Bodrum Gündem

BODRUM’DA RUHSAT VERENLE, İSKAN VEREN EL AYRILIYOR…

MAYIS AYI MECLİS TOPLANTISI (23)Bodrum Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısında yarımada için önemli kararların altına imza atıldı. Bodrum’da denize cephesi olmayan tesislerin iskele talebinde bulunamayacağı ve İmar Müdürlüğünde denge denetim mekanizmasının sağlanabilmesi için Belediye bünyesinde Yapı Kontrol Müdürlüğü kurulması oy birliği ile kabul edilirken sokak isimlerinde anlaşma sağlanamadı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Toplantıda 2 önerge de dahil olmak üzere 15 madde oy birliği ile kabul edilirken 1. Ve 13. Gündem maddeleri bağımsız meclis üyelerinin ret oyuna karşın CHP’li üyelerin oyları ile kabul edildi.

MAYIS AYI MECLİS TOPLANTISI (13)Bodrum’da Denize Cephesi Olmayan Tesisler, İskele Talebinde Bulunamaz…

Bodrum Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısında Oy birliği ile kabul edilen 6. Gündem maddesinde Eskiçeşme Mahallesi, Asarlık Mevkiinde, kıyı kenar çizgisinin deniz cephesinde kalan bir kısım alana İskele yapmak isteyen otelin talebi, talebe konu alanın denize girişe elverişli olması nedeni ile iskeleye ihtiyaç duyulmadığı, kara cephesinde diğer konut alanları ve turizm tesislerinin bulunması ayrıca talep eden otelin de deniz cephesi olmamasından dolayı oy birliği ret edildi.  İmar Komisyonu raporunda bu alanla ilgili talebin kabul edilmesi durumunda söz konusu kararın yarımada genelinde emsal teşkil edeceği ve bu nedenle de uygun olmadığı ifade edildi.

Toplantıda 2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,14,15,16,17.  Gündem maddesi ve 2 önerge oy birliği ile kabul edilirken 1. ve 13. Maddeler bağımsız üyelerin ret oylarına karşın oy çokluğu ile kabul edildi. 5. Gündem maddesi olan Turgutreis Mahallesi, Yalı Mevkii, 229 ada 6 parselin kuzey cephesine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifinin ise Devlet Su İşleri 21. Bölge Müdürlüğü’nün görüşü alınana kadar komisyonda bekletilmesine karar verildi.
MAYIS AYI MECLİS TOPLANTISI (5)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sokak İsminde Anlaşamadılar…

Belediye Meclis toplantısında; Akyarlar Mahallesi, Barış Manço Caddesi üzerinde, tapunun 329 ada 12 parselinde kayıtlı taşınmaz üzerinde bulunan parka liman yapımı ve eğitime katkılarından dolayı Fenerbahçe eski başkanlarından Güven Sazak’ın, Bahçelievler Mahallesi, 7035 Sokak ve 7030 Sokağın kesiştiği, 622 ada 17 parsel, 621 ada 1 parsel, 621 ada 2 parsellerin arasında bulunan parka Abidin Dalgıç’ın, Akçaalan Mahallesinde yer alan 53 sokağına eğitime yaptığı katkılardan dolayı Hüsnü Türkeş’in ismi oy birliği ile verildi.  Fakat Cevat Şakir Mahallesi, 1006 ada 1 parsel ile 1004 ada 2 parsel arasında kalan ve Leylak Sokak ile Manolya Sokağı birbirine bağlayan 10 metrelik imar yola Bodrumspor’un teknik direktörü Ümit Erol Tok’un isminin verilmesine bağımsız meclis üyeleri ret oyu verdi. Bağımsız üyeler adına konuşan Mahmut Özbelen neden karşı çıktıklarını şu cümlelerle ifade etti “Bodrumspor’un şampiyon olarak 2. Lige yükselmesinde başta siz olmak üzere, teknik direktöründen futbolcusuna kadar emeği geçen herkesi kutluyorum ve Bodrumspor’a başarılar diliyorum. Ancak benim burada ayrıştığım bir nokta var, bu işe ben biraz profesyonelce bakıyorum. Çünkü sadece teknik direktör bir futbol takımını başarıya götürmüyor. Takımda herkesin bir emeği var, dolayısıyla teknik direktör arkadaşımız ücret karşılığında bu işi yapıyor. Aynı zamanda Bodrumspor’da uluslararası alanlarda başarı kazanmış çocuklar var. Onlara haksızlık olur diye düşünüyorum, dolayısıyla ret oyu vermeyi uygun görüyorum. Ancak şöyle yapabiliriz; teknik direktörümüzün adını ileride Bodrumspor için yapılacak bir tesise verirsek daha uygun olur diye düşünüyorum” dedi.

