Bodrum Gündem

ÖĞRETMENLERİNDEN TAM NOT ALDI…

 

öğrencileri ustalarından tam not aldı uçlar oyunu (46) Bodrum Deneme Sahnesi oyuncuları 17 Temmuz’da oynayacakları ‘Uçlar’ isimli oyunu  Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü Orhan Kemal meydanında tiyatroya uzun yıllar emek veren hocalarının karşısında sergiledikleri performansları ile tam not aldılar.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem  

Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü Orhan Kemal Meydanında yapılan küçük gösteriyi, oyuncu Sezai Altekin, Tarık Pabuçcuoğlu, Tuna Orhan, Ahmet Uz, Şeyla Halis ve eşi Bekir Çiçekdemir’in de aralarında bulunduğu birçok kişi izledi.

Yapımcı ve Yönetmen Arif Akkaya, 4 kişiden oluşan ekibin yaklaşık 2 hafta önce çalışmaya başladığını ve 17 Temmuz’da seyirci karşısına çıkmak için heyecanla gün saydıklarını ifade etti. 3 kadın ve bir erkek oyuncunun bir buçuk aylık bir süre ile hazırlanıp oynayacağı “Uçlar” yaklaşık 1 saat 10 dakika sürecek.

Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü Orhan Kemal Meydanında Oyundan çok kısa bir kesitin sunulmasının ardından Bodrum Sahne Sanatları oyuncusu Nartan Büyükyıldız, oyunla ilgili basın açıklaması yaptı. “Bodrum Sahne Sanatları bu yıl William Mastrosimone’nin yazdığı, Arif Akkaya’nın yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği ‘Uçlar’ adlı oyunla Bodrum’da ilk kez seyirci karşısına, yine bir ilk ile çıkacak. Klasik tiyatro sahnesinden vazgeçerek oyunu olayın geçtiği evin içine yani gerçek mekanına taşıyacak olan oyun,  40 seyirci ile sınırlı olacak. Oyun çağlar buyunca süregelen sınıf ayrımı, toplum baskısı, adalet sistemi ve ataerkil düzende kadının konumu gibi evrensel konuları çarpıcı bir biçimde ele alıyor. Uçlar, farklı sınıflardan bir araya gelmiş dört kişinin bir evde var olma ve hayatta kalma mücadelesini konu alıyor.

“Bodrum’da Tiyatro Henüz Çok Yetersiz”…

Oyuncu Sezai Altekin, genç tiyatrocuları tebrik ettiği konuşmasında “Bir iki sene önce buraya bir saksı çiçeği kondu ve bu yavaş yavaş tohumlar ve tomurcuklar açıyor. Uygun ortam bulsun bulmasın insanın yaratıcılığı her yerden fışkırıyor. Burada da sevgili Arif’in sayesinde bu iş baya bir dallanıp budaklanmaya başladı. Bodrum’da sanat potansiyeli olan insanlar yaşıyor. İnsanlar artık büyükşehirlerden buraya kaçıyor. Artık burası bir normal kasaba, köy havasının bir üstüne çıkmaya başladı.  Elit gruplar toplanmaya başladı. Tiyatro olarak burada bir hareketlilik başlatmak muazzam bir şeydi. Bu başladı ama daha henüz çok yetersiz. Adanın her tarafına şiddetle bunun yayılması lazım. İnsanlar artık bu yörenin sadece eller havaya memleketi olmadığını öğrensin. Amatörce bu çocukların kalbinden g-fışkırarak başlayan bu olay çok ileri bir yere de gidebilir” dedi.

Tiyatro oyuncusu Tuna Orhan ise gençlere her türlü desteği vermeye hazır olduğunu ifade etti.

Uçlar adlı oyun 17 Temmuz’dan itibaren her Pazartesi saat 21:00’de Bitez Mahallesindeki Masal Mekan’da seyirci ile buluşacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.