Bodrum Gündem

DESTEK İÇİN MOTOSİKLET İLE BODRUM’DAN ANKARA’YA GİDİYOR…

Nuriye-Gülmen-ve-Semih-Özakçaya-destek-için-ankara-yollarında-111

Bodrum’da yaşayan 55 yaşındaki emekli turizmci ve aktivist Levent Öncel, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile mesleklerinden ihraç edilen ve görevlerine iade edilmeleri için başlattıkları açlık grevi eyleminin 75. gününde tutuklanan akademisyenler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek vermek için Bodrum’dan Ankara’ya motosikletiyle yola çıktı.
Bodrum Gündem Haber
Son hazırlıklarını yaparak bugün öğle saatlerinde Bodrum Belediye Meydanı’na motosikletiyle gelen 2 çocuk babası Öncel, yakınları ve arkadaşlarıyla vedalaştıktan sonra Ankara’ya gitmek üzere Bodrum’dan yola çıktı.

nuriye-gülmen-642x320Ankara’ya ulaştığında Muğla Milletvekilleri ile de görüşeceğini söyleyen Levent Öncel, Bodrum’dan Ankara’ya yaklaşık 800 kilometre yol gideceğini kaydetti.

Yolculuğu öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Öncel “Ben bir aktivistim. Hiçbir siyasi parti veya siyasi dernekle ilişkim yoktur. Ama bir aktivist olarak Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın işlerine geri dönmek yaptıkları eylemi destekliyorum. Onlara Bodrum’daki ve Milas’taki insanların selamlarını götürmeyi düşündüm. Bu sebeple oraya gidecektim ama maalesef onların tutuklandıklarını öğrendik. Bu yüzden galiba onları göremeyeceğim. Artık annelerine ulaşabilirsem selamları annelerine ileteceğim. Başka da yapabileceğimiz bir şey yok. Umarım tutuklamaları kaldırılıp işlerine iade edilirler. Böylece Türkiye’de rahatlar diye düşünüyorum…” dedi.
levent öncel Nuriye Gülmen ve Semih Özakçaya destek için ankara yollarında (7)TRAFİK KURALLARINA UYARAK GİDECEK…
Denizli ve Afyon üzerinden Ankara’ya ulaşacağını da sözlerine ekleyen Levent Öncel, “Yolda konaklamak zorundayım, çünkü o kadar uzun saat yol tecrübem yok. Yavaş yavaş gidip trafik kurallarına uyacağım…” dedi.
Ankara’ya gitme kararını bir hafta önce aldığını belirten Öncel, “Ankara’ya gittiğimde Muğla milletvekillerine de uğrayacağım. En azından onların milletvekili olması sıfatıyla Semih ve Nuriye’yi görme şansları varsa onlar aracılığıyla selamı iletebilirim. Umarım selamımız yerine ulaşır ve onlar mesleklerine geri dönerler. Sıkıntılı bir süreç, bu sürecin atlatılması da barışçıl bir ortamın içinde bu işin çözülmesi diye düşünüyorum…” şeklinde konuştu.
Açıklama öncesinde kendisini takip eden emniyet mensupları ile bir süre sohbet eden Levent Öncel, Bodrum Belediye Meydanından yola çıktı.

Yorumlar

  1. zafer dedi ki:

    Varolasın güzel insan !