Bodrum Gündem

GAZETECİ BERBEROĞLU İÇİN BODRUM’DAN DESTEK…

enis berberoğlu için bodrumdan destek (41)

Gazeteci Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasına tepki göstermek amacıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde tüm illerde başlatılan yürüyüşe bir destek te Bodrum’dan geldi. CHP Bodrum İlçe Başkanlığı öncülüğünde gerçekleşen basın açıklamasına ÖDP ve EĞİTİM-SEN’de destek verdi. Basın açıklamasında “Tek Yol Devrim” sloganı ise oldukça dikkat çekti.

Bodrum Gündem Haber

Gazeteci ve CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanması ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı yürüyüş eylemine; önce CHP Muğla İl Örgütü ardından da, CHP Bodrum İlçe Başkanlığı destek verdi. CHP Bodrum İlçe Örgütü saat 13:00’de Muğla Sınırsızlık Meydanından Adliyeye kadar süren protesto yürüyüşüne katıldı. Saat 18:00’de de Bodrum Belediye Meydanında Özgürlük ve Dayanışma Partisi ve Eğitim-Sen’lilerin de destek verdiği bir protesto gösterisi düzenlediler.

Yaklaşık 300 kişinin katılımıyla gerçekleşen protesto gösterisine Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, CHP Kadın kolları Başkanı Emel Çakaloğlu, CHP Muğla Gençlik Örgütü Başkanı Tufan Erkan Yakar, Bodrum Belediyesi Meclis üyeleri, ÖDP İlçe Başkanı Mustafa Erdoğan, Eğitim-Sen Bodrum Baştemsilcisi Ahmet Aksoy, ÇYDD Bodrum Şube Başkanı Meral Saraçbaşı, KHK ile görevinden uzaklaştırılan ve her gün belediye meydanında tek başına pasif eylemlerini sürdüren Engin Karataş ile birlikte CHP’liler ve gazeteci Berberoğlu’nun tutuklanmasından rahatsız olan yurttaşlar katıldılar.

enis berberoğlu için bodrumdan destek (21)TUTUKLAMA KARARI VERENLER, BU KARARIN ALTINDA KALACAKLAR…

Basın açıklamasını okuyan CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun 15 Haziran günü saat 11:00 itibarı ile İstanbul’a Adalet İçin yürüyüş başlattığının bilgisini vererek;  “Bugün ülkemiz tarihine yeni bir not düşürülmüştür. Bugün ortaya çıkan tablo, 20 Temmuz darbesinin ortaya çıkardığı tablodur. Enis Berberoğlu hepimizin bildiği, hepimizin tanıdığı, yıllarını medya ve medya özgürlüğü için harcayan birisidir. Şimdi hiçbir veri ve delil olmaksızın 25 yıla mahkûm ediliyor. Asıl suçluların yargılanmadığı, masum insanların yargılanıp hapsedildiği bir süreci yaşıyoruz. Eğer birileri yasadışı yollardan dışarıya silah götürüyorsa, asıl o kişilerin yargılanması lazım. Ama gün gelecek onlar da yargılanacaklar. Bu kararı verenler bu kararın altında kalacaklardır. CHP olarak yıllarca demokrasi mücadelesi verdik, adalet mücadelesi verdik. Artık Adalet istiyoruz, demokrasi istiyoruz, düşünce özgürlüğü istiyoruz…” dedi.

TURİZM BİTMİŞ DURUMDA, EĞİTİM YERLERDE SÜRÜNÜYOR…

Ülkenin zor bir dönemden geçtiğini ve adaletin adeta mumla arandığı günlerden geçildiğini kaydeden Seymen tarafından okunan basın açıklaması şu şekilde devam etti; “Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. Ekonomimiz evlere şenlik, Turizm bitmiş durumda, eğitim yerlerde sürünüyor, KHK’lar ile haklı veya haksız on binlerce insanın işlerine son verilmiş,  yargı iktidarın sopası haline dönmüş, can ve mal güvenliğimiz yok, yarınlarımızın ne olacağını kimse bilmiyor, dış politikada dosta da düşmana da rezil olduk.  Bizler bunları asla hak etmiyoruz…”

enis berberoğlu için bodrumdan destek (8)ANA MUHALEFET LİDERİ ADALET İÇİN YOLLARA DÜŞMÜŞ, BU NORMAL Mİ?

