Bodrum Gündem

BODRUM’DAN HAYKIRDILAR!!! “BİZLER ÖLÜMÜ DEĞİL, YAŞAMI SAVUNUYORUZ…”

eğitimsenliler yaşamı savunduklarını haykırdı (4)

Eğitim-Sen Bodrum Temsilciliği tüm yurtta eş zamanlı olarak basın açıklaması ve sessiz oturma eylemi gerçekleştirdi.

Bodrum Gündem Haber/FB

KHK ile haksız ve hukuksuz biçimde ihraç edildiğini iddia eden Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın Ankara’da “işimi geri istiyorum” talebiyle süresiz açlık grevine başlamış ve eylemlerinde kritik bir döneme girilmesi nedeni ile tüm yurtta Eğitim Senli öğretmenler ve konuya duyarlı yurttaşların katılımı ile eş zamanlı olarak basın açıklaması ve sessiz oturma eylemi düzenlendi. Bodrum belediye Meydanında da bir araya gelen Eğitimsenli öğretmenler ve konuya duyarlı yurttaşlar “Ölümü değil, Yaşamı Savunuyoruz…” diyerek bir araya geldiler.

eğitimsenliler yaşamı savunduklarını haykırdı (7)Ahmet Aksoy tarafından okunan basın açıklaması; “Biz çocuklarımıza onurlu bir yaşam bırakıyoruz, ya siz?”, “Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz”, “Ölümü değil, yaşamı savunuyoruz”, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber, ya hiç birimiz” şeklinde sloganlar ile zaman zaman kesildi.

SAĞLIKLARINDAN ve YAŞAMLARINDAN ENDİŞE DUYUYORUZ…

Basın açıklamasının başında “Hükümetin, darbecilerle mücadele edeceğiz diyerek ilan ettiği OHAL ve çıkardığı KHK’lar ile haklarında somut ve hukuki hiçbir delil olmayan 1542’si üyemiz, toplam 105 bin kamu emekçisi bir gecede işsiz bırakılmış ve en temel haklarını kullanabilmeleri fiilen engellenmiştir…” ifadeleri yer alırken, tüm yurtta eşzamanlı olarak okunan basın bildirisi şöyle devam ediyor; “Sendikamız bu sürecin başından itibaren üyeleriyle dayanışma içerisinde olmuş, örgütlediği çeşitli eylem ve etkinliklerle yaşanan hukuksuzluklara karşı gerek ulusal gerekse uluslararası alanda emekçilerin taleplerini gür sesle dile getirmiştir. KHK ile haksız ve hukuksuz biçimde ihraç edilen üyelerimiz Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ise Ankara’da “işimi geri istiyorum” talebiyle süresiz açlık grevine başlamış ve eylemlerinde kritik bir döneme girmişlerdir. Bilindiği üzere Türkiye siyasi tarihinin en karanlık sayfalarının hızla doldurulduğu dönemlerde dahi temel yaklaşımımız “yaşamak ve yaşatmak istiyoruz” olmuştur. Bu nedenledir ki örgütlü gücümüz ve tüm üyelerimiz, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın sağlıklarından ve yaşamlarından endişe etmiş ve etmeye de devam etmektedir…”

Basın açıklamasının okunmasının ardından sessiz oturma eylemi başladı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı Bodrum Belediye meydanında Eğitimsenli öğretmenler ve konuya duyarlı yurttaşlar, yaklaşık bir saat süren sessiz oturma eylemlerinin ardından meydandan ayrıldılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.