Bodrum Gündem

NURAN YÜKSEL’İN İMZA GÜNÜNDE ADETA İZDİHAM YAŞANDI…

nuran yüksel yürüyüşümden izler kitabını imzaladı (6)

Bodrum’un tanınmış simalarından eğitimci, siyasetçi ve köşe yazarı Nuran Yüksel’in “Yürüyüşümden İzler-Yaşamda ve Siyasette Umudun Yolu…” adlı ilk kitabının imza gününde adeta izdiham yaşandı.

Bodrum Gündem Haber/FB

Bodrum’un 100 yılına ışık tutacak anıları ve büyüklerinin anlattıklarını derleyerek bir kitap haline getiren Nuran Yüksel’in imza gününde, Bodrum’un siyaset, iş ve sanat dünyasından bir çok isim ile birlikte, dostları, öğrencileri, Anılar ile Bodrum grubu üyeleri ve Öneş ailesinin fertleri de kitap imzalatmak için uzun kuyruklar oluşturdu. Hakan Aykan Kültür Merkezi-Trafo Bodrum’da düzenlenen imza gününde Yüksel kitapları imzalamaya yetişemedi. İmza etkinliği 16:00’da başladı, saat 20:00’ye kadar sürdü. Yüksel 200’den fazla kitap imzaladı.

nuran yüksel yürüyüşümden izler kitabını imzaladı (82)HAYAT ARKADAŞI MURAT YÜKSEL KONUKLARI KARŞILADI…

Kitabına gösterilen ilgiden oldukça mutlu ve heyecanlı olduğu gözlenen Nuran Yüksel’in hayat arkadaşı Murat Yüksel imza etkinliğine gelen konukları kapıda karşıladı. Evlatları Onur, Ayça ve Irmak Yüksel’de imza etkinliğine gelen konuklar ile tek tek ilgilenerek çeşitli ikramlarda bulundular. Kitabını adadığı torunu Ceylin ise imza etkinliği boyunca babaannesinin yanından hiç ayrılmadı.

Kitap satışından elde ettiği geliri kız çocuklarının eğitimi için harcanacağının bilgisini veren Nuran Yüksel, kitabının bir otobiyografiden daha çok Bodrum’un geçmiş 100 yılına bir ışık olacağını ve geleceğe miras kalacak bilgiler ve anılar içerdiğini söyledi.

nuran yüksel imza günü 6 (1)BU KİTAP İLE BODRUM’UN YÜZ YILLIK TARİHİNE TANIKLIK EDECEKSİNİZ…

Dedesi Yakup Efendi ile başlayan 306 sayfalık kitabın son 30 sayfası fotoğraflara ayrılmış. Nuran Yüksel “Yürüyüşümden İzler” adlı kitabın başında “Annem Meliha Öneş’in anısına, çocukların Irmak ve Onur’a, sevgili torunum Ceylin’e henüz doğmamış torunlarıma ve dünyadaki tüm kız çocuklarına armağandır…” cümleleri yer alırken, kitabın arka sayfasında ise “Bu kitapta bir kadının sadece aile bağlarını, çocukluğunu, anneliğini, kariyerini değil; yaşadığı topluma, herşeye rağmen siyasete, ülkesine olan inancını ve umudunu yitirmeden adanmış bir hayatı okuyacak; okurken kendi yaşamınızdan izlerin ne kadar çok olduğunu bulacaksınız…” ifadeleri dikkat çekiyor.

nuran yüksel yürüyüşümden izler kitabını imzaladı (33)BU KİTAP KIZ ÇOCUKLARINA ARMAĞAN OLSUN… 

Kitabını torunu Ceylin ithaf ettiğini kaydeden Nuran Yüksel konuşmasını şu sözler ile tamamladı; “İstedim ki babaannesinin yaşanmışlıklarına ve yaşadığı süreçteki yol arkadaşlarının, onlardan ondan çaldığımız zamanları, yine onlar için çaldığımızı bilsinler. Sözümden alsınlar öğrensinler istedim. Hep şöyle değerlendirdim; Aydınlık yolda hala yürümeye çalışan, ama hala tünelin sonundaki ışığı yakalayamamış, mücadele asla vazgeçmeyen, gelecek kuşaklara, bu yolda yürümeye karar vermiş gençlere, özellikle genç kız çocuklarına bir armağan olarak gitsin istedim…”

Nuran Yüksel konuşması sırasında gösterilen ilgiden ve heyecandan dolayı oldukça duygulu anlar yaşadı. Yüksel’in konuşması sırasında zaman zaman gözleri doldu, kelimeler ise adeta boğazında düğümlendi.

CERES yayınlarından çıkan kitap, Bodrum D&R, İstiklal ve İmge Kitapevlerinde Bodrum’da son dönemdeki en iyi satan kitaplar arasında yer alıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.