Bodrum Gündem

HEDEFLERİ MUTLU VE ÖZGÜVENLİ BİREYLER YETİŞTİRMEK…

bodrum amerikan kültür koleji (3)

Bodrum’da 2017-2018 yılında eğitim öğretime başlayacak olan Bodrum Amerikan Kültür Koleji; Yokuşbaşı mahallesindeki yerleşkelerinde basın toplantısı düzenleyerek, Bodrumlu çocuklara sağladıkları özgün ve farklı eğitim sistemini, okulları ve hedefleri hakkında bilgi paylaştılar. Bodrum Amerikan Kültür Koleji Kurucularından Çiğdem Demiralp; “Bodrum Amerikan Kültür Koleji olarak farkımız, Özgür Okul sistemidir…” dedi.

Bodrum Gündem Haber/FB

Anaokul, ilkokul ve ortaokul olarak 480 öğrenci, kapasitesi ile yeni öğretim döneminde açılacak olan “Bodrum Amerikan Kültür Koleji”nin gerçekleştirdiği basın toplantısında; Türkiye Özel Eğitim Kurumları Federasyon ve Amerikan Kültür Kolejleri Yönetim Kurulu Başkanı Halil Çil, Bodrum Amerikan Kültür Koleji kurucuları Çiğdem Demiralp ve Kerem Karataş, Amerikan Kültür Kolejleri ve eğitim sistemleri hakkında bilgi verdi.

BODRUM AKK OKUL GORSEL (2)YAŞAM BOYU ÖĞRENME YÖNTEMLERİ UYGULANACAK…

Bodrum Amerikan Kültür Koleji kurucusu Çiğdem Demiralp hedeflerinin Bodrum’da yaşayan çocukları, çağdaş eğitim yaklaşımlarını benimsemiş, İngilizceyi mükemmel seviyede öğreten, akademik ve sosyal başarısı, yaşam boyu öğrenme yöntemleri ile dünyaya açılmış kurumları ile buluşturmak olduğunu ifade ederek; “Bodrum’a duyduğumuz hizmet aşkıyla, 100 yılı aşkın süredir ülkemizde eğitim hizmetleri vermekte olan ‘Amerikan Kültür Kuruluşları’nın geleceğe değer katacak liderler yetiştirmeyi hedefleyen konseptini, Amerikan Kültür Koleji ile Bodrum’a kazandırmış olmaktan kıvanç duyduğumuzu belirtmek isterim…” dedi.

60 KİŞİLİK EĞİTİM KADROSU İLE BAŞLIYORLAR…

Demiralp şöyle devam etti; “Deneyimli ve tecrübeli yaklaşık 60 kişilik eğitim kadromuz, bağımsızlığımızı sağlayan güçlü finansal yapımız, uluslararası eğitim vizyonunun anlayış farkı ile ülkemize, bölgemize yarının liderlerini yetiştirmek üzere yola çıktık. Bodrum Amerikan Kültür Koleji olarak farkımız, Özgür Okul sistemidir. Özellikle küçük yaştan itibaren yabancı dil eğitimde başarısını kanıtlamış bir kurumun da gücünü arkamıza alarak, Bodrum’da özgün eğitim farkını sunuyoruz…”

BODRUM AKK OKUL GORSEL (4)HER SINIFTA 2 ÖĞRETMEN OLACAK…

480 öğrenci kapasitesi ile yeni öğretim yılına hazır olduklarını kaydeden Demiralp; “Hedefimiz, Bodrum’da yaşayan çocuklarımızı; çağdaş eğitim yaklaşımlarını benimsemiş, İngilizceyi mükemmel seviyede öğreten, akademik ve sosyal başarısı, yaşam boyu öğrenme yöntemleri ile dünyaya açılmış kurumumuz ile buluşturmaktır. Özgün ve farkı oluşturan öğretim sistemimizin en önemli unsuru ‘Bilingual Eğitim’ ile 1 sınıfta 2 eğitmen ve bir tanesinin sadece İngilizce konuşuyor olmasıdır. Bodrum Amerikan Kültür Koleji’nde İngilizce eğitiminin; bir ders olarak değil, bir iletişim aracı ve yaşamın olağan akışı içinde yaşayarak öğrenme metodu ile öğretilmektedir. Bu avantaj ile öğrencilerimiz uluslararası geçerli Dil Portfolyoları ve diplomaları ile İngiltere ve Amerika’da aralarında UCL, Cambridge, Oxford gibi okulların bulunduğu 300’ün üzerinde lise ve üniversiteye Öncelikli Başvuru hakkı kazanırlar…” dedi.

Demiralp Bodrum’da tahmin edilemeyecek kadar ihtiyaç sahibi çocuk olduğuna dikkat çekerek, ilk yıl maddi durumu iyi olmayan ve başarılı 10 öğrenciyi tam burslu ve tüm ihtiyaçları karşılanarak eğitim görmesi sağlanacağını da sözlerine ekledi.

HAFTANIN BİR GÜNÜ ÇİFTLİKTE DERS YAPILACAK…

Türkiye Özel Eğitim Kurumları Federasyon ve Amerikan Kültür Kolejleri Yönetim Kurulu Başkanı Halil Çil ise gazeteciler ile yaptığı sohbette oldukça dikkat çeken noktaları dile getirdi. Çil, Türkiye eğitim sistemi, öğrencilerin öğretim sistemimizdeki durumu ile ilgili güncel saptamalarını,  OECD -PISA 2015’NİN Türkiye verilerini aktararak, Amerikan Kültür Kolejlerinin eğitimde ulusal ve uluslar arası yetkin – güçlü yönleri, vizyonları, tüm Türkiye genelinde ki okul ve öğrencileri, başarı öyküleri hakkında bilgileri paylaştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.