Bodrum Gündem

FETHİYE’NİN KARI, BODRUM’DA ŞERBET OLDU…

fethiyenin karı bodrumda şerbet oldu (5)Bodrum Ortakent Merkez Camii’nde geleneksel olarak her yıl düzenlenen “Kar Şerbeti” etkinliği bu yılda devam etti. Teravih namazı öncesi dağıtılan kar şerbetine vatandaşlar ve çocuklar yoğun ilgi gösterdi.

Bodrum Gündem Haber

“Doğadan gelen serinlik” sloganıyla Ramazan Ayı’nda geleneksel olarak düzenlenen “Kar Şerbeti” etkinliği, hayırsever vatandaşların katkılarıyla Ortakent Merkez Camii’nde yapıldı. Fethiye’nin Seydikemer İlçesindeki 2 bin 500 metre yükseklikte yer alan Erendağ’dan temin edilerek getirilen ve üzerine üzüm pekmezi ile karadut şerbeti dökülerek hazırlanan kar şerbeti, sıcak yaz akşamında vatandaşların içini serinletti.

Her yıl geleneksel olarak “Kar Şerbeti” etkinliği yaptıklarını belirten Ortakent Merkez Camii İmamı Hasan Sönmez; “Mübarek Ramazan Ayının gelmesiyle birlikte camimizde çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam ediyoruz. Ramazan Ayı’nın bereketi ve rahmeti ile camilerimiz nurlanıyor, şenleniyor. Sıcak Ramazan ayı boyunca oruç tutarak ciğerleri yanan kardeşlerimizin susuzluğunu bir nebzede olsa gidermek amacıyla kar şerbeti ikramı yaptık. Bu hizmette emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.