Bodrum Gündem

EGE’YE ÖZGÜ, BİR BODRUM MARKASI TİRHANDİL…

BODTO-2017 Tirhandil Kış Trofesi yarışları ödül töreni (35)

Ege ye özgü olup, Bodrum’da deniz sevdalılarının sahip çıktığı, geçmişin denizci tekneleri olan Tirhandil Yelken Yarışını Bastarda ekibi kazandı. Bodrum Ticaret Odası (BODTO) sponsorluğun da yapılan yarışlarda ilk beş sırada; 1. Bastarda, 2. Gargantua, 3. Gülşade, 4. Kalita, 5. Whisper yer aldı. Yarışları kazananlara kupa ve Bodrum Sağlık Vakfı engelli çocukların yaptığı plaketler verildi.

Bodrum Gündem Haber/FB

Egenin kendine özgü bir teknesi olan Tirhandil’e Bodrumlular sahip çıkarak, Tirhandil’i bir Bodrum Markası yapmak için kolları sıvadılar.  Bodrum Ticaret Odası (BODTO) ana sponsorluğunda düzenlenen Tirhandil Yarışlarının geleneksel hale getirmek için çaba harcayacaklarını kaydeden BODTO Başkanı Mahmut Kocadon, “Tirhandil artık bir Bodrum markasıdır…” dedi. Geçmişin geleneksel yelkenlisi Tırhandil yarışlarında bu teknelerinde inşasında çalışan ustalar da bu yarışlara katıldı.

Bodrum Mandalin Kulüpte düzenlenen ödül töreninde ilk 5 dereceye giren teknelerin ekiplerine, organizasyona destek olan, sponsor olan kişi ve kurumlara, görev alan organizasyon komitesi üyelerine kupalar ve plaketler verildi.  Ödül kazanan ve katkı sağlayan sponsorları plaketlerinin, Bodrum Sağlık Vakfı Engelli çocuklar tarafından yapılan plaketler olması ise oldukça anlamlıydı. Törende Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Sahil Güvenlik Karakol Komutanı Binbaşı Süleyman Ercan, BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan, BODTO Başkanı Mahmut Kocadon ile BESİAD Başkanı Emre Köroğlu da yer aldı.

BODTO-2017 Tirhandil Kış Trofesi yarışları ödül töreni (43)BODRUMU BODRUM YAPAN STARLAR BURADA…

Törende konuşan Tırhandil Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Erdem Ağan, “Bu yarışları en iyi şekilde yapabilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bugün bu yarış bitti, ama bir sonraki yarışa kadar tüm görüşlerinizi bize iletin, biz elimizden gelen her şeyi yapacağız…” dedi.

BODTO Başkanı Mahmut Kocadon turizmin 12 aya yayılması için bir çok projeyi hayata geçirmek için uğraştıklarını ifade ederek; “Biz Bodrum’da yazın olan turizm döngüsünün kışın da olmasını istiyoruz. Bu da alternatif turizmle oluyor, buna uğraşıyoruz. Tırhandil yarışları da Bodrum’a yapılmış bir katkıdır…” dedi.

BODTO-2017 Tirhandil Kış Trofesi yarışları ödül töreni (22)Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da tırhandillerin, guletlerin, balıkçı ve süngerci teknelerinin Bodrum’un önemli değerleri olduğuna dikkat çekerek bu değerlere katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum dedi.  Başkan Kocadon “Bodrum dünyanın tanıdığı en önemli turizm destinasyonlarından birisi. Dün gece Dünyanın en önemli markalarından birisi olan bir otelin açılışındaydık. Çok seçkin davetliler, Hollywood’un yıldızları vardı bu açılışta. İşte o markaların buraya gelebilmesinde buradaki insanların, denizciliğe yüreğini koymuş ailelerin sayesinde olmuştur. Ben Bodrumlu olmaktan gurur duyuyorum…” dedi.

Era Yelken Kulübü Başkanı Erman Aras ise organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederek “Bu tür organizasyonları yapan ekip artık genç ve dinamik. Ellerine aldıkları her işi başarı ile tamamlıyorlar. Tırhandil yarışları da yıllar sürecek yolculuğuna başladı…” diye konuştu.

Bodrum Ticaret Odası Ana Sponsorluğunda, Era Yelken Kulübü tarafından, The Bodrum Cup organizasyon komitesinin destekleriyle ve BODTO Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Ağan’ın başkanlığında düzenlenen BODTO-2017 Tirhandil Kış Trofesi yarışları 4 ayakta toplam 12 yarış şeklinde yapıldı.

BODTO-2017 Tirhandil Kış Trofesi yarışları başta BODTO olmak üzere, Ağanlar, Karyalı Pazarlama, İçkale-Vodafon, Gemibaşı Restaurant ve Mandalin Bar’da sponsor oldular.

Bu yıl ilk kez düzenlenen Tırhandil yarışlarının, kış aylarında yapılması Bodrum tanıtımı açısından büyük, kış turizmi açısından ve kültürel değerlerin yaşatılması açısından da büyük önem taşıyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.