Bodrum Gündem

“UÇLAR” OYUNU BU AKŞAM DİBEKLİHAN’DA SAHNELENİYOR…

“UÇLAR” OYUNU BU AKŞAM DİBEKLİHAN’DA SAHNELENİYOR…

19369207_10155462434183866_1276269768_oBodrum Deneme sahnesi tarafından sahneye konulan  ‘‘Uçlar’’ oyunu 21 Haziran Çarşamba günü Dibeklihan Sanat Köyünde seyirci karşısına çıkıyor.

 

Bodrum Gündem Haber 

William Mastrosimone’nin yazdığı, Arif Akkaya’nın yönettiği oyun 21 Haziran Çarşamba akşamı Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyünde sahnelenecek.  Yurtiçi ve yurtdışında birçok atölye çalışması yapan ve pantomim sanatçısı Okan Patırer’in heykel adam çalışmasıyla birlikte, oyunun tanıtımı 21 Haziran Çarşamba günü yapılacak. Dibeklihan’da okunacak basın bülteninin ardından ‘’Uçlar’’ oyunundan kısa bir bölüm oynanacak.

Oyunun basın açıklamasına BDS kurucularından Nejat İşler ve bunun yanı sıra Tarık Pabuççuoğlu, Sezai Altekin, Alp Öyken, Esra Akkaya gibi deneyimli oyuncuların da katılması bekleniyor. Yönetmen Arif Akkaya bu oyunda genç meslektaşlarıyla çalışıyor. Oyunda Marjorie’yi Özlem Uslu, Raul’u Mehmet Altıntaş, Terry’i İrem Ersoy ve Patricia’yı İlkay Zengin oynayacak.

Bodrum Deneme Sahnesi Nejat İşler ve Arif Akkaya önderliğinde 2016 yılı Şubat ayında kuruldu. Tiyatro bölümü  öğrencilerinden oluşan  BDS (Bodrum Deneme Sahnesi), bir sene boyunca  deneyimli tiyatro sanatçılarıyla çeşitli atölyeler yaptı.
Ve bu atölyeler şöyle isimlendirildi:
Ragıp Yavuz ile Kuramsal Sahneleme ve Yönetmenlik.
Sinem Özlek ile Dramaturji.
Nihal Kaplangı ile Kostüm Tasarımı
Cihan Aşar ile Dekor tasarımı
Okan Patırer ile  Pantomim
Kemal Yiğitcan ile  Işık tasarımı,
Yiğit Sertdemir ve Beyti Engin oyunculuk metotları.
Bununla birlikte;
Sezai Altekin, Tarık Pabuçcuoğlu Alp Öyken ve Volkan Sağırosmanoğlu gibi usta oyuncular, söyleşilerle tecrübelerini aktarıp BDS’ye destek oldular.
Ve BDS bu yıl William Mastrosimone’nin yazdığı, Arif Akkaya’nın yapımcılığını ve yönetmenliği üstlendiği, ”Uçlar” adlı oyunla Bodrum’da ilk kez seyirci karşısına, yine bir ilk ile çıkacak.
Mastrosimone’nin yazdığı oyun çağlar boyunca süregelen sınıf ayrımı, toplum baskısı, adalet sistemi ve ataerkil düzende kadının konumu gibi evrensel sorunları çarpıcı bir biçimde ele alıyor.
Uçlar, farklı sınıflardan bir araya gelmiş dört kişinin bir evde var olma, hayatta kalma mücadelesi…
“Yarın kıyamet kopacağını bilsem, bugün bir tiyatro  daha açarım.” Muhsin Ertuğrul

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.