Bodrum Gündem

BODRUM EKONOMİSİ İÇİN ÖNEMLİ BİR ORGANİZASYON…

5. Beynelmilel Briç Festivali Bodrum (1)

Bodrum Briç İhtisas Spor Kulübü 28 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında, Kadıkalesi’nde, Yasmin Bodrum Resort Hotel’de Bodrum Belediyesi ve Bodrum Ticaret Odası sponsorluğunda, 5. Beynelmilel Briç Festivalini düzenleyecek.

Bodrum Gündem Haber/FB

Bodrum Briç İhtisas Spor Kulübü ilkini Ekim 2013 senesinde gerçekleştirdiği ve arka arkaya dört sene Türkiye’den ve dünyanın bir çok ülkesinden çok sayıda briç ustasının katılımıyla Briç Camiasında bilinir hale gelen, klasikleşmiş, 5. Beynelmilel Briç Festivaline bu sene de çok yoğun katılım bekleniyor. Dünya briç ustaları arasında, Bodrum tarihi ve doğal güzelliği mile birlikte, bu festivali ile de tanınır hale gelmekte.

1994 yılında kurulmuş Bodrum Briç İhtisas Spor Kulübü, Türkiye Briç Federasyonuna kayıtlı kulüplerden birisi. Bodrum Briç İhtisas Spor Kulübü çok sayıda lisanslı sporcusuyla tanınmakta ve Bodrum’a yolu düşen briç ustalarının uğrak yerlerinden birisi. Pazar hariç hergün sertifikalı direktörlerin nezaretinde briç turnuvaları düzenleniyor.

5. Beynelmilel Briç Festivali Bodrum (6)BRİÇ KADINLAR ARASINDA DA YAYGINLAŞAN SPOR…

Bodrum Briç İhtisas Spor Kulübü Başkanı Selçuk Şahin Briç’in Türkiye’de yaygın şekilde oynanmakta olduğuna dikkat çekerek; “Örneğin sadece Bodrum’da Türkiye Briç Federasyonu’na bağlı üç kulüp vardır. Son 25 yılda kadınların briç oynaması hızla yaygınlaşmıştır. Briç hocalığı yaparak geçimini sağlayan çok sayıda usta vardır. Ayrıca Türkiye’nin yetiştirdiği Uluslar arası Briç hakemi kulübümüzde direktörlük yapmaktadır. Avrupa ve dünya çapında düzenlenen turnuvalarda milli takımlarımız ve bireysel oyuncularımız ülkemizi başarıyla temsil etmektedirler. Bu kişileri her yıl festivalimizde görmek bize bir gurur vesilesi olmaktadır…” dedi.

Bodrum Briç İhtisas Spor Kulübü Başkanı Selçuk Şahin Briç’in sadece bir iskambil oyunu olarak ele alınmaması gerektiğine dikkat çekerek, Briç’in federasyonu olan bir spor dalı olduğunu ve Bil Gates gibi dünyanın tanınmış ve zengin bir çok isminin de briç oynadığını vurguladı.  Şahin “Özellikle beyni açık tutan, Alzheimer hastalığının engellenmesi içinde önemli bir destek sağladığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır…” dedi.

5. Beynelmilel Briç Festivali Bodrum (5)FESTİVAL İÇİN BODRUM’A BİNE YAKIN KALİTELİ TURİST GELMESİ BEKLENİYOR…

2009’da Bodrum’a yerleşen ve geçmiş dönemde turizmcilik yapmış olan, Bodrum Briç İhtisas Spor Kulübü saymanı ve sosyal etkinliklerkomitesi Başkanı Gracy Sorel Kohen 5.Beynelmilel Briç Festivalini 2013 yılında başlattıklarını ve bu güne kadar dört defa başarılı bir şekilde bu festivali gerçekleştirdiklerini kaydererek şöyle konuştu; “Bu festivali mümkün olduğu kadar aynı tarihlerde yapmaya çalışıyoruz. Elimizden geldiğince uluslararası olmaya çalışıyoruz. Bazen konjoktürel nedenlerle aksa sada Yunaistan’dan, Adalar’dan İtalya’dan, İspanya’dan, Amerika’dan beklentilerimiz var bu sene, en azından söz aldık. Onların da katılımları ile en az 60-70 masa yapmayı hedefliyoruz. Yani 280-300 kişinin oyuncu olarak katıldığı bir festival gerçekleştiriyoruz.  Bu festifal artık gelenekselleşti ve Yasmin Resort Otel’de gerçekleştiriyoruz…”

