Bodrum Gündem

SÜTÜ EN GÜZEL ANLATAN RESİMLER ÖDÜLLENDİRİLDİ…

sütü en güzel anlatan resimler (2)Gıda, Tarım ve Hayvancılık Muğla İl Müdürlüğü tarafından 21 Mayıs Dünya Süt Günü dolayısıyla il genelindeki ilkokul öğrencileri arasında gerçekleştirdiği resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Bodrum Gündem Haber

 21 Mayıs Dünya Süt Günü dolayısıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Muğla İl Müdürlüğü’nce Muğla merkez ve ilçelerinde bulunan ilkokullarda “Süt içiyorum, sağlıklı büyüyorum” konulu resim yarışması düzenlendi.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri, İskender Alper Konakaltı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “Lider Çocuk Tarım Kampı Şenliği”nde verildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Muğla İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Yıldırım Yurdusev, Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı – Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, Birlik Genel Müdürü Soner Güney, Fethiye – Seydikemer Süt Birliği Başkanı Turgut Tokmak, Marmaris İlçe Müdürü, kurum ve okul yöneticileri ile öğrenci ve öğrenci velilerinin katılımıyla gerçekleşen etkinlik saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşı okunması ile başladı.

Öğrencilerin süt içme ve yoğurt yeme yarışmaları ile dans gösterilerinin ardından resim yarışmasının ödül töreni yapıldı. Yarışmanın birincisi olan Kavaklıdere’den Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi Eren Koçar’a, ikincisi olan Menteşe’den Emirbeyazıt İlkokulu öğrencisi Almira Korkmaz’a,  üçüncüsü olan Marmaris’ten Evren Paşa İlkokulu öğrencisi Arda Aydın’a Milas Süt Birliği ve Fethiye – Seydikemer Süt Birliği’nin sponsorluklarında alınan ödüller verildi. Ödül olarak birinciye tablet, ikinciye bisiklet, üçüncüye fotoğraf makinesi hediye edildi.

Lider Çocuk Tarım Kampı Şenliğinde gerçekleştirilen ödül töreninde konuşma yapan Gıda ve Yem Şube Müdürü Yıldırım Yurdusev, süt tüketiminin çocukların beslenmesindeki önemine değinerek, ülkemizde süt tüketiminin yeterli olmadığına dikkat çekti.

Etkinlik kapsamında, resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerin çalışmaları başta olmak üzere yarışmaya katılan tüm öğrencilerin resimleri İskender Alper Konakaltı Kültür Merkezi’nde sergilendi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.