Bodrum Gündem

22.PEDESA ŞENLİĞİ DOĞA YÜRÜYÜŞÜYLE BAŞLADI…

pedesa 2017 şenliği 4

Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen, Leleg Uygarlığı Pedesa Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından desteklenen Pedesa Şenliği, BODOSK ( Bodrum Doğa Sporları Kulübü) tarafından başlatılan doğa yürüyüşüyle start aldı.

Bodrum Gündem Haber

Pedesa Şenliği 30 Nisan 2017 tarihinde gerçekleşen birinci gününde BODOSK üyeleri kazı alanından başlayıp eski Leleg yolunu kullanarak eski Gölköy’e yürüyüş gerçekleştirdi.

Bu sene 22.kez gerçekleşen şenlik 6 mayıs 2017’de Bodrum Trafo’da saat 16.00 da verilecek olan kokteyl, temsili Bodrum düğünü ve yerel sanatçıların şiir dinletileriyle devam edecek.

Şenliğin 7 Mayıs 2017 Pazar günü yapılacak son günü ise birbirinden renkli görüntülere sahne olacak. Saat 10.0’ da Pedesa Kalesi çevresinde bulunan deli zeytin ve çör armutları aşılanacak, Arkeolog eşliğinde Pedesa kazı alanında Leleglerin yaşamıyla ilgili bilgiler verilecek.

Saat 13.00 etkinlik alanında ise Eşek yarışı, Golastar’la odun kesme, Keçi yakalama, Kuyudan bakır çıkarma gibi birbirinden ilginç yarışmalar düzenlenecek. Kömür ocağı yakılacak, sabun dökülecek. Pehivan güreşleriyle devam edecek olan etkinlik, yöresel sanatçıların ve halk oyunları ekibinin oyunlarıyla son bulacak.

pedesa 2017 şenliği 6Şenliğin gerçekleşmesini sağlayan Leleg Uygarlığı Pedesa Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Melengeç “Kültür turizminin Bodrum’da yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz  bu festivalde kazı çalışmalarıyla büyük bölümü gün yüzüne çıkarılan Pedasa Antik Kenti’nin tanıtılması, unutulmaya yüz tutmuş eski gelenek ve göreneklerimizin yaşatılmasını amaçlıyoruz…”dedi.

Mehmet Melengeç, 2017 itibariyle şenliğin uluslararası boyuta taşındığını, doğa yürüyüşüne Hollanda ve Ukrayna’lı dağcılarında katıldığını belirtti.

“Leleg Uygarlığı Pedesa Koruma ve Yaşatma Deneği olarak her yıl gerçekleştirdiğimiz iki etkinlikten biri olan Pedesa şenliği 22 yaşına girdi.Bundan sonraki etkinliğimiz ekim ayı son haftasında Karaada şenliği olacaktır” diyen Melengeç “Başta Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon olmak üzere bu şenliğe katkı veren herkese çok teşekkür ediyorum…” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.