Bodrum Gündem

TED VE BESİAD GENÇLER İÇİN ORTAK BİR PROJEYE İMZA ATTI…

TED VE BESİAD GENÇLER İÇİN ORTAK BİR PROJEYE İMZA ATTI…

ted ve besiad ortak proje 2

TED Bodrum Koleji ve Bodrum Esnaf Sanayici ve İş Adamları Derneği, kurumsal bir işbirliğiyle ortak bir projeye imza attı.

Bodrum Gündem Haber

Köklü geçmişinden aldığı güçle TED Bodrum Koleji, Yaşam Deneyimi ve Meslek Gözlemi adını verdiği programla; öğrencilerinin öğrenme sorumluluklarını üstlenecekleri, etkin katılım gösterecekleri, çalışma ve üretmeye ilişkin  kültürü soluyacakları, emek, yaratıcılık, inovasyon, sorumluluk, saygı gibi yaşamsal değerleri içselleştirebilecekleri ve sonuçta gerçek yaşam becerileriyle donanacakları bir program başlattı.

TED Bodrum Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Erken’in BESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Köroğlu ve yönetim kurulu üyelerine tanıttığı projenin amacı, öğrencilerinin yaşamla anlamlı ilişkiler kurmalarını sağlayarak çalışmaya ilişkin değerleri ve çalışma kültürünü kazanmalarına yardımcı olmak, günümüz için gerekli yaşam becerileri edinmelerine liderlik etmek ve gerçekleştirecekleri meslek gözlemleriyle farklılaştırılmış ve kişiselleştirilmiş kariyer planlama süreçlerine rehberlik etmek olarak dile getirildi.

ted ve besiad ortak projeProgramla birlikte öğrencilerin etkin olarak yaşamda yer alarak kendilerinin güçlü ve geliştirilmesi gereken yanlarını keşfedecekleri, kitaplarda yazanlar, derslerde anlatılanlarla gerçek yaşamı harmanlama şansına sahip olacakları, emeğin değerini teslim ettikleri gibi çalışma kültürüyle donanacakları, karşılaşacakları birçok sorunu öğrenme fırsatına dönüştürmeyi deneyimleyecekleri, kurdukları ilişkilerle sosyal yaşam becerilerini artıracakları hedef olarak anlatıldı. Öğrencilerin gerçekleştirdikleri yaşam deneyimi ve meslek gözlemlerinin, farklılaştırılmış ve kişiselleştirilmiş kariyer planlama süreçlerinde kendilerine yol gösterici olacağı vurgulandı.

21.yüzyıl okullarının yaratıcı, yenilikçi, teknolojiyi bir araç olarak kullanan okullar olduğu kadar öğrencilerine öğrenme süreçlerinin yaşam boyu süreceğinin farkındalığını kazandıran okullar olacağının dile getirildiği toplantıda; eğitim ve öğretime ilişkin tanımlarının değiştiği günümüzde daha fazla otantik öğrenmelere, gerçek yaşamla ilişkilendirilmiş, teorik bilgiyi çok çeşitli uygulamalarla yaşama aktarabilen öğrenme alanları yaratma işlevini bu okulların üstlenmek durumunda kaldığı söylendi. Programla birlikte Bodrum’da, içinde bulunduğumuz 21. Yüzyıl’ın ruhunu yakaladığımız bir öğrenme ekolojisinin yaratılacağı ve öğrenme çemberinin genişleyeceği vurgulandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.