Bodrum Gündem

ANNELER GÜNÜNDE YÜRÜYÜŞÜN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİLER…

gürol inan anneler günü yürüyüş etkinliği (2)

Bodrum iş dünyasının tanınan isimlerinden Gürol ve Birol İnan kardeşler Şubat ayında kaybettikleri annelerinin anısına, “Yürümek Yaşamın Hediyesidir” sloganıyla bir yürüyüş düzenledi. Anneler Günü’nde düzenlenen yürüyüşe Bodrum Doğa Sporları Kulübü (BODOSK) üyelerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 150 kişi katıldı.
Bodrum Gündem Haber
Gürol İnan ve kardeşi Birol İnan 25 Şubat 2017 günü kaybettikleri anneleri 4 çocuk, 6 torun sahibi 84 yaşındaki Nazmiye İnan’ın anısına Anneler Günü’nde bir yürüyüş etkinliği düzenledi. Çamlık Mahellesi’nde 4 ve 13 kilometre olmak üzere iki ayrı rotada gerçekleşen yürüyüşe, yaklaşık 150 Bodrumlu katıldı.
Etkinlik öncesi Çamlık Mahallesi meydanında toplanan katılımcılara parkur hakkında bilgiler verildi. Ardından iki ayrı rotada başlayan yürüyüşte AKUT Bodrum ekibi ile bir özel sağlık ekibinin parkur boyunca vatandaşlara eşlik ettiği görüldü.
Etkinlik hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Gürol İnan etkinliği düzenleme amaçlarını şu sözlerle anlattı: “Biz annemizi çok yakın bir tarihte kaybettik. Esasında annemiz çok hareketli bir kadındı. Hiç durduğunu bilmezdik, hastalandığını bilmezdik, yorulduğunu bilmezdik ama son yılları hareketsizlik sebebiyle biraz sıkıntılı geçti ve rahatsızlandı. Maalesef uzun bir tedavinin sonunda kendisini kaybettik. Biz de kardeşlerimle birlikte bir etkinlik düzenleyerek annemin anısına yürüyüş yapalım, insanları hareket etmeye davet edelim dedik. Annemizin yaşadığı sağlık problemlerini ve bizim yaşadığımız stresi bir başkaları yaşasın istemiyoruz. Herkesi harekete, yürümeye davet ediyoruz. Bu nedenle bu etkinliği düzenledik. Bugün 4 kilometrelik bir parkurumuz ve 13 kilometrelik bir parkurumuz var. Hepsinin önlemleri alınmış durumda, öncüleri artçıları var. Bu etkinlik başarılı olursa bundan sonraki yıllarda da tekrar yapmak istiyoruz…”
gürol inan anneler günü yürüyüş etkinliği (3)BU ETKİNLİĞİ GELENEKSEL HALE GETİRMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ….
Çok faydalı bir organizasyon yaptıklarına inandığını belirten Birol İnan ise şunları dile getirdi: “Annemiz hareketsizlik nedeniyle rahatsızlandı. Biz de aile olarak annelere bir yürüyüş hediye edelim ve bu yürüyüş annelerimizin hareket etmesine yönelik bir teşvik olsun diye düşündük. Bunu geleneksel hale getirip Bodrum’a hediye etmeyi düşünüyoruz. Her yıl bunu yapmaya gayret edeceğiz…”
Yürüyüşte artçı olarak görev yapan Bodrum Doğa Sporları Kulübü üyesi Gülçin Baykara ise 13 kilometrelik parkur hakkında bilgiler aktararak şu ifadelere yer verdi:
“İlk önce hafif bir tırmanışla başlayacağız daha sonra Leleg Yolu kuzey rotasını takiben yürüyüp deniz kenarına ineceğiz. Takriben 5 saat sürecek. Keyifli bir parkur, manzarası bol. Anneler gününe yakışacak güzel bir parkurumuz olacak.”
Yürüyüş sonunda etkinliğe katılanlara lokma ikramı yapılıp, Nazmiye İnan anısına gül fideleri verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.