Bodrum Gündem

“ÇOCUKLAR İÇİN KÖPEK DİLİNİ ANLAMA” EĞİTİMİNİ TAMAMLADILAR…

BAHÇEŞEHİR KOLEJİ KÖPEKLE EĞİTİM (1)Bahçeşehir Koleji Anaokulu öğrencileri, veteriner hekim Sevim Isparta ve psikolog İlknur Özer ile ‘Çocuklar için Köpek Dilini Anlama’ eğitimi aldı.

Bodrum Gündem Haber

Karya Rotary Kulübü’nün desteğiyle sosyal sorumluluk projesi olarak başlatılan bu eğitimlerde, çocuklar köpekle karşılaştığında ne yapmaları konusunda eğitiliyor.

Veteriner hekim Sevim Isparta ve psikolog İlknur Özer’in, Rotary Kulübü’nün desteğiyle başlattıkları ‘Çocuklar için Köpek Dilini Anlama’ eğitimi, Bahçeşehir Koleji Anaokulunun 70 öğrencisiyle tamamlandı.

Yaşamımızın ayrılmaz parçası ve en yakın dostlarımız olan köpekler, çocukların ruh sağlığı ve bağışıklık sistemi gelişiminde önemli bir rol oynağından yola çıkarak oluşturulan ‘Çocuklar için Köpek Dilini Anlama’ eğitimi, özellikle ısırmaya neden olan insan kaynaklı hataları önlemek ve çocukla köpek arasındaki doğru işaret dilini öğretmeyi amaçlıyor.

Uygulamalı Olarak Öğrendiler …

Sokak hayvanlarıyla karşılaşınca yapılması ve yapılmaması gereken davranışlar, köpeklerde ısırmaya neden olan insan kaynaklı hataların önlenmesi gibi konularda sınıflarında teorik eğitim alan Bahçeşehir Koleji Anaokulu öğrencileri sonrasında ise sosyal uyumlu “Botalli” isimli köpeğin desteğiyle sınıflarında öğrendiklerini uygulama ve test etme şansı yakaladılar. Eğitimin sonunda köpeklerin ne zaman üzgün ne zaman mutlu ve ne zaman sinirli olduklarını anlayan hangi durumlarda köpeklere yaklaşılmaması gerektiği oyunlar eşliğinde öğrendi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.