Bodrum Gündem

MUĞLALI GAZETECİLER YATAĞAN-PINARBAŞINDA BULUŞTU…

MUĞLALI GAZETECİLER YATAĞAN-PINARBAŞINDA BULUŞTU…

MUĞLALI GAZETECİLER YATAĞAN-PINARBAŞINDA BULUŞTU MUĞLA GAZETECİLER CEMİYETİ-1

Muğla Gazeteciler Cemiyeti (MGC) tarafından Yatağan’da organize edilen Dostluk ve Dayanışma Toplantısında 200’e yakın gazeteci bir araya geldi. İl genelindeki gazetecilerin buluştuğu kahvaltıda mesleki mesajlar öne çıktı.

Bodrum Gündem Haber

MGC Başkanı Süleyman Akbulut, toplantıda yaptığı açıklamada iki yıllık görev sürecinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Akbulut, gazetecilik mesleğinin her dönem karşısına dikilen sansür uygulamaları, işyerindeki mobing uygulamalarına ve tutuklu gazetecilere dikkat çekti.

MUĞLALI GAZETECİLER YATAĞAN-PINARBAŞINDA BULUŞTU MUĞLA GAZETECİLER CEMİYETİMGC Başkanı Süleyman Akbulut, Görev süremizin 2 yılını geride bıraktık. Bu iki yılda kurumsallık bizim için olmazsa olmazdı. Bugün gelinen noktada kurumsallaşmayı yakalamış bir cemiyetin mensuplarıyız. Hepinizin yakından bildiği gibi göreve gelir gelmez fiziki şartlarımızı düzeltmekle işe koyulduk. Bu kapsamda cemiyetimize layık bir prestij makamı oluşturduk diyebilirim. Bir çok etkinlik ve yarışma gerçekleştirerek gençleri gazeteciliğe yönlendirdik, diğer meslek gruplarında ise farkındalık oluşturduk. Kardeşlerim, gazetecilik mesleği mesafe mesleğidir. Bizler görevlerimizi yaparken, kurum ve kişilere karşı mesafemizi korumak zorundayız. Mesleğimize yönelik en büyük tehdit belli kurum ve kişilere yakın olmak ve böyle algılanmaktır. MGC yönetimi olarak iki yıllık süreçte bağımsızlığımızı, özgürlüğümüzü her türlü kazancın ve ilişkinin üzerinde gördük. Yine bu süreçte basında görev yapan herkese kapılarımızı açtık. Kimseyi ötekileştirmedik. Kimseyi kategorize etmedik. Biz hep birlikte bir aileyiz…” dedi.

Pınarbaşı buluşmasına; Yatağan Kaymakamı Hayrettin Çiçek, Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, Ak Parti MKYK Üyesi Yelda Erol Gökcan, TES İŞ Şube Başkanı Fatih Erçelik, Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Cavit Okur’un yanı sıra çok sayıda bürokrat ve il genelinde 200’e yakın gazeteci katıldı.

muğla gazeteciler cemiyeti

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.