Bodrum Gündem

DOĞRU ALINAN NEFES,  ÖĞRENCİYİ BAŞARIYA GÖTÜRÜR…

doğru-nefes-öğrenciyi-başarıya-götürür-manşetBodrum ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Nefes Atölyesi iş birliği ile TEOG öğrenci velilerine yönelik hazırladığı “Sınava Hazırlanan Öğrenciler İçin  Doğru Nefes Almanın” önemi konulu seminer Heredot Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Nefes Koçu Burçin Özdemir’in sunumunu yaptığı seminerde, sınava hazırlanan öğrencilerin doğru nefes aldıklarında başarı oranlarını nasıl yükselteceklerine dair bilgiler yer aldı.

Bodrum belediyesi Heredot Kültür Merkezinde gerçekleşen seminere okul müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı.

Nefes Koçu Burçin Özdemir, doğarken diyafram nefesi ile hayata merhaba dedikten sonra çocukluk evresinde unutmaya başladığımız diyafram nefesinin nasıl geri kazanılacağına dair yöntemleri katılımcılara uygulamalı olarak gösterdi. Özdemir “Diyaframdan nefes almaya  iki yaşına kadar  devam ediyoruz.  Biz duygusal olarak doyuma ulaşamadığımız zaman sempatik sistem denilen üst solunum yolu ile nefes almaya başlıyoruz. Nefesin tekrar diyafram yöntemi ile hayatımıza dahil ettiğimizde vücudumuza gerekli olan oksijeni sağlamış oluruz. Yeterli miktarda oksijen alan başta beynimizde daha sağlıklı çalışacaktır. Çocuklarımız sına sırasında diyaframdan aldıkları doğru nefeslerle dikkatlerini toplayarak stresle başa çıkabilirler. “

Doğru nefesin burundan alınıp verilen nefes biçimi olduğunun altını çizen nefes koçu Burçin Özdemir “Uyanıkken ve uyurken burundan nefes alınmalı. Ayrıca Dünya Sağlık Örgütü dakikada sadece sekiz defa nefes almamız gerektiğini ifade ediyor. Bir insan ömründe Yetmiş milyar defa atıyor kalbimiz. Çok hızlı nefes alarak bunun pil ömrünü azaltıyoruz. Kardiyo çalışması vücuda en fazla zarar veren spor biçimidir. “ dedi.

Yaklaşık bir saat süren seminer,  katılımcılarla interaktif olarak soru cevap şeklinde devam etti.














Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.