Bodrum Gündem

HEDEFİMİZ BU HAYIR CEPHESİNİ KORUMAK…

chp vekiller ve başkanlar ziyareti 10

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, CHP Muğla Milletvekilleri Akın Üstündağ, Ömer Süha Aldan, Nurettin Demir ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün Muğla ilçe örgütlerini ziyaret etti. Son durakları ise Muğla’da en çok hayır oyunun çıktığı Bodrum İlçe Örgütü oldu. Ortak mesaj bir çok farklı görüşün bir araya geldiği hayır cephesinin korunarak 2019 seçimlerine gidilmesi gerektiği oldu…

Bodrum Gündem Haber/FB

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, CHP Muğla Milletvekilleri Akın Üstündağ, Ömer Süha Aldan, Nurettin Demir ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, referandum sonrasında ilçe örgütlerini tek tek ziyaret ederek kazanılan başarıdan dolayı partilileri kutlayarak, referandum boyunca başarılı ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ettiler. Örgüt ziyaretleri kapsamında son durakları ise referandumda %80 Hayır oyu çıkan Bodrum oldu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bodrum İlçe Binasında partililer ile bir araya gelen İl Başkanı, Milletvekilleri ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı referandum sürecini ve sonrasına yönelik olarak değerlendirmelerde bulunarak görüşlerini partilileri ile paylaştılar.

Neredeyse tam kadro toplantıya katılan Bodrum Belediyesi CHP’li Meclis üyelerinin, bir süre sonra toplu halde toplantıyı terk etmeleri ise merak konusu oldu.

chp vekiller ve başkanlar ziyareti 6RECAİ SEYMEN; “ÖZELLİKLE AKP OYLARININ FAZLA OLDUĞUNU TESPİT ETTİĞİMİZ 902 SOKAĞI TEK TEK DOLAŞTIK…”

Açılış konuşmasını yapan CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un Ankara’da olması nedeni ile bu toplantıya katılamadığını söyleyerek Bodrum genelinde ilçe örgütü olarak genel merkezden gelen 20 bin adet ve kendilerinin bastırdığı 40 bin adet parti logosu olmayan ve sadece değiştirilecek olan 18 Anayasa maddesinin karşılaştırılmalı bilgilerini içeren broşür dağıttıklarını ifade ederek şöyle konuştu; “Bodrum’da 2 bin 600 sokak mevcut. Bizler gecemizi gündüzümüze katarak ve özellikle AKP oylarının fazla olduğunu tespit ettiğimiz 902 sokağı tek tek dolaştık. Abartısız söylüyorum, her gün 8 ile 10 km.yol yürüdük. Bodrum’da beklediğimiz oy oranına ulaştık. Yüzde 80 bizim beklediğimiz reel rakamdı. Ancak Türkiye genelinde Hayır çıkacağına inanmıştık. Sandıklarımız sahip çıktık ama YSK’yı düşünemedik. Mühürsüz oy pusulası ve zarfları bir plan çerçevesinde özellikle yaptılar. Tespitlerimiz var, biliyoruz. Eğer hayır farklı şekilde çıksaydı, o mühürsüz oyları kabul etmeyecekler ve seçimi iptal ettireceklerdi. Bu mücadele burada bitmedi. Bu sadece bizim CHP’nin başarısı değil, demokratik parlamenter sisteme inanan ve tek adam rejimine karşı olan bir çok siyasi grup ve sivil toplum örgütlerinin birlikte hareket etmeleri ile bu ortak başarı sağlanmıştır. Şimdi hedefimiz 2019’da gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde, bu sistemi değiştirerek çağdaş ve demokratik parlamenter sisteme geri dönülmesini sağlayacak birisini seçmektir. Bunu başaracağımıza inanıyorum…” dedi.

chp vekiller ve başkanlar ziyareti 8NURETTİN DEMİR; “YEREL YÖNETİMLERİN BAŞARISI 2019 SEÇİMİNDE REFERANSIMIZ OLACAKTIR…”