MAYIS AYI MECLİS TOPLANTISI (27)

Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu ise bağımsız meclis üyesi Mahmut Özbelen’le aynı fikirde olmadığını, Bodrum’a katkı veren kişilerin yaşarken sevildiklerinin gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Uslu şu ifadeleri kullandı “Biz keşke bizlere katkı veren, yetiştiren insanlarımıza yaşarken sevildiklerini gösterebilsek, yaşarken onlara değer verildiğini gösterebilsek. Herkesin bir mesleği var, onu icra ederler. İnsanlar katkı koydukları, başarı kazandıkları ölçüde toplumda değer kazanırlar. Dediğiniz doğru, mantıklı ama sayın hocamızın ismi Bodrumspor’un tamamını temsilen bir simge olarak oraya verilmiştir ve Bodrumsporumuzun tesisinin yanındaki imar yoluna verilmiştir. Bu başkanımızın önerisiyle de gelmiştir” dedi.

MAYIS AYI MECLİS TOPLANTISI (18)Bodrum Belediyesinde Ruhsat Veren Elle, İskan Veren El Ayrılıyor…

Bağımsız Meclis üyesi Remzi Güngör, “Belediye bünyesinde Yapı Kontrol Müdürlüğü kurulması ve Çalışma Yönetmeliğinin görüşülmesi” maddesinde kurulması planlanan müdürlükle ilgili yönetmeliğin kendilerine yeni teslim edilmesi nedeni ile konu hakkında genel bir bilgilendirme istedi. Güngör’ün talebi üzerine Belediye Başkan yardımcılarından Turgay Kaya kurulacak müdürlükle ilgili şunları söyledi “Bilindiği üzere Yapı Kontrol Müdürlüğü kurulması teklifi bundan üç toplantı önce sizin guruptan gelmişti. O zaman müdürlük kadrolarımızda sınıf atlamadığımız ve buna yetmediği için ret etmiştik. Şu an bizim norm kadrolarımız geldi, müdürlük sayılarımız arttığı için bunun bir tanesini de Yapı Kontrol Müdürlüğü olarak değerlendirdik. İmar Müdürlüğünü rahatlatmanın yanı sıra esas amacımız ruhsat ve iskan veren elleri birbirinden ayırmak. Yani bir denge denetim mekanizması kurabilmek. Bu çerçevede daha objektif, daha hukuka ve mevzuata uygun bir denetim sağlamak amacındayız. Bu uygulamanın önemli ölçüde Bodrum’u ve İmar Müdürlüğünü rahatlatacağını da düşünüyoruz. İnşaat ruhsatı İmar Müdürlüğünde kalacak.” Dedi.

Bağımsız meclis üyesi avukat Şakir Açıkgöz, yapılan değişikliğin yanı sıra Bodrum’un estetiğine uymayan mimari uygulamaların da bir an önce önünün alınması gerektiğinin altını çizdi. Açıkgöz “Başta totemler olmak üzere mağazalarını baştan sona siyah giydirenlerin de önünün alınması gerekiyor. İpin ucu kaçıyor. Estetik Komisyonu kurulabilir. Bu komisyon da bununla ilgilenir.” dedi.

MAYIS AYI MECLİS TOPLANTISI (29)Beledĺye sorumluluğundaki tüm planların güncel mevzuat doğrultusunda uygulama birliğinin yasal olarak sağlanması meclise CHP’li üyerlerce önerge verildi. Böylece planların birleştirilerek bütüncül hale gelmesinin sağlanması adına bir meclis karar oy birliği ile alınmış oldu.  Bitez ve Ortakent Planlarının revize edilmesinin önümüzdeki haftalarda tamamlanması bekleniyor.
Ortakent–Yalıkavak Karayolu ayrımından, Gürece ve Dağbelen Mevkii kamulaştırma planlarının bütüncül olarak değerlendirilmesi için meclis kararıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığına iletilmesinin görüşülmesi önergesi sunuldu.

Toplantının 14’üncü gündem maddesi olan Bodrum Belediyesi 2016 yılı Bütçe Kesin Hesabının ise 15 Mayıs günü yapılacak toplantıda görüşülmesine karar verildi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.