Bodrum Gündem

GENÇ MİMARLAR ENGELLİ KARDEŞLERİNİ ZİYARET ETTİ…

bodrumlu genç mimarlar bodrum sağlık vakfı ziyareti (33)

Muğla Mimarlar Odası Bodrum Temsilciliği düzenledikleri etkinlikte genç mimarları, Bodrum Sağlık Vakfında eğitim gören engelli kardeşleri ile buluşturdu. Genç mimarlar engelli bireyler ile birlikte tabak boyama etkinliği gerçekleştirdi.

Bodrum Gündem Haber/FB

1996 yılında, Bodrum Devlet Hastanesinde son derece kısıtlı imkânlar ile Engelli Bireylere fizik tedavi hizmeti vermek üzere bir araya gelen 36 hayırsever işadamının rüyası, başta Bodrum halkının, devlet kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının da desteği ile Bodrum’un en büyük projesi haline geldi.

Muğla Mimarlar Odası Bodrum Temsilciliği Turgutreis’te faaliyet gösteren Bodrum Sağlık Vakfını ziyaret ettiler. Begonvil Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü İlknur Şengül rehberliğinde okulu gezen genç mimarlara çalışmalar ile ilgili bilgileri de Bodrum Sağlık Vakfı Seramik Atölyesi öğretmeni Tarık Kartal verdi. Genç Mimarlar Eğitim verilen sınıflarda engelli kardeşleri ile sohbetler ederken, el emeği, göz nuru eserleri de tek tek inceleme fırsatı buldular.

Bodrum Sağlık Vakfı Gamze Çarmıklı İş ve Sanat Atölyelerini de gezdikten sonra seramik boyama atölyesinde seçtikleri seramikleri boyamaya başladılar.

bodrumlu genç mimarlar bodrum sağlık vakfı ziyareti (22)BODRUM SAĞLIK VAKFINA BİZDE KATKI KOYMAK İSTİYORUZ…

Muğla Mimarlar Odası Bodrum Temsilcisi Cevat Kalfa sadece mesleki toplantılar ve etkinlikler yapmak yerine sosyal sorumluluk projelerinde de yer almak istediklerini kaydederek şöyle konuştu; “Bodrum Sağlık Vakfı alanında sadece Bodrum’un değil herhalde Türkiye’nin en büyük yatırımlarından ve projelerinden birisi. Bu projenin içinde biz mimarlar da olmak istedik. Genç mimarlar ile birlikte bir aktivite düzenleyelim istedik. Biz mimarlar sadece mesleki etkinliklerde buluşmak değil, sosyal projelerde de yer almak istiyoruz…”

bodrumlu genç mimarlar bodrum sağlık vakfı ziyareti (23)MİMARLARIN ZİYARETİ VAKFIN TANITIMI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ…

Begonvil Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü İlknur Şengül ise genç mimarların ziyaretinden oldukça memnun olduklarını ifade ederek “Bodrum Sağlık Vakfı artık tanınan bir vakıf. Mimarlarımız aracılığı ile özellikle seramik atölyemizde üretilen ürünlerin başka mekanları süslemesi ve başka mekanlarda yer alması çocuklarımızın eserlerinin hem pazarlanması, hem de duyurulması açısından çok önemli…” dedi.

bodrumlu genç mimarlar bodrum sağlık vakfı ziyareti (1)ATÖLYELERİN GELİŞİMİ İÇİN YENİ PROJELER ÜRETİLEBİLİR…

Engelli çocukların el emeği, göz nuru ile ürettikleri seramiklerin nasıl yapılacağını öğreten Bodrum Sağlık Vakfı Seramik Atölyesi öğretmeni Tarık Kartal “Bodrum’da yaşayan bütün insanların aslında vakfa dahil olmasını istiyoruz. Birçok gruplarla çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bu gün de Mimarlar Odasına bağlı genç mimarlar ile bir aradayız. Tabak boyama etkinliği yaparak birbirimizi sınayacağız. Böylelikle ileride atölyemizin gelişmesi için farklı projelerin düşünülmesine yol açmış olacağız…” dedi.

Sürdürülebilir üretim yapan Bodrum Sağlık Vakfı, Türkiye’de bir ilk olması nedeni ile oldukça dikkat çekiyor. Mimarlar Odası İstanbul Şube Başkanı Sami Yılmaztürk Bodrum Sağlık Vakfını daha önce de ziyaret ettiklerini ve çok etkilendiklerini ifade ederek, engelli kardeşlerimizin yaptıkları bu ürünlerin satışı ve pazarlamasında ellerinden gelen tüm desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

bodrumlu genç mimarlar bodrum sağlık vakfı ziyareti (37)TATİLE GELDİKLERİNDE MUTLAKA ZİYARET EDİYORLAR…

İstanbul’dan tatil için Bodrum’a geldiklerini ve her geldiklerinde de mutlaka Bodrum Sağlık Vakfına uğrayarak, dostlarına hediye etmek üzere engelli bireylerin yaptıkları seramiklerden satın aldıklarını kaydeden İnşaat Mühendisi Nilgün Yılmaztürk ise “Bu gün genç mimarlar ile tabak boyama etkinliğine bizde katıldık. Engelli kardeşlerimiz ile sohbet edip onların çalışmalarını daha yakından görmek beni çok mutlu etti. Bodrum’a gelen herkese Bodrum Sağlık Vakfını ziyaret etmelerini ve hediye olarak ise buradaki muhteşem eserlerden almalarını öneriyorum…” dedi.

Çeşitli desenler tasarlayarak seramik tabakları boyayan genç mimarların oldukça mutlu oldukları görüldü. Genç mimarların bazılarının desen yapmak yerine, geleneksel Bodrum evlerinin mimari projelerini tabağa işledikleri dikkat çekti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.