Bodrum Gündem

30 YABANCI GENÇ “BODRUM” İÇİN ÇALIŞACAK…

30 YABANCI GENÇ BODRUM İÇİN ÇALIŞACAK (7)Her yıl Mayıs ayının son haftasında, Bodrum Dans Kulübü (BDK) tarafından düzenlenen Uluslararası Bodrum Dans Festivalinin organizasyon komitesini oluşturan proje, örnek projeler arasında yer almak için aday olmaya hazırlanıyor.

Bodrum Gündem Haber 
BDK Gençlik Programları Ofisi gençlik çalışanları tarafından hazırlanan, ulusal ajans onayı ve hibesi ile gerçekleşen “Think Once, Think Twice, Think Dance” isimli kısa dönem EVS projesi için her ülkeden seçilen 30 genç, her yıl festivalden 48 gün önce Bodruma gelerek çalışmalara başlıyor.
2012 yılından itibaren gerçekleştirilen projeye 14 ile 28 arasında değişen ülkeden gençler katılıyor. Gençlerin Bodrum’a varışları ile birlikte başlayan projede öncelikle gençlerin eğitimleri gerçekleşiyor, ardından organizasyon çalışmaları başlıyor. Gençlere verilen eğitimler arasında; adaptasyon, kültürler arası öğrenme, uluslararası organizasyon yönetimi, kriz yönetimi, ayrımcılığa ve yabancı düşmanlığına karşı eğitim ve Türkçe dersi yer alıyor.  Bu eğitimler sayesinde aralarında siyasi ve kültürel sorunları bulunan ülkeler de dahil olmak üzere birçok farklı Avrupa ülkesinden gelen gençler, ön yargılarını kırma ve beraber çalışarak ortak bir gelecek kurmanın ilk adımlarını atıyorlar.
48 gün Bodrum için çalışan gençler Festivalin uluslararası tanıtımı, sosyal medya yönetimi gibi birçok promosyon çalışmasını da birlikte gerçekleştiriyorlar. Uluslararası Bodrum Dans Festivali süresince video ve fotoğraf çekimlerini gerçekleştiren ve tanıtım filmlerini de oluşturan bu gençler, festival alanındaki medya ofislerinden Avrupa basınına anında haber metni ve görüntülerini servis ediyorlar.
Avrupa Birliği Komisyonunun web sayfasında yayınlanacak iyi proje örnekleri arasında yer almak için aday olan Bodrum Dans Kulübü projesi, Türkiye’de gerçekleşen kısa dönem EVS projeleri arasında en başarılı proje örneklerinden biri olmak için en üst sıralarda yer alıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.