Bodrum Gündem

KADIN MUHTARLAR BODRUM’A AŞIK OLDU

KADIN MUHTARLAR BODRUM’A AŞIK OLDU

 

Tekirdağ’dan Artvin’e Türkiye’nin dört bir yanından Bodrum’a gelen 130 kadın muhtar, Bodrum Kalesi ve Su altı Arkeoloji Müzesi başta, Antik Tiyatro ve Deniz Müzesi ve Yarımadanın bir çok yerini gezdiler. Kadın Muhtarların ortak açıklaması oldukça dikkat çekti; “Hepimiz Bodrum’a aşık olduk. Döndüğümüzde herkese Bodrum’u ve güzelliklerini anlatacağız…” dediler.

Bodrum Gündem Haber/FB

Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle misafir edilen Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği üyesi 130 kadın, üç gün boyunca çeşitli eğitim seminerlerine katılırken, günün kalanında ise Bodrum’u gezerek yakından tanıma fırsatı buldu.

İLK GÜN BODRUM’UN EŞSİZ KOYLARINI ZİYARET…

Bodrum’dan Çarşı Mahalle Muhtarı Zerrin Muğlalı, Kumbahçe Mahalle Muhtarı Nil Taşkıran, Umurça Mahalle Muhtarı Zeynep Finikelioğlu ve Eskiçeşme Mahalle Muhtarı Gözde Sinop’un rehberliğinde ilk gün sabah tekne tutuna katılan ekip, akşam saatlerinde “Toplumda Kadın, Yaşlı ve Diğer Dezavantajlı Kesimin Sorunlarının Çözüme Kavuşturulmasında Mahalle Muhtarlarının Yeri” konulu semineri Sosyolog Elif Kara’dan dinledi.

İKİNCİ GÜN KÜLTÜR ve TARİH İÇİNDE YOLCULUK… 

İkinci gün Bodrum Kalesi’ni gezen kadın muhtarlara, Trafo Bodrum Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi’nde Bodrum keşkeği ve Çökertme kebabından oluşan bir menü ikram edildi. Öğleden sonrasını Antik Tiyatro ve Gümüşlük tanıtım gezisi ile tamamlayan muhtarlar, akşam kaldıkları otelde bir baloda bir araya geldiler.

BODRUMLU KADIN MUHTARLARDAN NOKTA ATIŞI TANITIM… 

Çarşı Mahallesi Muhtarı Zerrin Muğlalı, turizm sektöründe yaklaşık iki yıldır  yaşanılan sıkıntıya muhtarlar olarak kayıtsız olmadıklarını dile getirerek; “Biz Bodrum’un sezonun çok kötü gittiğini iki seneden beri biliyoruz. Kadın muhtarlar olarak ne yapabiliriz diye düşündük? Biliyorsunuz, Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR’ımız Türkiye’yi dolaşıyor. Ben de kadın muhtarları Bodrum’a çağırmayı düşündüm. Ardından Belediye Başkanımızla görüştük ve kendisi de projemizi kabul etti. Türkiye genelinden Tekirdağ’dan Artvin’e kadar coğrafi bölgede görevli olan kadın muhtarlarımızı davet ettik. Onlar da davetimizi kabul ettiler, hepsine çok teşekkür ediyoruz. Bodrum’un tarihi yerlerini dolaştırıp yöresel yemeklerini yediriyoruz. Bodrum’a bir tanıtım olsun istedik.  Çok da memnun kadılar. Belediye başkanımıza da verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Kumbahçe Mahalle Muhtarı Nil Taşkıran ise çok güzel bir faaliyet içerisinde olduklarını ifade ederek, “Türkiye çapında bütün kadın muhtarlar bir araya gelerek, diyaloglarda, fikir alışverişinde bulunuyoruz, çok memnunuz organizasyondan. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon başta olmak üzere tüm belediye personeline teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

GALA GECESİNDE MUHTARLAR DA KADIN EFE OLDULAR… 

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un katılımıyla düzenlenen yemekte bir araya gelen muhtarlar gecede gönüllerince eğlendi. Salona İzmir Marşı eşliğinde giren Bodrum Kaymakamı Yılmaz ve Başkan Kocadon, kadın muhtarlar ile zeybek oynadılar.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon konuşmasına “Halikarnas Balıkçımızın selamıyla merhaba diyorum. Hepiniz hoş geldiniz. Ben de sizler gibi seçilmiş bir insanım. Onun için sizlerle aynı seviyede olabilmek için bir basamak üste çıkmadım. Çünkü ben de siz de seçilmiş bir insanız. Seçilmiş olmak çok önemlidir arkadaşlar. Bu halk, yanlışın yanında olmaz. Bu benim 4. dönemim, kiminizin yaşı kadar değil mi? Birçok zorluklara tabi tutuldum ama yılmadık. Ne halkımıza ne devletimize asla küsmedik. Çünkü biz biliyoruz ki bizim yolumuz Ulu Önder Atamızın gözündeki ışık yoludur, medeniyet yoludur, birlik beraberlik yoludur, kardeşlik yoludur.” diyerek başladı. Bu sözleri karşısında kadın muhtarlar ayağa kalkarak coşkuyla Başkan Kocadon’u alkışladılar.

