Bodrum Gündem

BODRUM CANLAR ŞENLİĞİNDEN TÜM DÜNYAYA BARIŞ ve HOŞGÖRÜ IŞIĞI YÜKSELDİ… foto galeri

bodrum canlar şenliği 2017 bodrum alevi bektaşi kültür derneği 1 (43)

Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği ve Kumköy Muhtarlığının düzenlediği,  ve bu sene altıncısı düzenlenen “Bodrum Canlar Şenliği” binlerce yurttaşın katılımı ile coşku içinde  gerçekleştirildi. Bodrum’da tüm Türkiye ve dünyaya barış, kardeşlik, birlik ve hoşgörü ışığının gönderildiği Bodrum Canlar Şenliğine Bodrum Belediyesi başta Bodrum Kaymakamlığı ve Muğla Büyükşehir Belediyesi destek verdi…  

Bodrum Gündem Haber/FB-ÇB

Bodrum’un en özel bölgelerinden birisi olarak kabul edilen Kumköy-İrmene Mahallesinde başlayan şenliğe Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ,  Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, Bodrum Belediyesi Meclis üyeleri, Alevi Dedesi Mustafa Eyidoğan ile yaklaşık beş bin kişi katıldı.

Edirne’den Kars’a kadar Türkiye’nin birçok yöresinden yurttaşlarında geldiği Bodrum Canlar Şenliği Bodrum Alevi Bektaşi Derneği Türk Halk Müziği korosunun buram buram Anadolu kokan türküleri ile başladı. Kumköy’de yaşamını sürdüren yerel ozanlar Fatoş ve İlhan Özçelik, Kumköy çocuklarının bir aylık çalışması ile hazırladıkları Semah töreni, izleyenleri bambaşka bir dünyaya götürdü.

bodrum canlar şenliği 2017 bodrum alevi bektaşi kültür derneği 1 (6)“BİRLİK, BERABERLİK VE KARDEŞLİK İÇERİSİNDE OLMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ…”

Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği Başkanı Cem Yalçın bu yıl altıncısı düzenlenen Bodrum Canlar Şenliği ile ilgili olarak şöyle konuştu; “Bodrum Belediyesi katkıları ile Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği ve Kumköy muhtarlığıyla birlikte gerçekleştirmekte olduğumuz geleneksel hale gelmiş olan Bodrum Canlar şenliğinde; Muğla’mızın ve Anadolu’nun dört bir yanından gelmiş olan canlar ve konuklarla birlik beraberlik ve kardeşlik içerisinde olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şenliğimizin gerçekleşmesinde katkı sunan başta Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Kocadon’a ve Belediyemiz çalışanlarına, ulaşım desteği sunan Muğla Büyüksehir Belediye Başkanlığına, Şenliğimize maddi manevi katkı sunan tüm katılımcılara, Kumköy halkına ve Derneğimizin emektarlarına çok teşekkür ederim. Gelecekte nice şenliklerde buluşmak dileğiyle…”

bodrum canlar şenliği 2017 bodrum alevi bektaşi kültür derneği 1 (16)“BU TOPRAKLARI VATAN OLARAK BENİMSEYEN HERKES BU VATANIN ÖZ EVLADIR…”

Bodrum Canlar Şenliğine katılan Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ise birlik, beraberlik ve hoşgörü mesajı verdi. Yılmaz “Sevgili canlar, sevgili Bodrumlular sizleri sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. İlçemize ve şenliğimize dışarıdan gelen misafirlerimiz de hoş geldiler. Koromuzu ve hocamızı da kutluyorum. Ben de Türk Halk Müziğini çok severim. Hep arzu etmiştim çalmayı söylemeyi ama olmadı bir türlü. Bildiğiniz gibi festivaller, şenlikler bizim bir araya gelmemize, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, kaynaşmamıza vesile olan etkinliklerdir. Başta derneğimizi, muhtarlığımızı ve bu organizasyonda emeği geçen herkesi kutluyorum. Biliyorsunuz birileri bu yaşadığımız güzel coğrafyayı bölmeye, parçalamaya çalışıyor. Bu ülkede yaşayan herkes dini ırkı mezhebi ne olursa olsun, ister Alevi, ister Suni olsun, ister Türk olsun, ister Kürt, ister Çerkez olsun, bu toprakları vatan olarak benimseyen herkes bu vatanın öz evladır…” dedi.

