Bodrum Gündem

ACABA KİSEBÜKÜ ADALIYALI MEVKİİNE OTEL YAPILACAK MI?

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü toplantısı BODTO (25)

Bodrum’a bölgedeki SİT alanlarını incelemek üzere gelen Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü yetkilileri, çevrecilerle ve yerel yöneticilerle toplantı yaptı. Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdür Vekili Kemalettin Cengiz Tekinsoy’un çalışmada çok eksikler olduğunu ve değişeceğini ifade etmesi, çevrecilikleri rahatlattı.
Bodrum Gündem Haber
Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü yetkilileri Muğla’daki SİT bölgelerinde inceleme yapmak üzere Bodrum’a da geldi. Toplantıda konuşan Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü Araştırma ve Tescil Dairesi Başkan Vekili Ahmet Demirtaş, doğal SİT derecelendirmesindeki değişikliği ve içeriklerini anlattı. Ardından gerçekleşen soru cevap bölümünde ise dikkat çeken değerlendirmeler yapıldı. Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdür Vekili Kemalettin Cengiz Tekinsoy’un bu güne kadar süren sit alanları değerlendirmelerinin çok eksikleri olduğunu ve bir bölümünün de değişeceğini ifade etmesi, çevreye duyarlı STK’ları ve yurttaşları bir ölçüde rahatlatırken, diğer yandan da bu güne kadar yatırıma başlamış olanlara dur denilmeyeceği ifade edildi.
Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdür Vekili Kemalettin Cengiz Tekinsoy, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı Taner Uslu, BODTO Başkanı Mahmut Kocadon, İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Gündüz Nalbantoğlu,  İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Meclis Başkanı Rüştü Tezcan, AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Macit Gündoğdu, Bodrum Kent Konseyi Başkanı ve Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz, Bodrum Belediyesi İmar Müdürü Gamze Esedoğlu ile Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) gönüllülerinin de katılımıyla heyet toplantı düzenledi.

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü toplantısı BODTO (22)GENEL MÜDÜR; “PROJE SON HALİNİ ALMADI…”
Araştırma ve Tescil Daire Başkanı Ahmet Demirtaş, Doğal Sit Alanlarının belirlenmesi ve hangi kriterler üzerinden ve nasıl bir çalışma yürütüldüğüne dair yaklaşık 30 dakika süren bir sunum yaptı. Daha sonra Mustafa Demiröz, Yaman Olgaç, Rüştü Tezcan, Gündüz Nalbantoğlu, Mehmet Çilsal söz alarak konu ile ilgili sorularını ve kaygılarını yetkililer ile paylaştılar.
Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdür Vekili Kemalettin Cengiz Tekinsoy; “Muğla’ya incelemelerde bulunmak için geldik. Burada yapılabilecek işler nelerdir, yapılabilecek yatırımlar nelerdir, yörenin ne tür eksiklikleri var, bunları tespit etmek için buradayız. Yeni yapılan SİT çalışmaları ile ilgili bir bilgilendirme toplantısı talep edildi bizden. Biz de buraya gelmişken toplandık. Yerel yöneticiler ve sivil toplum örgütlerinden temsilcileri destek verdi. Güzel bir toplantı oldu. Zannederim bu birlikteliğimiz istişarelerimiz devam edecek. Bodrum açısından şu anda yeni SİT çalışmaları ile ilgili tescil edilmiş hiçbir yer yoktur. Sadece projeyi gerçekleştiren firmanın yapmış olduğu çalışma vardır. Bu daha son halini almamış bir çalışmadır. Bundan sonraki aşamalarda Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’ndan geçecek, daha sonra Genel Müdürlüğe gelecek, bizim tarafımızdan incelenecek ve en son olarak da bakanlığın onayına sunulacak. Daha kat edeceği çok mesafe var. Düzeltilecek çok şey var. Vatandaşlarımız sakin olsunlar ve paniğe kapılmasınlar…” dedi.
Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü toplantısı BODTO (8)DEMİRÖZ “YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ…”
Bodrum Kent Konseyi Başkanı ve Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz de “Bu gün yüreğimize biraz su serpildi. Bu toplantıdan sonra burada konuşulanlardan sonra, geleceğimiz açısından turizmimiz, çevremiz açısından biraz daha iyimseriz. Gördük ki bürokrasiyi temsil eden kişilerin Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürünün anlayışının da bizler gibi olduğunu fark ettik. O bakımdan yüreğimize biraz daha su serpildi…” diye konuştu.

Araştırma ve Tescil Daire Başkanı Ahmet Demirtaş’ın bu güne kadar yatırıma başlamış olanlara dur denilmeyeceği ifade etmesi ise oldukça dikkat çekerken, Kise Bükü Adalıyalı gibi yerlerde başlayan otel inşaatlarına devem edilip edilmeyeceği anlaşılamadı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.