Bodrum Gündem

HALK MÜZİĞİ KONSERİNDE BİR YILDIZ DOĞDU…VİDEO HABER…

HALK-MÜZİĞİ-KONSERİNDE-BİR-YILDIZ-DOĞDU…MELİKE-BARUT…

Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği tarafından Herodot Kültür merkezinde düzenlenen konserde Türkiye’ye mal olacak özgün sesler türkülere hayat verdi.  Fikret Kızılok’un sözlerini yazdığı “Koyverdin Gittin Beni” isimli türküyü seslendiren 17 yaşındaki Melike Barut, seyircilerden tam not aldı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Alevi Bektaşi Derneği Cemevi Halk Müziği topluluğu  tarafından Herodot Kültür merkezinde “Yaza Merhaba” konseri  düzenlendi.

Dernek üyesi Nilgün Özer Kösedağ’ın yönetimindeki koro  Anadolu’nun çeşitli yörelerinden 30 türküyü seslendirdi. Yaklaşık altı aylık bir çalışma ile sahne alan toplulukta her yaştan ve meslekten gönüllü yer aldı.

Yaklaşık iki buçuk saat süren konser;  koronun söylediği Çorum yöresine ait “Arzu ederdiniz bir yol görmeye” isimli türkü ile başladı.  Konserde 30 eserin 18’ni koro seslendirirken, 12 eserde de solistlerin solo performansları yer aldı.

Halk müziği sanatçısı Arif Sağ’la yıllarca çalıştıktan sonra  Erdal Erzincan yönetiminde bir albüm çıkartan ve  13 yıl önce kızının ölümü ile müziği bırakan Nilgün Özer Kösedağ, konserle ilgili şunları söyledi “13 yıl önce kızımın cennete gitmesiyle müziği bırakmıştım. Şimdi burada derneğe ve yola hizmet adına gelen teklifi kabul edip  gönüllülerden oluşan koroyu çalıştırıyorum. Türkülerde hem acımızı hem de mutluluğumuzu paylaşıyoruz. Konsere seslendirdiğimiz eserlerimize Eylül –Haziran  arasındaki kış döneminde çalıştık. Bu çalışmalarımızdan derlediğimiz bir repertuarla  da türkü sevenlerle bir araya geldik” dedi.

BODRUM ALEVİ BEKTAŞİ KÜLTÜR DERNEĞİ HALK MÜZİĞİ KONSERİ HERODOT (55)“Sıra Bana Gelmesin iye Dua Ettim”…

Solo performanslarda Fikret Kızılok’un sözlerini yazdığı “Koyverdin Gittin Beni” isimli türküyü seslendiren Bodrum doğumlu 17 yaşındaki  Melike Barut, seyircilerden tam not aldı. Yüreklere işleyen sesiyle türküye başladığı anda alkışların hiç kesilmediği solo performansta genç yetenek dakikalarca ayakta alkışlandı.  Barut daha sonra Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş’a ait “Kendim ettim, kendim buldum”  isimli türküyü de seslendirdi. Konser sonrası duygularını sorduğumuz Melike Barut “Sahneye çıkana kadar benim sıram iptal olsun diye dua ettim.  Nilgün hoca bakışları ile beni rahatlattı. Karşımdaki insanlar bana öyle güzel baktı ki ‘kendine güven diye’  telkinde bulundum.   Daha sonra da evimdeymişim gibi okudum. “ diyen Barut amacının ilkokul öğretmeni olmak olduğunu dile getirdi.  Melike Barut,  İlkokulda  sınıf öğretmeni olmak istediğini ve amacının da  çocuklara küçük yaşlarda hem müziği sevdirmek hem de onların hayatlarında kalıcı olmak gibi bir hedefi olduğunu ifade etti.  Muğlalı bir anne babanın kızı olan 17 yaşındaki Melike Barut,  Bodrum Gülsevim Rüştü Kaynak Anadolu Lisesinde üçüncü sınıf öğrencisi.  Küçük yaşlardan bu yana türkülere tutkun  olan Melike bağlama çalıyor.

Konserin bir bölümünde Ahmet Kaya şarkılarına da yer verildi.  Yaklaşık iki buçuk saat süren konser, seyircilerin sahneye inerek halay çekmeleri ile son buldu.

 


 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.