Bodrum Gündem

BODRUM’DA ROCK FESTİVALİ YAPILACAK…

BODRUM’DA ROCK FESTİVALİ YAPILACAK…
bodrum_rock_festivali (2)

Bodrum’da ilk kez yapılması planlanan Bodrum Rock Festivali basın toplantısı, Bodrum Belediyesi Trafo Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleşti.
Bodrum Gündem Haber
Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleşecek olan Bodrum Rock Festivali’nin basın toplantısına Bodrum Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ummahan Yurt, Bodrum Rock Festivali Organizasyon Genel Koordinatörü Serdar Meriç, Müzik Direktörü Gür Akad ile 3,14 Yapım ve Organizasyon ortakları Serdar Heper, Derya Heper ve Makbule Zaralı katıldı.
Bodrum Rock Festivali’nin müzik direktörlüğünü yapan ve rock festivaliyle ilgili bilgilendirmelerde bulunan Gür Akad şunları söyledi: “Bodrum’da ilk defa düzenlenecek bir festival bu. Çok heyecanlıyız. Güzel olacağına eminiz bu festivalin. Çünkü aldığımız bir takım tepkiler bizi o fikre yönlendirdi. Bodrum’da çok eskiden, 1987 yıllarında Bodrum Kalesi festival gördü. Biz de orada konser yapmıştık. O dönemden bu yana Bodrum’da fazla rock festivali olmadı. Bu sadece rock gruplarına özgü bir festival. Bunun içerisinde Anadolu Rock yapan sevgili Haluk Levent ve Kıraç’ın bulunduğunu söyleyebilirim. Onlar da Anadolu Rock olarak katılacaklar. Ama genelde heavy metal ve hard rock tarzı bu işin içerisinde olacak. Yani üç, dört tane rock tarzını bir festivalin içerisinde toplayacağız. Türkiye’de festivaller eski yıllardan beri var. Bu festivaller çoğunlukla rock ve pop karışımı olduğunu biliyorsunuz. Bu festivalin özelliği bu. Sadece rock festivali olması. Zaten göreceksiniz grupların ne kadar düzgün ve iyi seçildiğini. Eski grupları, mahalli grupları da kattık bu festivale. Hepsi çok güzel çalıyor. Eski gruplardan Devil, Whisky, Objektif… Bu gruplar gerçekten Türkiye’de heavy metal ve hard rock müziğin başlamasına vesile olmuş gruplar. İyi bir rock festivali olacağını umuyoruz ve güzel olacağını tahmin ediyoruz. Bodrum’da ilk defa rock festivali yapmanın heyecanı ve mutluluğu içindeyiz. Tekrardan geldiğiniz için teşekkür ediyorum…”
Bodrum Rock Festivali Organizasyon Genel Koordinatörü Serdar Meriç ise toplantıda festival ile ilgili teknik bilgiler vererek, “Ben de biraz teknik detaylardan bahsedeyim. Arkadaşlar zaten yeterince anlattılar. Hepimiz çok heyecanlıyız, evet, festival yaklaşık 4 gün sürecek. Çadır kampları ve 24 saat açık olacak bir açık alan içerisinde gerçekleşecek. Yaklaşık 70 tane grubumuz var. 2 sahne olacak .Ana sahne ve alternatif sahne olarak insanlara müzik ziyafeti vermeyi düşünüyoruz. Alan içerisinde yeme içme stantları ile eğlence çeşidi diğer festivallerde rastlanmayan birçok etkinlik olacak. Özellikle bunlara çok dikkat ettik. Deniz kenarında değiliz alan olarak ama çok yakınız. Özellikle bunu buradan duyurmak istiyorum. Çünkü 7 kilometre bir mesafede. Dolayısıyla da en iyi şekilde ağırlamak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Belediyemizin verdiği destek için gerçekten teşekkür ediyoruz. Sağ olsunlar bizi sonuna kadar destekliyorlar. Umarım, Bodrum’a rockı gerçek rockı getiririz ve hep birlikte çok keyifli zamanlar geçiririz…” dedi.
Bodrum Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ummahan Yurt ise bu tür festivallerin geleneksel hale dönüşmesi temennisinde bulunarak, “Bodrum Belediye Başkanı Sayın Mehmet Kocadon’un hepinize çok selamları var. Burada olmayı çok istedi ancak acil gelişen bir programından dolayı gelemedi. Bodrum Belediyesi olarak biz bu tür organizasyonların hep yanında olmaya çalışıyoruz, destekçisi olmaya çalışıyoruz. Burada emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. Umarız ki bu tür festivaller, geleneksel hale dönüşür. Herkese çok teşekkürler…” şeklinde konuştu.
Bu yıl ilk defa gerçekleşecek olan rock festivali ile ilgili bilgilendirmelerin yapıldığı toplantıda, festivalin 20 – 23 Temmuz tarihleri arasında Kızılağaç Deve Güreşi Arenasında gerçekleşeceği belirtildi.
Bodrum’a yeni bir soluk getirecek olan festivale, yerli ve yabancı çok sayıda sanatçı ve grup katılacak. Türkiye’nin önde gelen isimlerinden Haluk Levent ve Kıraç ile gençlerin tutkunu olduğu grup Duman da festivalde şarkılarını seslendirecek.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.