bodrum canlar şenliği 2017 bodrum alevi bektaşi kültür derneği 1 (69)“BU ŞENLİĞİN DAHA DA GENİŞLEYİP, BÜYÜMESİNİ UMUYORUM…”

Bodrum Canlar Şenliğine katılan CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ’da buradan sevgi, kardeşlik, birlik ve hoşgörü anlayışı her yere yayıldığına işaret ederek şöyle konuştu; “Bu gün hava güzel, insanlar güzel. Bu gün Bodrum İrmene Kumköy’de Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği öncülüğünde Canlar Şenliği yapılıyor. Burada şarkılar, türküler söyleniyor. Yöresel ürünler sergileniyor, yiyecek ve içecekler paylaşılıyor. Bu şenliğimize Anadolu’nun dört bir yanından insanlar gelmişler. Güzel bir kalabalık, güzel bir etkinlik olmuş. Ben bu etkinliği düzenleyen Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerine, Bodrum Belediye Başkanına Kumköy Muhtarımıza teşekkür ediyorum ve kutluyorum. Her yıl yapılan ve artık geleneksel hale gelen bu şenliğimiz inşallah her yıl daha da büyüyerek ve genişleyerek devam etmesini umuyorum…”

bodrum canlar şenliği 2017 bodrum alevi bektaşi kültür derneği 1 (160)“SİZLER HOŞGÖRÜ ve SAYGINIZ İLE ÖRNEK İNSANLARSINIZ…”

Bodrum Canlar Şenliğinin yapılmasına destek veren Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon “Yolu Atatürk’ün gözündeki ışık yolu olan siz medeni insanlarla beraber olmaktan son derece gururluyum ve son derece de mutluyum…” diyerek başladığı sözlerine şöyle devam etti “Gönlünüzdeki sevgi, insana vermiş olduğunuz saygı, hepimizin örnek alması gereken bir davranış. Sizleri o kadar çok seviyorum ki, sizlerle olmaktan o kadar mutluyum ki ve özellikle benim zor günlerimde asla yalnız bırakmayan bu can kardeşlere canı gönülden teşekkür ediyorum…” dedi.

bodrum canlar şenliği 2017 bodrum alevi bektaşi kültür derneği 1 (103)ÇOK ZENGİN DOLU DOLU BİR PROGRAM SERGİLENDİ…

Bodrum Canlar Şenliğinde Bodrum Alevi Bektaşi Derneği Korosu, Fatoş ve İlhan Özçelik Semah Ekibi, Ozan Gani Pekşen’in ardından da 1986 yılında Grup Yorum’un kurucuları arasında yer alan ve daha sonra da müzik yaşamına önce Tuncay Akdoğan ve Kızılırmak Grubu ile sonrasında da tek başına devam eden protest halk müziğinin önde gelen isimlerinden İlkay Akkaya sahneye geldi. Kızıldere’den Kul Olayım kalem Tutan Ellere, İşte Gidiyorum Çeşmi Sayahım’dan, Kurtuluş Yok Tek Başına Ya Hep Beraber Ya Hiçbirimiz’e kadar bir çok türküyü seslendirdikten sonra halaylar söyledi. Onlarca yurttaş coşku içinde halaylar çektiler. İlkay Akkaya’nın gelmesinde aracılık yapan, sanatçının eski dostu Hıdır Çam’da  sahneye gelerek Nazım Hikmet’in “Hava kurşun Gibi Ağır” şiirini seslendirdi ve İlkay Akkaya’nın plaketini verdi. Akkaya “Bu plaketin engelli çocuklarımız tarafından yapılmış olduğunu öğrendim. Aldığımda anda çok farklı olduğunu anlamıştım. Bu güne kadar aldığım en anlamlı plaketlerden birisi. Çocuklarımıza burada selam ve sevgilerimi yolluyorum…” dedi.

Çocukların uçurtmalar uçurduğu, yöresel ürünlerin sergilendiği, en önemlisi de yiyecek ve içeceklerin paylaşıldığı Bodrum Canlar Şenliği geç saatlere kadar şarkılar ve türküler eşliğinde devam etti.

bodrum canlar şenliği 2017 bodrum alevi bektaşi kültür derneği 1 (169)

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.