Bodrum Gündem

ORTAKENT’TE FESTİVAL ZAMANI…

ORTAKENT’TE FESTİVAL ZAMANI…
17333527_1398951216802078_7033803451725250560_nBodrum yarımadasının en özel köşelerinden biri olan Ortakent Yahşi’yi kalıcı ve sürdürülebilir bir festival ile hareketlendirmek amacıyla bu yıl ilk kez düzenlenecek olan OYFEST, Ortakent Yahşi Geliştirme ve Mavi Bayrak Derneği (OYDER) ve Ortakent Yahşi Gençlik ve Spor Kulübü tarafından 17-21 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
 Bodrum Gündem Haber 
Muğla Valiliği, Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu, Muğla Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, TED Bodrum Koleji, Marmara Koleji ve Bahçeşehir Koleji başta olmak üzere çok sayıda kurum ve kuruluş da festivale destek verecek.
İlkleri yaşatan festival
Ege ile Akdeniz’in kesiştiği nokta, Bodrum’un en uzun sahil şeridine sahip Ortakent Yahşi, bu yıl ilk kez geniş kapsamlı bir festivale ev sahipliği yapacak. Ortakent Yahşi koyu ve sahilini de kapsayacak şekilde denizde ve karada; spordan sanata kadar dans ve konser gibi çeşitli etkinliklerden Guinness rekor denemelerine kadar pek çok farklı aktivite, OYFEST 2017 “Ortakent-Yahşi Bahar Festivali” ile Bodrum’da hayat bulacak.
Festival, Ortakent Yahşi sahilinde 17 Mayıs Çarşamba günü düzenlenecek açılış töreni ve TED Bodrum Koleji Bandosu eşliğinde Taşlıkburun Mevkiinden Bodrum Belediyesi Müsgebi Cafe Festival alanına doğru yapılacak kortej yürüyüşüyle başlayacak. Açılış konserinde sevilen sanatçı Berksan, madalya, plaket ve ödül töreni ile yapılacak kapanışta da ‘Bodrum Masalı’nın Yıldızı ünlü sanatçı Şevval Sam sahne alacak. Halka açık olarak gerçekleşecek olan konserler Bodrum Belediyesi Müsgebi Cafe önünde yapılacak.
” OYFEST 2017 ile birlikten kuvvet doğacak”…
Festivalin ev sahipliğini ve organizasyonu üstlenen OYDER’in Başkanı Ahmet Aras; spor, eğlence, kültür-sanat, konaklama, tatil, yeme-içme ve alışveriş aktivitelerini bir araya getirdikleri OYFEST 2017 ile birlikte bölgede bir sinerji yaratmayı hedeflediklerini söyledi. Aras, “Organizasyon boyunca çeşitli sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içinde olacağız. Halkımızı çok daha etkin ve canlı bir festivalle buluşturmak istiyoruz. Bodrum’da yaşayan veya tatil için beldemize gelen herkes festivale katılıp Bodrum’da keyifli bir hafta geçirebilecek. Özel sporcularımızın katılacağı Tekerlekli Sandalye Tenis Türkiye Şampiyonasının yanı sıra Minik Kalpler İçerde projesi için Guinness sualtı rekor denemesi gibi etkinlikler de festivalimize sosyal sorumluluk kimliğini kazandırması açısından önem taşıyor.” dedi.
 
“Bu güzel festival Türkiye’ye örnek olsun”…
Daha önce iki dönem Ortakent Yahşi belde belediye başkanlığı görevinde bulunan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise Bodrum’un tanıtımına katkı sunacak bu özel festivalin hazırlanmasında emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür etti. Bodrum’un lokomotifinin başta turizm olduğunu ifade eden Başkan Kocadon, Bodrum’u canlandırmak için üretilen güzel projelere destek vermeye her zaman hazır olduğunu da belirterek, “Bodrum Belediyesi olarak bu güzel festivale elimizden gelen desteği sunuyoruz. Benim en büyük hedefim -ki bunu her zaman her yerde vurgularım- sporla iç içe, sağlıklı, mutlu ve kendine güveni olan nesiller yetiştirmek. Bu nedenle birçok sportif aktivitenin bulunduğu, sanatsal ve kültürel etkinlikler ile süslü bu festivalin hem çocuklarımıza hem de ülkemize örnek olacağına inanıyorum. Umuyorum ki OYFEST, bundan sonraki yıllarda geleneksel hale gelerek ve daha da genişletilerek Bodrum’un ve Türkiye’nin en önemli festivalleri arasında yerini alır ve hatta dünyaya açılır.” dedi.