BODRUM ANA ERKİL BİR ŞEHİRDİR…

“Bizim yolumuz Ulu Önder Atamızın gözündeki ışık yoludur, medeniyet yoludur, birlik beraberlik yoludur, kardeşlik yoludur.” diyerek konuşmasına devam eden Başkan Kocadon “Şunu ifade etmek istiyorum: Elimde şu an mikrofon Bodrum gibi bir yerin, Türkiye’nin dünyaya açılan, en çok bilinen medeniyet kapısı olan bir yerin belediye başkanı olarak konuşuyorsam bilin ki bir kadının eseriyim. Beni bir kadın dünyaya getirdi. Onun için kadınların yeri bende her zaman farklıdır. Eğer medeniyetten söz etmeyi, ülkemizin basamakları hızla çıkmasını istiyorsak dünyanın medeniyetler üzerinde dalgalanan bayraklarında dalgalandırmak istiyorsak, bütün kadınlarımızın eğitimli ve gururlu, mutlu olmasını sağlamamız lazım. Mutluluk onlardan geliyor arkadaşlar, medeniyet onlardan geliyor; çünkü Bodrum her ne kadar çok büyükmüş gibi görünse de kendi içinde örf ve adetleriyle yaşayan bir yerdir. Biz erkekler, ne kadar çok güçlü gibi dursak da  evde hanımlarımızın sözü geçer. Çok rahat belediye başkanlığı yapıyorum çünkü benim çok güçlü bir kadınım var. Ev işinde çocuklarımla her şeye o koşuyor. Onun için sizlerle son derece gururluyum mutluyum. Bodrum gibi bir yerde ağırlamaktan da her zaman gönlümdesiniz her zaman gelebilirsiniz…” dedi.

 “SEÇİLMİŞ OLMAK AYRICALIKTIR…”

Başkan Kocadon seçilmiş olmanın bir ayrıcalık olduğunu kaydederek; “Tanrının bize lütfu olan Bodrumumuz Türkiye’nin gururuysa bunun altında yatan tek neden, Bodrum’un medeni insanlara sahip olmasıdır. Bu medeni insanlarımızda esasında kadınlarımızdır. Gönül ister ki Türkiye’nin dört bir yanından gelmiş kadın muhtarlarımla beraber, yüz tane daha Bodrum yaratalım. İşte o zaman bu güzel ülkemde medeniyetten söz etmek çok daha kolay olacaktır. Bugün dünya barış toplumu gibi yaşayan bir Bodrum yarımadasında beraberiz. Sizleri burada ağırlamaktan çok mutlu oluyorum. Kendimi daha da güçlü hissediyorum…” dedi.

MUHTARLAR DEVLET İLE VATANDAŞ ARASINDA KÖPRÜ VAZİFESİ GÖRÜYOR…

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz düşüncelerini şu sözlerle ifade etti: “Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Hoş geldiniz. Köy muhtarımız var mı aramızda? Var tabi. Köy muhtarlığı ayrı bir şeydir. Mahalle muhtarları da güzel, ancak köy muhtarlıkları çok farklıdır. Muhtarlıklar devletin temsilcisi olarak, bizler ne yapıyorsak köyde ve mahallede onu yapıyorlar. Kamu hizmetlerinin vatandaşlarımıza ulaştırılmasında, vatandaşlarımızın da taleplerinin bize ulaştırılmasında köprü vazifesi görüyorlar. Gerçekten bizim için çok önemli, önemlilik ötesinde değerliler. Biz sizleri seviyoruz muhtarlarımızı seviyoruz, bütün hepinizin dileği vatana millete hizmet inşallah…”

Yapılan konuşmaların ardından Kadın Muhtarlar Derneği Başkanı Serpil Erenoğlu Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi. Çekilen hatıra fotoğrafından sonra gece son buldu.

Kadın Muhtarlar Cumartesi günü de pilates eğitmeni Saliha Çelik’ten doğru nefes ile ilgili bilgi aldılar. Grup, öğleden sonra Yalıçiftlik’te bulunan Belediye Kafe’de Bodrum yöresi düğün yemeklerini tatmalarının ardından, akşam saatlerinde Bodrum’dan birer Bodrum’un turizm elçisi olarak ayrıldılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.