Bodrum Gündem

BODRUM ODA ORKESTRASINDAN MOZART AKŞAMI…

bodrum oda orkestrası (1)Bodrum Oda Orkestrası güzel bir konserle Bodrumlu sanatseverlerle buluşacak.

Bodrum Gündem Haber

Numan Pekdemir’in Sanat Koordinatörlüğündeki konseri Nesrin Bayramoğulları yönetecek ve solist olarak da Keman sanatçısı Ersun Kocaoğlu katılacak. Konserin Konzertmeisteri ise Kadriye İncearap.

21 Mayıs akşamı Bodrum Heredot Kültür Merkezindeki konser saat: 20.30 da başlayacak.

Bir Mozart  akşamı olarak düşünülen konser programında önce Kodallı’nın Telli Turna Orkestra Suiti yer alacak.Daha sonra Bodrum Oda Orkestrası Ersun Kocaoğlu’na Mozart’ın 5.Keman Konçertosunda eşlik edecek.Bu konçerto son bölümündeki ezgi nedeniyle Türk konçertosu olarak da isimlendirilir.Orkestra aradan sonra, müzikseverlerin de çok yakından bildiği Mozart’ın en sevilen eserlerinden biri olan 40.senfoniyi seslendirecek..

Konser halka açık olup ücretsizdir.

2008 yılında; aynı zamanda Bodrum / Turgutreis’li olan İzmir Devlet Senfoni Orkestrası emekli sanatçılarından Numan Pekdemir’in Sanat Koordinatörlüğünde çalışmalarına başlayan Bodrum Oda Orkestrası bu güne kadar değişik kentlerde pek çok konser vermiş, aldığı bir davet üzerine 2012 yılında Güney Kore de 7 konser turnesine katılmıştır.

Bodrum Oda Orkestrası, genelde İzmir Devlet Senfoni Orkestrası bünyesindeki sanatçıların bir araya gelerek oluşturdukları bir topluluk olup amaçları gelecekte Bodrum da kurulması beklenen senfonik bir orkestranın da temelini oluşturmaktır. Bodrum Oda Orkestrası’nın çalışmaları Kültür ve Turizm Bakanlığı, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünce de desteklenmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.