Bodrum Gündem

BODRUM’UN TEK SANAT KÖYÜ “DİBEKLİHAN”DAN SEZONA MERHABA

DİBEKLİHAN-SANAT-KÖYÜ-AÇILIŞ-SERGİSİLERİ-2017-MANŞETBodrum’un tek Sanat Köyü olma özelliğine sahip Dibeklihan, 2017 sanat sezonuna 3 sergi ile “Merhaba” dedi. Dibeklihan’da 4 Ekim tarihine kadar 43 etkinlik yapılacak.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum’un Yakaköy Mahallesinde kurulduğu 2008 yılından bu yana sanata ev sahipliği yapan  Dibeklihan, İsmail Hakkı Tonguç, Yıldız Kenter  ve Erdinç Bakla Sanat Galerilerinde aynı ada açılan sergilerle sanat severlerini bekliyor.

Orhan Kemal Meydanı’nda düzenlenen açılış töreninde; fanatik Beşiktaşlı olan Cenap Tezer üzerinde takımın forması ve arkasındaki duvarda  geçtiğimiz hafta yaşanan helikopter kazasında hayatını kaybeden Yarbay Songül Yakut’un resmi olarak bir konuşma yaptı. Tezer, konuşmasına gazeteci Yılmaz Özdil’in Yarbay Songül Yakut’u anlattığı köşe yazısını okuyarak başladı. Cenap Tezer “Hayat bu; bazen sevindiriyor bazen de üzüyor. Haziran benim için zor bir ay. Nazım Hikmet’in, bu meydana adını veren Orhan Kemal’in, Bedri Koraman’ın ve Dibeklihan aşığı Dilek Cebecinin ölüm yıldönümü. Bir taraftan da şehitlerimiz. İçlerinden benim çok önemsediğim Yarbay Songül’ün şehit olması. Çünkü ilk defa rütbeli bir kadın şehit oldu. Anadolu’da sıradan bir ailenin kızının gelebileceği yer  ve Mustafa Kemal’in bıraktıkları açısından çok önemli bir  şehitlik.” Diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Dibeklihan sanat Köyü 2017 sezonu açılış sergileri (2)Dibeklihan Sanat Köyü bu yıl 4 Ekim tarihine kadar 43 etkinliğe ev sahipliği yapacak. Sanat Köyünün muhtarı cenap Tezer, bu yıl özellikle Köy Enstitülerinin konu alınacağı etkinliklere dikkat çekerek şunları söyledi “Sanat Köyümüz bu yıl yine dolu dolu etkinliklere sahne oluyor. Sosyal projelere imza atıyoruz ilk kez. Köy Enstitülerini anlatacağız. En yetkin akademisyenlerden oluşan 17 kişi gelecek. İki gecede bir Köy Enstitülerini anlatacağız. Mustafa Kemal’in bize bıraktığı en büyük devrimdi bence. Burada yapacağımız çalışmalarımızın bize ışık olacağını düşünüyorum. Bugüne kadar hiç yapılmamış bir sempozyum bu. Vatanım Sensin’in gerçeğini anlatacağız. “ dedi. Tezer ayrıca sanat köyünde yapılacaklarla ilgili konuklara kısa bir bilgi de verdi.  Ülkemizde sanata ve sanatçıya eskisi kadar önem verilmediğine de dikkat çeken Tezer “Her geçen gün bir sanat galerisi kapılarını kapatıyor. Buralar başlangıçta şaşalı açılışlar yapıyor ama ne yazık ki bir süre sonra kapanıyorlar. Biz yine de bu yıl bünyemize kapalı bir galeri daha ekledik. İsmail Hakkı Tonguç adını verdik buraya.” Dedi.

Sanat Köyü’ne bu sene ilave edilen İsmail Hakkı Tonguç Sanat Galerisi’nde Dibeklihan açıldığı 2008 yılından günümüze sergi açan sanatçılardan resim, heykel, fotoğraf, baskı, seramik eserlerin yer aldığı “Dibeklihan Kolleksiyon Sergisi” sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Yıldız Kenter Sanat Galerisi’nde de Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim elemanları Musa Köksal, Erhun Şengül, Burcu Karabey, Betül Demir Karakaya’nın özgün baskı, seramik eserlerinin yer aldığı Karma Sergi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Erdinç Bakla Sanat Galerisinde ise sanatçı Nuray Boğuç’un 4 yıldan beri yaptığı 64 eserinin yer aldığı resim sergisi açıldı. Tuval üzerine kuru, pastel ve kuru boya tekniğiyle hiper-realist resimler yaptığını ve kalem ile final yaptığını söyleyen ve eserlerinde özellikle gözler üzerine yoğunlaştığını belirten Tonguç, “Kedilerin gözleri çok güzel, beni çok iyi ifade ediyor ve çok renkli” dedi. 3 sergi de 16 Haziran’a kadar gezilebilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.