OYFEST 2017

17-21 Mayıs Ortakent Yahşi Bahar Festivali

F E S T İ V A L       P R O G R A M I

 ETKİNLİKLER                                              :             YER                                                 :         ZAMAN    :                             

*Festival Açılışı ve TED Bodrum Koleji                             Taşlık Burun/Müsgebi Cafe           17 Mayıs Çarşamba Bandosu Eşliğinde Kortej Yürüyüşü                                                                                        (18.00-20.00)

MC ERSİN/Berksan Konseri                                                       

 *Tekerlekli Sandalye Tenis Türkiye                   Yahşi Tenis Kulübü                           15-20 Mayıs

  Şampiyonası ( TBEF işbirliğinde )                                                                                        (09.00-20.00)

 *Masa Tenisi Turnuvası                                              Erkal Otel/Irmak Otel                   17-20 Mayıs

(09.00-20.00)

 *Golf Turnuvası                                                             Golf &Tenis Kulübü                      17-20 Mayıs

(09.00-20.00)

 *Tenis Turnuvası Bodrum                                          Golf & Tenis Kulübü                     17-20 Mayıs

(09.00-20.00)

 *Sokak Basketbolu Turnuvası                                  Ortakent Marina                             17-20 Mayıs

(Bodrum Bahçeşehir Koleji)                                                                                                    (16.00-20.00)

*Bodrum Bisiklet Turu                                                                Kefi Beach&Suites                         17-20 Mayıs

(08.00-14.00)

 *Tavla Turnuvası                                                            Viras Otel                                          17-20 Mayıs

(16.00-20.00)

*Fotoğraf Maratonu(Instagram)                             Açelya Motel                                   17-20 Mayıs

(08.00-20.00)

 *Kumdan Heykel Sempozyumu                                             Kargı Sahili                                        17-20 Mayıs

(MUGSF)                                                                                                                              (14.00-18.00)

*Temsili Geleneksel Bodrum Düğünü                 Müsgebi Cafe Sahnesi                 18 Mayıs Perşembe
ve Yöresel Yemek Kermesi                                                                                                   (21.00-23.00)

*Plaj Voleybolu Turnuvası                                        Yahşi Yelken                                    19-20 Mayıs

(16.00-20.00)

 *Yelken Yarışması                                                        Ortakent Yahşi Koyu                     19-20 Mayıs

(Optimist-Laser-Tirhandil Cup)                                                                                                              (12.00-18.00)

  *Satranç Turnuvası                                                       Eriş Motel                                          19-20 Mayıs

(Bodrum Satranç Kulübü)                                                                                                         (12.00-18.00)

 *Briç Turnuvası (Bodrum Briç Kulübü)                  Light House Otel                            19-20 Mayıs

(15.00-18.30)

 *Çocuk ve Yetişkin Resim Atölye Çalışması       Megg’s Otel                                      19-20 Mayıs

(16.00-20.00)

*Bodrum yöre yazarlarının Bodrum                      Müsgebi Cafe                                  19-20 Mayıs
temasıyla hazırladıkları kitaplarının                                                                                   (16.00-20.00)

tanıtımı ve imza günleri 

 *19 Mayıs Gençlik Şöleni                                           Müsgebi Cafe Sahnesi                 19 Mayıs Cuma

(DJ performanslar)                                                                                                                      (20.00-23.00)

(Sarso,Erhan,MC Ersin)

 *Yarımadadan Adaya Temalı Yüzme                     Marma Beach Otel                         20 Mayıs Cumartesi

Etkinliği (Bodrum Marmara Koleji)                                                                                       (09.00-12.00)

 *Milli Sporcu Bilge Çingigiray Aydın’ın                               Ted Bodrum Koleji                         20 Mayıs Cumartesi
sualtında en uzun yürüme kategorisinde           Yüzme Havuzu                                (09.00-12.00)

Guinness dünya rekoru               denemesi 

 *Plaket ve Ödül Töreni/TED  Bodrum                   Müsgebi Cafe                                  20 Mayıs Cumartesi

Koleji Yöresel Halk Oyunları Gösterisi                                                                                               (18.00-21.00)

 *Şevval Sam Halk Konseri                                         Müsgebi Cafe                                  20 Mayıs Cumartesi

(21:00-23.00)

 

unnamed

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.