Daha sonra söz alan CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, referandumun sonucu yüzde 55 olsaydı, şimdi çok daha farklı bir konuşma yapabileceklerini kaydeden Demir; “Evet çıkması için AKP tüm devlet imkanlarını seferber etti. Buna rağmen ancak bu kadar bir fark yaratabildiler. Ulaştığımız yüzde 49 oranı sadece CHP’nin başarısı olarak değerlendirilmesin. Hayır oylarının yüzde 49’a ulaşmasında bütün demokratların ve Türkiye’nin tek adam rejimine karşı çıkanların katkısı vardır. Bunu unutmayalım ve bu birlikteliği 2019’a kadar koruyacak tedbirler almalıyız. Hayır cephesini korumak zorundayız. Biz sandığa sahip çıkalım derken YSK’nın böyle bir şeye alet olabileceğini düşünmedik. Demek ki bir sonraki seçimde bunu da göz önünde tutacağız. Aslında yaptıkları kendilerinin aleyhine döndü. Yuttukları bu lokma boğazlarında kaldı ve yutamıyorlar. Ancak ne dersek diyelim, bu şekilde alınan bu sonuç Türkiye demokrasisini ciddi bir şekilde yaralamıştır. Avrupa bize 2.sınıf demokrasisi olan bir ülke olarak bakıyor. Hedefimiz 2019 olacak. Ancak bu süreçte yerel yönetimlerimizin çalışmalarını çok başarılı olmaları gerekiyor. Halka güven sağlayan başarılı yerel yönetimler 2019 için referansımız olacaktır. Hayır cephesinde emek veren herkesi ve Bodrum halkını kutluyorum. Şimdi evet veren vatandaşlarımıza çok daha rahat bir şekilde ne demek istediğimizi anlatabileceğiz. Umutsuz değiliz, partimize karşı duyulan önyargıları kırdık. Bu çok önemli bir başarı ve kazançtır…” dedi.

chp vekiller ve başkanlar ziyareti 11AKIN ÜSTÜNDAĞ; “TOPLUMSAL UZLAŞMANIN HAKİM OLACAĞI BİR ANAYASA HAZIRLAMAMIZ GEREKİYOR…”

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ 16 Nisan’da gerçekleşen seçimin olağan olmadığını ve olağanüstü bir dönemde yapıldığına dikkat çekerek şunları söyledi; “Gönül isterdi ki yapılan her şeye karşın, yüzde 51 hayır oyu çıksaydı. Ancak olmadı. Nedenlerini de hepimiz biliyoruz. Seçim sonuçları kesinleşip Anayasa’nın değiştirilen bu 18 maddeleri uygulanmaya başladığında, evet diyenler aslında 18 maddenin değil 76 maddenin değiştiğini anlayacaklar. Ancak bunu anladıklarında geç kalmış olacaklar. Avrupa Türkiye’nin diktatörlüğe doğru bir gidişinin olduğunu ifade etmeye başladı ve kendilerince Türkiye karşıtı önlemleri ardı ardına almaya başlıyorlar. Bundan sonraki süreçte ne yapacağımızı, nasıl bir yol izleyeceğimizi tespit etmemiz gerekiyor. Yol haritamızı hazırlayıp, hemen uygulamaya sokmamız lazım. Bununla ilgili çalışmalarımız başlamış durumda. 16 Nisan’da kullanılan hayır oyları çok değerli. Bu değerli oyları mutlaka korumamız gerekiyor. Hayırların yarısı tek adam rejimine karşı çıkan demokratik parlamenter sistemi savunan vatandaşlarımız. Hayır cephesini dağıtmak için akla hayale sığmayacak oyunlar ve hileler yapacaklar. Çok uyanık ve dikkatli olmak zorundayız. Diğer taraftan evet oyu veren kitleyi kendi cephemize çekmemiz gerekiyor. 2019’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimini bu hayır cephesinin adayının kazanarak tekrar demokratik parlamenter siteme dönüşü sağlamamız ve kuvvetler ayrılığını yeniden tesisi etmeliyiz. En önemlisi de toplumsal uzlaşmanın hakim olacağı bir Anayasa hazırlamamız gerekiyor. Bu asla kaybedilmiş bir seçim değildir, evet cephesi şimdiden kırılmaya başlamıştır. İnanıyorum çok kısa bir zamanda hayır cephesine doğru bir akım başlayacaktır. Muğla ilçeleri içinde en çok hayır oyu çıkaran Bodrum’u ve bunun için emek harcayan herkesi kutluyorum…”

