Bodrum Gündem

#YÜRÜYELİM# ARKADAŞLAR#ADALET… Nuran Yüksel Yazıları

#YÜRÜYELİM# ARKADAŞLAR#ADALET… Nuran Yüksel Yazıları

nuran_yuksel_bodrum_gundemUzunca bir süredir omuzlarımda tonlarca ağırlık var . Bu neyin yükü acaba? Beceremediklerimizin yükü mü nedir bilemiyorum. Devleti ,ülkeyi bu hale getirenlerin yükü ağırlaşacağına; sürekli iyi bir şeyler yapmaya çalışanların omuzları daha çok düşüyor sanki.

K. Kılıçtaroğlu elinde ”ADALET” pankartıyla İstanbul a doğru yürüyor. Türkiye de ilk kez bir siyasi partinin genel başkanı böyle bir protesto eylemi gerçekleştiriyor.

Genel Başkan yürüyor… Bana göre son 15 yılın en anlamlı eylemini başlattı. (Gezi den sonra )Birçok insan hala gereksiz ve çapsız bir biçimde bu eylemi ve Kılçtaroğlu’nu eleştirebiliyor. evet ; birçok konuda genel başkanı ve politikalarını eleştirebiliriz. Ancak , bu yürüme eylemi çok ama çok anlamlı. Dilerim bugün derin uyku hali içindeki insanlar bir an için ”ne yapıyor bu adam-elindeki pankartta ne yazıyor-neden yalnız ADALET ”diye düşünürler. Ve ADALET in sadece bir isimden , sıfattan ibaret olmadığını düşünmeye başlarlar. ADALET in en çok kendileri için olmazsa olmazlardan olduğunun farkına varırlar.

Genel Başkan halkın katılımın gittikçe arttığı bir yoğunlukla, halkla beraber ADALET bilincini çoğaltarak şarkılar, türkülerle , bağırıp çağırmadan ,hakaret etmeden yürüyor. Genel Başkanın ve onunla beraber aynı duyguları paylaşan milyonların yürüyüşü, birilerinin dediği gibi  iktidarın bir lütfu değildir.

”Hak arayışı ”çok ciddi bir sorumluluktur. Genel Başkan Sayın Kılıçdaroğlu bunun farkındadır. CHP örgütü de farkındadır. O nedenle hiç kimsenin bu konuda bireysel çıkış yapma lüksü yoktur. Çünkü ADALET e sadece CHP sinin ihtiyacı yoktur. Bu yürüyüş ADALET VE DEMOKRASİ yi kaybetmiş bir ülkenin insanlarının yürüyüşüdür. O nedenle ,bu eylemin kesinlikle eleştirilmemesi gerekir. Bu yürüyüş insanların üzerindeki korkuyu, sinmişliği, ölü toprağını, kaldırabilecek ADALET bilincini çoğaltabilecek çok kıymetli bir eylem olarak görülmeli  ,saygı duyulmalıdır.

Ülkeyi 15 yıldır tek başına yöneten bir parti anlayışı bugün kamuoyu üzerinde her geçen gün ağırlaşan hak ihlallerini ve hukuksuzluğu büyüttü .Sonunda Genel Başkan  ”bıçak kemiğe dayandı ”diyerek yollara düştü.

Bugün toplum olarak ADALET duygusuna her şeyden çok ihtiyacımız var. Devletin temelini ADALET  belirler. Hangi görüşten olursak olalım herkesin tek bir devlet i vardır.ve devlet in ADALET e ihtiyacı vardır. Eğer devlet adalet ten vazgeçerse insanlar için yaşam çekilmez olur.

Bugün maalesef ;  gücünü faşist  anlayıştan alan bir iktidarla karşı karşıyayız. Ülke ve insanlar hepimiz alt üst olmuş durumdayız. O nedenle biz aslan sosyal demokratların  ve tüm muhalefetin  hala birbirlerini  koltuk hırslarıyla veya gücü elde etmek adına  harcamak veya terbiye etmek gibi lüksleri  hiç olamaz.  Çünkü, iktidar sürekli muhalefetin hata yapmasını ve birbirinden ayrı düşmesini gözlüyor.

Bugün hak arayışı içinde olan insanlar ; kimsenin kendisi için çıkarmadığı sesi kendisi için yine kendisinin çıkarmak zorunda olduğunu görmesi gereken zamandır.

Bu yürüyüş yürüyenlerin en demokratik hakkıdır. Asla bir lütuf değildir.

Bugün ADALET YÜRÜYÜŞÜNE katılamayan milyonlarca insan  gönülleriyle yürüyorlar. Çocuklarının ve ülkelerinin aydınlık geleceği adına , gerektiği anda ADALET VE DEMOKRASİ için sokağa çıkmaya da hazırlar. Bu böyle biline ve görüle…..

”ADALET ve  DEMOKRASİ ”arayışının artık olmadığı yıllarda ..BAYRAMLARIN BAYRAM TADINDA kutlandığı nice bayramlara diyerek okurlarımızın ve ulusumuzun şeker bayramını en içten duygularımla kutluyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.