Bodrum Gündem

BU GENÇLER BİRER BARIŞ ELÇİSİ…

yüksekovalı başarılı öğrenciler bodrum (36)13 Haziran Salı günü Muğla Sanayi ve Ticaret Odası’nın konuğu olarak Muğla’ya gelen Hakkari-Yüksekovalı 12 -15 yaş arası öğrenciler Muğla ve ilçelerini gezdi. 17 Haziran Cumartesi günü de, Bodrum Ticaret Odası’nın konuğu olarak Bodrum’a gelen 40 kişilik öğrenci gurubu gün boyu Bodrum Belediyesi İçmeler Yelken Kulübü’nde deniz ve güneşin keyfini çıkardı.  Başkan Kocadon “Burada belkide denizi ilk defa gören bu çocuklarımızın her biri birer barış elçisi olacaklar…”
Bodrum Gündem Haber

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ile Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde, Muğla İl Jandarma Komutanlığı’nın da desteğiyle gerçekleştirilen Gönül Köprüsü Projesi kapsamında Yüksekova’dan Muğla’ya gelen başarılı 40 öğrenci  Bodrum Ticaret Odası organizasyonu ile 17 Haziran Cumartesi günü İçmeler Yelken Klübü’nde misafir edildi. BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Eyinç ve Genel Sekreter Prof. Dr. Fuat Önder’in de katıldığı karşılamada öğrencilere Bodrum mandalina suyundan üretilen dondurmalar ikram edildi. Rehber öğretmenleri ve cankurtaranlar eşliğinde denize giren öğrencilerle BODTO ve Yelken Kulüp çalışanları yakından ilgilendi. Ayrıca, B.B. Bodrumspor yelken şubesi antrenörleri, en başarılı öğrenciler arasından seçilen guruba sürat botlarıyla deniz turu yaptırarak yelken sporu hakkında bilgiler verdi.

yüksekovalı başarılı öğrenciler bodrum (14)HAYALLERİ GERÇEK OLDU…

Yüksekova’nın Değerli Köyü İMKB Ortaokulu’nun rehber öğretmeni Cahit Atsız, “Öğrencilerimizle beraber 13-18 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen proje kapsamında Muğla ilindeyiz. BODTO’nun katkılarıyla da bugün Bodrum’a geldik. Öğrencilerimiz şaşkınlık içerisindeler. Çok mutlu oldular, onlar adına seviniyoruz. Projeye destek veren herkese teşekkür ederiz. Çocuklar şu an hayallerinde olan bir şeyi gerçekleştiriyorlar. Muğla’yı belki televizyonda görmüş, nedir, nasıl bir yerdir diye bilmiyorlardı ama şu an Muğla’dalar…” dedi.
yüksekovalı başarılı öğrenciler bodrum (61)DENİZİ İLK DEFA GÖRDÜM…
Muğla’ya gelmelerine destek olan herkese teşekkür ettiklerini belirten Yüksekova 15 Temmuz Şehitleri Ortaokulu öğrencisi Berivan Savaşan, “Bodrum gerçekten çok güzel. Burayı görmek bizim için büyük bir zevk oldu. Akyaka’yı, Dalyan İztuzu Plajı’nı, Marmaris’i gezdik. Bugün de Bodrum’dayız. Denizi ilk defa gördüm. Çok mutluyum” dedi.

yüksekovalı başarılı öğrenciler bodrum (46)YÜZLERİNDE GÖRDÜĞÜMÜZ GÜLÜMSEME HERŞEYE DEĞER…

Çocukların mutlu ve iyi eğitimli bireyler olarak yetişmesinin geleceğe yapılan en büyük yatırım olduğunu belirten BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, “Bu proje Türkiye’deki Odalar arası dayanışmanın en güzel örneklerinden biri, biz de BODTO olarak bu projeye destek vermekten mutluyuz. Geçen gün Muğla’daydım kaç kişi denizi görmedi deyince öğrendim ki çocukların yarısı denizi görmemiş, sonra ben de kalkıp dedim ki; ben de ilk kar yağışını 18 yaşımda gördüm! Çocuklar çok mutlu, biz de çok mutluyuz, umarım hayatları boyunca da hep böyle gülümserler…” diyerek duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Başkan Kocadon “Burada belkide denizi ilk defa gören bu çocuklarımızın her biri birer barış elçisi olacaklar…” ifadesi ise oldukça dikkat çekti…

Bodrum’un eşsiz denizinde gün boyu hem eğlenen hem de eğitim alma fırsatı yakalayan öğrenci gurubu, Bodrum çarşısını gezdikten sonra akşam saatlerinde Muğla’ya döndü. 2 rehber öğretmen ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası görevlileri eşliğinde 5 gün boyunca tatil yapan öğrenciler 18 Haziran Pazar günü Muğla’dan ayrıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.