chp vekiller ve başkanlar ziyareti 9ÖMER SÜHA ALDAN; “SEÇİM SÜRECİNDE KAMUOYUNUN BİLMEDİĞİ BAZI ŞEYLER VAR…”

“Keşke her yer Bodrum kadar başarılı olsaydı…” sözleri ile konuşmasına başlayan CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan çok dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Aldan; “Seçim sürecinde kamuoyunun bilmediği bazı şeyler var. Bunları partililerim ile danışma toplantısında tek tek paylaşacağım. Örneğin seçimden önce Ürdün’den 15 milyar dolar para girişi oldu Türkiye’ye. Bu kimden ve ne için geldi? Seçimden bir hafta önce 10 Nisan Pazartesi günü Cumhurbaşkanının önüne hayır oylarının yüzde 55,6 olduğunu gösterir bir anket sonucu konuldu. Sonra seçim sonucu bu şekilde çıktı. Bir çok yerde seçim sandıklarında görevli muhalifler, yani hayırcılar göz altına alındı. Daha bir çok konu var ve bunları danışma toplantısında açıklayacağım. Önümüzdeki kısa dönemde bir erken seçim olasılığı vardır. Bunu kimse göz ardı etmesin. Çünkü ekonomik kriz en üst safhada, dış ilişkilerde sorunlarımız her an daha da büyüyor. Hükümet hiçbir şekilde çözüm bulamıyor. Halk ikiye bölünmüş durumda. Bir demokratik parlamenter sistemi savunanlar ve iki tek adam sistemini savunanlar. Evet oyu verenler kısa zamanda kandırıldıklarını anlayacaklar. Bu nedenle onlara kandırıldıklarını anlatmamız gerekiyor. Sokağa çıkmak konusunda ise çok dikkatli ve sağ duyulu davranmak gerekiyor. Sokak koşullarını kendisi yaratmalıdır. Tepeden inme emirle sokağa çıkma anlayışı bize ait bir şey değildir. Bu AKP’nin anlayışıdır. Birisi sokağa çıkın der ve birileri aldıkları bu emir ve direktifle sokağa çıkar. Biliyorsunuz seçim akşamı Genel Başkan çok mutedil bir açıklama yaptı. Bizlerde sorduk tabi; Neden bildiğimiz nedenlerden dolayı halkı sokağa çıkmaya davet etmediniz diye sorduk. O’da AKP’nin zaten bunu istediğini, sokağa çıkılması durumunda onlara sert bir şekilde müdahale edileceğini ve kan dökeceklerini ifade etti. Elbette gerektiğinde bizler de kanımızı veririz. Ancak bunun doğru zamanda yapılması gerekir. Sakin olmalıyız. Bu süreç bize büyük bir ders verdi. Biz şunu net olarak öğrendik. Kapıyı çalarsak ve oy istersek, insanlar bizlere oy veriyor. Demek oluyor ki bizler bu yöntemi çok daha etkili bir şekilde kullanmalıyız. Umut var ve biz asla umudumuzu kaybetmeyelim…” dedi.

