladığı resimler Hakan Aykan Kültür ve Sanat merkezinde (Trafo) sanatseverlerle buluştu.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Turgut Reis Ortaokulu öğrencileri Görsel Sanatlar öğretmeni Nihat Yücel rehberliğinde, tamamı tuval üzerine akrilik boya tekniklerinin kullanıldığı resimler Trafo’da sanatseverlerini bekliyor.

Bodrum ilçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin’in açılış kurdelesini kestiği sergiye okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. 5.6.7 ve 8. sınıflardan 150 öğrencinin yapmış olduğu resimlerden oluşan sergi 28 Nisan Cuma gününe kadar gezilebilir. Sergide 45 resim yer alırken, bu resimlerin satışından elde edilen gelirle okulun ihtiyaçları karşılanacak.

Bu sene üçüncüsü düzenlenen  resim sergisindeki resimlerin temalarını modern, çağdaş ve dekoratif sanatlardan oluşturan öğrenciler sergilerinde; yeni insanlık anlayışının doğduğu, büyük toplumların bilinçlendiği ve yaşam hakkını aradığı, doğa taklitçiliğinden kavram ressamlığına geçtiğimiz bu çağda yeni sanat anlayışlarını ve farklı bakış açılarını göstermeye çalışacaklar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.