Bodrum Gündem

GÖKYÜZÜ GÖZLEM VE ASTRONOMİ ŞENLİĞİ

TED GÖKYÜZÜ ASTRONOMİ ŞENLİĞİ (10)Öğrencilerini bilimin her alanıyla tanıştıran TED Bodrum Koleji STEM (Fen Bilimleri, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) Etkinlikleri kapsamında muhteşem bir “Gökyüzü Gözlem Şenliği” düzenleyerek Bodrum’da bir ilke daha imza attı.

Bodrum Gündem Haber

Tüm gökbilim meraklılarına açık olan şenlikte; teleskoplarıyla gökyüzünü tarayan amatör astronomlar şenlik süresince astronomi konulu seminerlere ve atölye çalışmalarına katılma; su roketi fırlatma etkinliğini ve öğrencilerin çalışmalarından oluşan “Hayalimdeki Uzay” adlı sergiyi izleme fırsatı buldu.

Ankara Üniversitesi (AÜ) Astronomi ve Uzay Bilimleri Emekli Başkanı Prof. Dr. Ethem Derman’ın “7’den 77’ye Gökbilim” sunumu ile başlayan, amatör astronomlar Mert Koçer ve Hüseyin Kazan’ın katkılarıyla devam eden şenlikte çocuklar hayal dünyalarında farklı kapıları aralarken, çeşitli atölyelerde hem bilgilendi hem de uzayın gizemine yolculuk yapma şansı yakaladı.

Teleskoplarla Ay ve Jüpiter gözlemi yapan çocuklar, çıplak gözle takımyıldızlarını bulmayı öğrenirken, çeşitli uygulamalar kullanarak tabletlerle çeşitli yıldız ve gök cisimleri hakkında da bilgi edindiler.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.