Bodrum Gündem

GELECEĞİN GAZETECİLERİ YETİŞİYOR…

Geleceğin Gazetecileri yetişiyor Muğla Gazeteciler Cemiyeti (1)

Muğla Gazeteciler Cemiyeti ile Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, gazetecilik mesleğini ve fotoğraf sanatını özendirmek amacıyla düzenlenen 2. Lise Öğrencileri Arası Fotoğraf Yarışması sonuçlandı. Ana teması “merhamet” olarak belirlenen yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi…

Bodrum Gündem Haber

Ana teması “Merhamet” olan yarışmada birinci olan Turgutreis Anadolu Lisesi öğrencisi Kamil Dinamit’e Estonya Tatili ödülü, yarışmanın ikincisi Kavaklıdere Anadolu Lisesi öğrencisi Feda Kaya ve üçüncü olan Fethiye Sena Fen Lisesi öğrencisi Özgür Aşkın’a fotoğraf makinesi ödülü Muğla Valisi Amir Çiçek tarafından verildi.

Muğla’nın Menteşe İlçesi Sınırsızlık Meydanı’nda açılan sergide konuşma yapan Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, “Basın ve kamu işbirliğinin en güzel örneklerinden bir tanesini gerçekleştiriyoruz. Muğla il basınının en köklü ve en fazla üyeye sahip kuruluşu olan Muğla Gazeteciler Cemiyeti olarak göreve geldiğimiz günden bu yana farkındalık yaratan çalışmalar yapmaya gayret gösterdik. Bu projemiz de bu çalışmalardan bir tanesi. Amacımız gençlerimizin gazetecilik mesleğine yönelmelerinin yanında yaratıcılıklarını da geliştirmek…” dedi.

Muğla Valisi Amir Çiçek, “Çok güzel bir projenin sonucunu değerlendiriyoruz. Merhamet konusunun gençlerimiz tarafından işlendiği fotoğraf sergisinde geleceğin gazetecilerinin ve geleceğin basın çalışanlarının yetiştirildiğine tanık oluyoruz. Ben bu yarışmaya fotoğraf gönderen öğrencilerimizle birlikte Muğla Gazeteciler Cemiyeti ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum…” diye konuştu.

Geleceğin Gazetecileri yetişiyor Muğla Gazeteciler Cemiyeti (2)PROJE GELENEKSEL HALE GELİYOR…

Muğla İl Milli Eğitim Müdür Celalettin Ekinci ise, “İnsana en çok yakışan duygu merhamettir. Hangi kelimeyi alırsanız alın bir köşesine, belki de tamamına merhamet duygusu egemendir. Kısacası dünyanın tamamı merhamet şemsiyesi altında olmalıdır. İnsan olmanın gereğidir merhamet. Hem de Türk Devletinin en önemli özelliğidir merhamet taşımak, merhametli olmak. Bu duyguları bir kadrajın içine sığdırmak ayrı bir yetenek gerektirir. Buradan yola çıkarak öğrencilerimizin kalplerindeki bu merhamet duygusunu yansıtabilmeleri için böyle bir çalışma yaptık. Bu çalışmayı artık geleneksel hale getireceğiz…” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.