Bodrum Gündem

ÜNLÜ MEKANIN KAPATMA KARARININ ARDINDAN, YIKIM DA BAŞLADI…

 

halikarnas disko yıkımı başladı (2)38 yıldan bu yana hizmet veren dünyaca ünlü Halikarnas Disko’nun işletmecisi Süleyman Demir’in İstanbul’da ulusal basının önemli köşe yazarları ve yöneticileri ve sonrasında da Bodrumlu gazetecilere yaptığı “Artık bir dönemin sonuna geldik, Halikarnas Diskoyu kapatacağım…” açıklamasının ardından, Bodrum Belediyesi imara aykırı ve kaçak olduğu belirlenen bölümleri yıkmaya başladı…

Bodrum Gündem Haber
Bodrum’un en önemli markası olarak kabul edilen dünyaca ünlü mekan için kapanma kararı alınması ile yıkım işlemleri başladı. Ünlü eğlence mekanında uzun yıllardır mülk sahipleri ve işletmeci Demir arasında hukuki mücadele sürüyordu. Kasım 2016’da Bodrum 2. Sulh Hukuk Mahkemesi mülk sahiplerinin açtığı dava sonrası tahliye kararı vermişti.
Bir vinç üç kamyon ve 30 işçi ile diskoda başlatılan çalışmalarda, işletmenin restoran, müzik duvarı ve sahile bakan bölümündeki kafeterya alanındaki demir bariyerler ve duvarlar, Bodrum Belediyesi Fen ve İmar İşleri Müdürlüğü işçileri tarafından sökülmeye başlandı. Kumbahçe Mahallesi’nde diskonun malzemelerinin kaldırıldığını gören vatandaşlar ise şaşkınlık içinde çalışmaları izledi.
Mülk sahiplerinin avukatı Cenk Dilmen mekanda imara aykırı ve kaçak alanlar yapıldığı ve bunların yıkımı için bugün belediyenin harekete geçtiğini açıkladı.
halikarnas disko yıkımı başladı (3)ECRİMİSİL ÖDENENE YERLER YIKILIYOR…

Halikarnas Disko sahibi Süleyman Demir, mal sahibinin mülkü satmak istemesi ile başlayan süreç, böylesine ünlü bir mekanın kapatma kararına neden olduğunu ifade ederek; “Böyle bir markayı kapatmak, asla aklımızın ucundan geçmezdi. Hukuki süreçleri sonuna kadar denedik. Mal sahibinin, mirasçısının çok olması ve mülklerini satmak istemeleri nedeniyle bir türlü uzlaşma sağlayamadık. Biz de diskoyu kapatma kararı aldık. Bu kararımızı açıklamadan iki hafta önce diskonun malzemelerini alarak boşaltmıştık. Bugün belediye işçileri gelerek, mal müdürlüğünden kiraladığımız ve ecrimisil ödediğimiz yerlerde olan bölümleri kaldırmaya başladılar, olup biten budur. Duygum ise bir insanın 38 yıl yetiştirdiği evladının yuvadan uçup gitmesi gibi bir şey. Ne diyeceğim bilemiyorum…”  dedi.
Özellikle Kumbahçe esnafı ve Bodrum ekonomisi için oldukça önemli bir katkı sağlayan mekanın kapatılması ve yıkım işlemlerinin başlaması bölgedeki esnaf tarafından üzüntü ile karşılandı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.