Bodrum Gündem

BU YEL DEĞİRMENİNİ KADINLAR AYAKTA TUTUYOR…

BODRUM DEĞİRMENLERİNDE KAHVALTI (3)Bodrum Yalıkavak yolu üzerinde doğa ve deniz manzarası ile bütünleşen, işletmecilerinin de kadın olduğu yel değirmeninde Dağbelen köyünden gelen 15 kadınla birlikte Bodrumlulara hizmet veriyor.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum-Yalıkavak yolu üzerinde tepede bulunan tarihi yel değirmeni aslına uygun olarak restore edilerek hayat bulmuş.

MMK Yel değirmeni Restoranında İşletmeci Öznur Alkaç, Özden Hanım ve Dağbelen köyünde yaşayan yöre halkından 15 kadın müşterilere hizmet ediyor.

Sabah Kahvaltısı ile güne merhaba diyen restoranda, gün içinde yöreye ait malzemelerden hazırlanan gözlemeler, Mantı, tost çeşitleri, omletler, menemen, sahanda sucuklu, pastırmalı yumurta, mıhlama gibi birçok lezzet bulunmakta.

BODRUM DEĞİRMENLERİNDE KAHVALTI (1)MMK Yel değirmeni restoranında tüm yiyeceklerin tamamı organik ürünlerden oluşuyor. Dağdelen Köyü’nde yaşayan köylü kadınların kendi ürettikleri organik reçeller, güneşte kurutulmuş bulgurlar, ev yapımı salçalar, pul biberler, özel ev yapımı pekmezler, erişteler gibi birçok alternatifli yöresel lezzetleri satın alarak restoranında kullanan İşletmecesi Öznur Alkaç , hem müşterilerine organik lezzetler sunarken, köylü kadınlara da kazanç kapısı sağlıyor.

Ayrıca;  Yel değirmenine ait çiftlikte meyve, sebze, arı kovanları, hayvan yetiştirilerek tecrübeli organik tarım çiftçiliği de yapılmakta. Burada yetiştirilen ürünleri kullanan İşletmeci Öznur Alkaç, ürünlerinin en doğal halini zengin bir damak tadıyla birleştirerek restoranında müşterilerinin damak zevkine sunuyor.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.