chp vekiller ve başkanlar ziyareti 5OSMAN GÜRÜN; “BU HÜKÜMETİ VE TEK ADAM REJİMİNİ YIKABİLECEĞİMİZ GÖRDÜK.BU ÖNEMLİ BİR KAZANÇ…”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’de bu referandum sürecinde geçmişte birbirlerine silah sıkan grupların bile, ortak bir görüşte birleşebildiklerini ve bir arada çalışabileceğini gördüklerine dikkat çekerek esas meselenin 2019 seçimi olduğunu söyledi. Gürün “Seçimden önce Erdoğan’ı ve AKP’yi yıkamayız diye düşünürken, şimdi bu hükümeti ve tek adam rejimini yıkabileceğimiz gördük. Bu çok önemli bir kazançtır. Dolayısı ile bu seçimde biz kaybetmedik. Baş aktör elbette CHP’ydi ama biz bu yüzde 49’u tek başına kazanmadık. Selametçiler, MHP’nin hayırcıları, Saadetçiler ve diğerlerinin katkısı ile yüzde 49’a ulaştık. 2019’da CHP ve AKP adayları yarışacak. Eğer bu hayır cephesi devam ederse bizim istediğimiz aday kazanacaktır. Bu umudu yeşerteceğiz ve bütün alanlara yayacağız. Şunu hiçbir zaman unutmayalım bu süreçte iç çatışmalar hiç yaşanmadı. Herkes görevini layıkı ile yaptı. Böylece CHP’ye olan güven arttı…” dedi.

chp vekiller ve başkanlar ziyareti 13MÜRSEL ALBAN; “BU SEÇİM BİZLERE MÜCADELE, DİRENME VE KAZANMA RUHUNU VERDİ…”

Son sözü alan CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban’da seçimin kaybedilmediğini ve önemli kazançlar elde edildiğine vurgu yaparak, seçim sonrası ilçe örgütlerini tek tek ziyaret ederek başarılı ve özverili çalışmalarından dolayı kutlayarak teşekkür ettiklerini ve son olarak da Muğla’nın en referandum çalışmalarında Muğla’nın en başarılı ilçesi Bodrum’a geldiklerini söyledi. Alban AKP’nin Muğla’ya  6 bakan ve bir başbakan ile çıkarma yaptığını söyleyerek şöyle konuştu; “Bana dediler ki Başbakan Muğla’ya geliyor, sizde Genel Başkanı getirin. Ben dedim ki Genel başkan Sivas’a Bingöl’e Erzurum’a Rize’ye gitsin, Muğla’da herkes Genel Başkan. Bu seçim çalışmalarında çok önemli değerler bizlerden görev istedi. Dr.Kerim Cangırgörev aldı ve Seydimer, Dalaman, Köyceğiz köylerinde dolaştı. Köylünün şekerine, tansiyonuna baktı bir yandan. Bir yandan da neden hayır oyu vermesi gerektiğini anlattı. Bu seçim bizlere mücadele, direnme ve kazanma ruhunu verdi. Birlikte çalışabilmeyi öğretti. Biz bu seçimi CHP olarak tek başına kazanmadık. Bu birlikte çalışmanın bir sonucudur. Bundan sonraki hedefimiz tam bağımsız Türkiye şiarı ile bağımsız demokratik parlamenter sitemin hakim olacağı sivil bir anayasayı tesis etmek olacaktır. Biz yüzde 49’u yükseltebilecek güçteyiz. Şimdi onların uykusu kaçsın. Bakın seçimin ardından ekonomik kriz derinleşiyor, şehitlerimizdeki artışlara ne demeli. Belediye başkanlarımızın bazıları çok çalıştı, ama bazıları da hiç çalışmadı. Çalışan başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Bu seçimde Muğla Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları çok önemli katkı sağlamıştır. Muğla İl Gençlik Kolları Başkanımıza da çok teşekkür ediyorum. Gençler çok emek harcadılar. Ama kadınlarımızın emekleri asla ödenmez. Bu seçimi onlar sırtlandılar ve bu sonuca ulaştırdılar. Referandum süreci içinde özellikle en yüksek hayır oyunu çıkartan Bodrum halkını da basınımız aracılığı ile kutluyorum ve teşekkür ediyorum…” dedi.

Konuşmaların ardından CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, CHP Muğla Milletvekilleri Akın Üstündağ, Ömer Süha Aldan, Nurettin Demir ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Bodrum İlçe Örgütü ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.

chp vekiller ve başkanlar ziyareti 10

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.