5.Beynelmilel Briç Festivaline katılanların eşleri ve dostları ile yaklaşık bin kişiye ulaştıklarına da dikkat çeken Kohen, festival gelen briçcilerin Bodrum’un güzelliklerini de görerek birer turizm elçisi olduklarını söyledi. Kohen konuşmasını şöyle sürdürdü; “Aslında her birimiz birer lisanslı sporcuyuz. Hepimizin bir numarası var. Briç zihinsel bir oyundur. Herhangi bir iskambil oyunu değildir. Bu yarışmalarda aslında hiç kimse prestij dışında bir şey kazanmıyor…”

Kohen 5. Beynelmilel Briç Festivaline başta Bodrum belediyesinin ve Bodrum Ticaret Odasının destek verdiğini kaydederken, yeni sponsorluklara da açık olduklarını söyledi.

Amerika, İtalya ve Kanada’dan sonar en çok briç oynanan ülkenin Türkiye olduğunun bilgisini de veren Bodrum Briç İhtisas Spor Kulübü saymanı ve sosyal etkinlikler komitesi Başkanı Gracy Sorel Kohen, Türkiye’de 50’yi aşkın faal Briç klübü olduğunu sözlerine ekledi.

ÜNİVERSİTELER BRİÇİ MÜFREDATLARINA KOYDU…

Bodrum Briç İhtisas Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Eken ise Briç Kulüplerinin T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı olduklarına dikkat çekerek; “Başta Boğaziçi Üniversitesi olmak üzere, Türkiye’de ki birkaç üniversite, biriç derslerini müfredatına koydu. Briç aslında gençlerin zeka gelişimi için çok önemli bir spordur…” dedi.

5. Beynelmilel Briç Festivali Bodrum (4)SATRANÇ GİBİ İLKOKULDAN İTİBAREN ÖĞRENİLMESİNDE FAYDA VAR…

Briç için ne kadar küçük yaşta başlanırsa o kadar iyi olduğunu kaydeden Bodrum Briç İhtisas Spor Kulübü Yönetim kurulu Üyesi Asuman Uçar özellikle çocukların zeka gelişimine çok önemli katkısı olduğuna dikkat çekti.  Uçar “Briç ABD ve İngiltere’de ders olarak konulmuş. Türkiye’de de Federasyon Başkanı bu konuda çalışmalar yürütmekte. Briçin yaşı yok. Ben 20’li yaşlardan bu yana briç oynuyorum. Briç bir sevda. Ne kadar çok oynarsanız, o kadar çok içinize işliyor. Briç ara verseniz bile, aynı bisiklet kullanmak gibi, yeniden bıraktığınız noktadan devam edebiliyorsunuz. Briçte öğrenmenin sonu yok. Aynı satranç gibi ilkokuldan itibaren briç öğretimeye başlanabilir…” dedi. Uçar briç sayesinde çok daha hoşgörülü olmayı öğrendiklerini de sözlerine ekledi.

Bodrum Belediyesi ve Bodrum Ticaret Odası sponsorluğunda, 28 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında, Bodrum Briç İhtisas Spor Kulübü tarafından düzenlenecek olan 5.Beynelmilel Briç Festivalinin Bodrum ekonomisine ve tanıtımına önemli oranda katkı sağlayacağı belirtiliyor.

Yorumlar

  1. SIFA ERKAYA dedi ki:

    KISMET OLURSA KATILMAK ISTERIM. BASARILAR DILEGIGLE…. 00-39-335214794