Bodrum Gündem

KURSİYERLERİNİN ESERLERİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI…

HALK EĞİTİM MERKEZİ KURSİYERİ ESERLERİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI (5)Bodrum Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu (ASO) Müdürlüğü kursiyerleri, açılan karma sergide el emeği göz nuru eserlerini beğeniye sundu. Sergide kursiyerlerin geçtiğimiz Ekim ayından bu yana yaptığı birbirinden güzel eserler beğeni topladı.
Bodrum Gündem Haber 
Bodrum Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğünce ilçe merkezinde açtığı kurslarda, kursiyerin yatığı eserler, Bodrum Belediyesi Herodot Kütür Merkezi’nde sergilendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşının okunmasının ardından Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz serginin açılışını kursiyerler ve öğretmenlerle birlikte yaptı. Serginin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Kaymakam Yılmaz “Öğrenci kardeşlerime almış oldukları belgelerin hayırlı olmasını ve öğrendikleri işlerin en iyi şekilde değerlendirilmesini diliyorum” dedi.
Ahşap boyama ve yakma, sanatsal mozaik, çini, seramik, giysi dikimi, resim, tığ çanta örgüsü, 3 boyutu şekiller, takı tasarım, nakış ve tezhip kurslarına devam eden yaklaşık 200 kursiyerin eserlerinden oluşan sergiye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Açılış sonrası Kent Haber’in sorularını yanıtlayan Bodrum Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Ünal, şunları dile getirdi: Bodrum Halk Eğitim Merkezi olarak Bodrum Yarımadası’nın neredeyse her noktasında kurslarımız var. Şu an itibariyle 430 kursumuz oluştu. Bu kurslara yaklaşık olarak 10 bin 300 kursiyerimiz katıldı. Öğrenci ve kurs sayısı Muğla ili kapsamında en çok kurs açılan ilçe durumunda. Bugün de merkez kursumuzun yıl sonu sergisini gerçekleştiriyoruz. 10 öğretmenimizin açtığı değişik kurslarda yaklaşık 200 öğrencimizin el emeği göz nuruyla ortaya koyduğu eserleri burada görebiliyoruz. Bodrum Halk Eğitim Merkezi, her yıl sayısını arttırmak suretiyle kurs faaliyetlerine ve bunun sonucu olarak da yıl sonu sergilerimizi yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz” dedi.
Yalıkavak ve Turgutreis Mahallelerinde de sergiler açıldığının bilgisini veren Ünal sözlerini şöyle noktaladı: “İlk sergimizi Turgutreis Mahallesi’nde açtık. 2’inci sergimizi Yalıkavak’ta açtık. Oradaki kursiyerlerimizin üretmiş oldukları eserleri de vatandaşlarımızın beğenisine sunduk. Şu anda Yalıkavak’ta ve burada sergilerimiz devam ediyor” dedi.
Sergi 27 Mayıs Cumartesi akşam saatlerine kadar açık kalacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.