Bodrum Gündem

BODRUM PAŞATARLASINDA NELER OLUYOR?

bodrum-paşatarlasında-neler-oluyor-manşetBodrum Paşatarlasında bazı özel işletmelerin mekanlarının ön tarafında bulunan sahilde kumların üzerine tahtadan yaptıkları güneşlenme terasları dikkat çekiyor.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Adını Türk Sanat Müziğinin unutulmaz ismi Zeki Müren’den alan sahilde (Paşa Tarlası), denize sıfır olacak şekilde kumların üstü tahtalarla kapatılarak güneşlenme teraslarının yapıldığı görüldü.

İlgili kanun uyarınca sahillerin kullanım hakkının; belirli kişi ya da topluluklara ayrıcalıklı kullanım hakkı tanımaksızın yararlanmak isteyen herkese eşit ver serbest olarak açık tutulması gerekmekte.   Bilindiği üzere kıyı kenar çizgisi kanunu nedeni ile sahil kenarındaki işletmelerin halka açık plajlarında kalıcı herhangi bir değişiklik yapma yetkileri mevcut değil. Ayrıca sahil şeridinde yapılacak yapılar, kıyı kenar çizgisine en fazla 50 metre yaklaşabilir.

bodrum paşatarlasında neler oluyor (1)Paşa Tarlasında bulunan bazı işletmelerin önünde yer alan sahilde yapılan bu uygulamanın Belediye İmar Müdürlüğü tarafından durdurulduğu ve işletme sahiplerine 15 Mayıs Pazartesi gününe kadar yapılan eklemenin sökülerek sahilin eski haline getirilmesi için süre tanındığı ifade edildi.  Söz konusu düzenleme işletme sahibi tarafından yapılmaz ise Belediye Zabıta ekiplerince sahil eski haline getirilecek.

Yorumlar

  1. mujdat temellı dedi ki:

    beledıye mı kaldı ısteyen ıstedıgını yapıyor bodrumda
    dere tepe ınsaat, tum sahıller kapatılmıs ,sehrın ıcınde yol bır arabalık kaldırımlar ısgal ıcınde beledıye para kazansın dıye artık ınsanlar kafa dınlemeye degıl cıle cekerek oturuyor bodrum ve beldelerde

  2. Adnan Türkeri dedi ki:

    Belediye diğer sahilleri de görecek mi?
    Diğer sahiller: Akçabük, Akyarlar, Karaincir, Ortakent, Bitez………..

  3. Huseyin Karaoz dedi ki:

    Cicek Hanim,”Pasa”tarlasi adi Zeki Muren’e Bodrumlularin verdigi pasa takma adindan yani lakabinan gelmez.Burasi Bodrum’un eski taninmis Pasalar diye bilinen sulalesinden gelir.Yani eskiden tarla olan bu yer Pasalara aitti.Hosca kalin.

    1. Metin Yavuz dedi ki:

      Hüseyin Bey, öncelikle hassasiyetiniz için çok teşekkür ederim. Çiçek hanıma nasıl bir cevap yazayım derken sizin yorumunuzu gördüm. Ben rahmetli Paşaoğlu Mehmet ‘in oğluyum. Paşa tarlası bize aitti, ortaklar arasında anlaşmazlık olunca mecburen satıldı. Yeni kuşak malesef ” Paşa ” ile ilgili herşeyi Zeki Müren ‘e mal ediyorlar. Dediğiniz gibi Paşa takma adı Zeki Müren ‘e Bodrum halkı tarafından verilmiştir. Sevgi ve saygılarımla.

      1. Huseyin Karaoz dedi ki:

        Rica ederim bildigimi hatirladigimi yazdim.O semptde dogdum.buyudum.Zeki Muren’i de Bodrum’a ilk gelisinde karsiliyan agirliyan da bendim.

  4. elif dedi ki:

    geçen sezon sonunda belediye ekipleri yıkmıştı sözde oradaki kaçak işletme ve tuhaf yerleşmeleri. haksız rekabet vergi veren sacma sapan ecrimisil ödeyen yüksek kira ödeyen işletmeler ayakta kalmaya çalışıyor bunlar heryere gecekondu yapıyor.

  5. Hakkı bayram dedi ki:

    Bodrumun %85 inde kaçak yapı var bir burasımı insanların gözüne battı mademki bütün sahiller haklın deniliyor hadi yiyen varsa alsın havlusunu rixos un veya onun gibi büyük otellerin önüne gitsin bedava denize girsinde göreyim. Paşatarlasında otel 2016 yazında 100 küsür bin tl ecrimisil ödemiş peki bu işletmeye veya diğerlerine yazık değilmi? Halk plajı denilen yerler çer çöp içinde geceleri sarhoşu şarapcısı bunları kontrol eden kim? Kimse.!