CHP Bodrum İlçe Başkanı Seymen bıçağın kemiğe dayandığını ve artık sabrın kalmadığını ifade ederek açıklamasını şu sözler ile sürdürdü; “Şu manzaraya bakın. Ana Muhalefet Partisinin genel başkanı elinde pankartla yollara düşmüş, adalet arıyor. Soruyorum size bu normal bir durum mudur? İçinize sindirebiliyor musunuz? Bizler bunu dünyaya nasıl anlatacağız? İş artık parlamentodan çıktı. Birçok kurum ve kuruluşu itibarsızlaştırıldı. Şimdi sıra Gazi Meclise ve cumhuriyetimizi kuran 94 yıllık çınar CHP’ye geldi. Bu kabul edilebilir bir durum değildir, tam tersine utanç verici bir durumdur…”

TEK SUÇU GAZETECİLİK…

Yaşananların iktidarın son çırpınışları olduğunu söyleyen Seymen “Damatlar serbest kalıyorlar. Ama kalemiyle ekmeğini kazanan elinde kaleminden başka bir şey bulunmayan gazeteci milletvekilimiz haksız ve hukuksuz bir biçimde hapse atılıyor…” dedi. Seymen Berberoğlu’nun tek suçunun gazetecilik olduğuna dikkat çekerek  “Bunun adaletle ne ilgisi var? Anayasa Mahkemesi kararlarını yok sayan sarayın ve onun sopası durumunda olan yargının geldiği son noktadır bu. Bu mahkûmiyet Cumhuriyet Halk Partisine ve çağdaş demokrasiye ve özgürlüklere inananlara verilmek istenen bir gözdağıdır. Partimiz gücünü halktan almaktadır ve asla teslim olmayacağız.  Şunu herkes bilsin ki, böylesi tehdit ve tahrikleri Türk ulusu geçmişte yemedi, gelecekte de yemeyecektir…”

enis berberoğlu için bodrumdan destek (6)BEDEL ÖDEMEK GEREKİRSE ÇEKİNMEYİZ…

“Tüm karanlıklar bir aydınlığa gebedirler. Baskılar, tehditler, tahrikler bize vız gelir. Ülkemizi aydınlığa, demokrasiye kavuşturma mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Genel başkanımızın dediği gibi bir bedel ödemek gerekiyorsa, bilsinler ki ondanda çekinmeyeceğiz…” ifadeleri ile açıklamasını sürdüren Seymen “Bizler adalet için, hukukun üstünlüğü için, barış ve özgürlük için, daha güçlü ve daha saygın bir Türkiye için yollardayız. Demokrasi, adalet, özgürlükler bu ülkeye gelinceye kadar, insanın insanca yaşadığı bir ülke oluncaya kadar, mücadelemiz devam edecektir…” ifadeleri ile sona erdirdi.

TEK YOL DEVRİM SLOGANI ATILDI…

Açıklamanın ardından “Susma sustukça sıra sana gelecek”, “Tek Yol Devrim, Tek Yol CHP”, “Gün Gelecek, Devran Dönecek, AKP Halka Hesap verecek”, “Faşizme Karşı Omuz Omuza” sloganları atılırken, eyleme katılanlar “Adalet”, “Adalet için elele, adalet için hep birlikte”, “Adalet için yürüyoruz”, “Bu ülkede ne adalet var, ne kalkınma” yazılı pankart ve dövizler taşıdılar. Kısa bir süre sessiz bir şekilde oturma eylemi yaptıktan sonra, grup olaysız bir şekilde eyleme son verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.