Bodrum Gündem

ONLAR GELECEĞİMİZ OLAN ÇOCUKLARA SAHİP ÇIKIYOR…

ONLAR GELECEĞİMİZ OLAN ÇOCUKLARA SAHİP ÇIKIYOR…

halk_lis_cumhuriyet_halk_evi_kardeşlerini_ziyaret_etti

Bodrum Cumhuriyet Halk Evinde eğitim gören kardeşlerini ziyaret eden Bodrum Halk-Lis üyeleri, yapılan eğitim çalışmalarına ve etkinliklere gönüllü olarak katkı koyacaklarını söylediler. Halk-Lis Lideri Ege Özkan; “Buradaki tüm gönüllüler gibi bizde mümkün olduğunca buraya gelip, yardımcı gönüllüler olmaya çalışacağız…” dedi…

Bodrum Gündem Haber/FB

Bodrum’un önemli Sivil Toplum Örgütlerinden birisi olan Bodrum Cumhuriyet Halk Evleri-Toplumsal Eğitim ve Gelişim Derneği (TEGED) kurulduğu yıldan bu yana özellikle dar gelirli yurttaşların evlatları için okul sonrasında, eğitimlerine destek amacı ile gönüllü öğretmenler tarafından eğitim veriliyor.  Diğer taraftan Müzik, resim ve spor dallarında da bir çok sanatçı ve öğretmen de çocukların eğitimi için el ele vererek, çocukların önce ailelerine, sonrasında da ülkeye ve dünyaya yararlı bir insan olmaları için karşılıksız katkı sağlıyorlar. Bodrumlu iş insanları da Bodrum Cumhuriyet Halk Evi için maddi ve manevi desteklerini her daim sürdürüyor. Böylelikle Bodrum’da yüzlerce çocuk Cumhuriyet Halk Evlerinin eğitim ve sosyal etkinliklerinden ücretsiz olarak yararlanırken, bir çok çocuğunda eğitim masraflar yine dernek tarafından karşılanmış oluyor.

halk_lis_cumhuriyet_halk_evi_kardeşlerini_ziyaret_etti_3“GELECEK BİZİZ…”

Bodrum’da geçtiğimiz aylarda kurularak dikkat çeken etkinlikleri ile faaliyetlerine başlayan Halk-Lis üyeleri de Bodrum Cumhuriyet Halk Evinde kurs gören kardeşlerini ziyaret ettiler.

Gönüllü olarak Cumhuriyet Halk Evine gelen kardeşleri ile ilgileneceklerini, onlarla oyunlar oynayıp, onlara zaman ayıracaklarını söyleyen Halk-Lis lideri Ege Özkan “Halk-Lis Bodrum İlçe Örgütü olarak, Cumhuriyet Halk Evleri’ndeki kursiyer kardeşlerimizle tanışmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Onlar bizden sonra gelen nesil olacaklar. Atatürk’ün bize emaneti Cumhuriyetimiz, ülkemiz ve milli değerlerimizin teminatıdır bu arkadaşlarımız. Buradaki tüm gönüllüler gibi bizde mümkün olduğunca buraya gelip, yardımcı gönüllüler olmaya çalışacağız. Onlarla oyunlar oynayacağız, mevcut bilgi birikimimizi onlara aktaracağız. Tüm bunları yaparken bıkmayacağız, yorulmayacağız. Çünkü gelecek biziz…” dedi.

halk_lis_cumhuriyet_halk_evi_kardeşlerini_ziyaret_etti_2FIRSAT EŞİTSİZLİĞİNİ ORTADAN KALDIRMAYA YÖNELİK ÇALIŞMALAR YAPILIYOR…

Cumhuriyet Halk Evleri Başkanı Mehmet Ömer Girgin Halk-Lis üyelerinin ziyaretlerinin çok önem arz ettiğini kaydederek;  “Cumhuriyet Halk Evleri hiçbir ayrım gözetmeksizin herkese açık, eşit, ücretsiz hizmet anlayışı ile her vatandaşın bireysel ve ailelerine ilişkin sorunlarına çözüm bulabilmelerine destek olabilmek, gelişimlerine katkı sağlayarak fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalar yapmayı amaçlamaktadır. Üretilen hizmetlerle daha iyi anne-baba, daha başarılı öğrenci, daha donanımlı genç, daha farkında birey, daha sorumlu ve duyarlı yurttaş ve sonuç olarak daha mutlu insanların çoğalmasına katkı sağlanmasıdır. Cumhuriyet Halk Evleri, konusunda uzman gönüllülerden alınacak destekle yürümektedir. Ancak genç kardeşlerimizin gönüllü olarak katkı vermelerinden dolayı çok mutlu oldu. Geleceğimiz bu gençlerimizin yürekler ile teminat altında…” dedi.

Halk-Lis üyeleri Bodrum Cumhuriyet Halk Evlerinde kurs gören kardeşleri ile önce tanıştılar ve sohbet ettiler. Daha sonra çeşitli oyunlar oynayarak kardeşlerinin mutlu bir gün geçirmeleri için katkı koydular.

halk_lis_cumhuriyet_halk_evi_kardeşlerini_ziyaret_etti_4

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.