Bodrum Gündem

AYHAN KARAHAN TUTUKLANDI…

AYHAN KARAHAN TUTUKLANDI…

ayhan-karahan-gözlatında

Şırnak’ta meydana gelen helikopter kazasında şehit düşen askerlerle ilgili sosyal medya hesabından yapılan paylaşımlar nedeniyle 01 Haziran  Perşembe günü akşam saatlerinde gözaltına alınan Ayhan Karahan, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı…

Bodrum Gündem Haber

Daha önce Cumhurbaşkanına hakaretten tutuklanan ve hüküm giyen gazeteci Ayhan Karahan’ın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar nedeni ile “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama, devletin askeri teşkilatını alenen aşağılamak suçlarından” resen soruşturma başlatılarak, (01 Haziran 2017) akşam saatlerinde gözaltına alındı.

Hakkında Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığınca, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama, Devletin askeri teşkilatını alenen aşağılamak” suçlarından resen soruşturma başlatılan Ayhan Karahan  sabah saatlerinde Savcılığa sevk edildi. Öğle saatlerinde aldığımız bilgilere göre savcılık tarafından  tutuklanma istemi ile mahkemeye sevk edilen Karahan, mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ayhan Karahan’ın savunmasında sosyal medya hesabının başkalarınca ele geçirildiği ve sosyal medya hesabından yapılan paylaşımlarla bir ilgisi olmadığını söylediği bilgisi verildi. Ancak konu ile ilgili olarak soruşturmanın ve incelemelerin devam ettiği, Karahan’ın telefon ve bilgisayarının Emniyet Müdürlüğüne bağlı bilişim suçları ekipleri tarafından incelemeye alındığı öğrenildi. Bilgisayar uzmanlarKarahan’ın söz konusu paylaşımların yapıldığı dakikalarda telefon ve bilgisayarın kullanılıp kullanılmadığının tespit edilmesinin çok kolay bir işlem olduğu da ifade ediliyor.

Diğer taraftan Karahan’ın şehit askerlere hakaretlerde bulunduğu bu paylaşımları, Bodrumlular tarafından büyük tepki gördü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.