Bodrum Gündem

MEZUNİYETLERİNİ YAZDIKLARI KİTAPLA TAÇLANDIRDILAR…

 

galaksi takımı dünya kitabı bitez gülümser mehmet danacı 4 c sınıf (6)Bitez Gülümser Mehmet Danacı İlkokulu 4. C öğrencileri,  öğretmenleri Volkan İlhan editörlüğünde  mezuniyetlerini birlikte yazdıkları “Galaksi Takımı; Dünya” isimli kitapla taçlandırdılar.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün  “Genç Kalemler”  projesi kapsamında Bitez Gülümser Mehmet Danacı İlkokulu 4. Sınıf öğrencilerinin bilim kurgu temalı hikayeleri “Galaksi Takımı; Dünya” isimli kitap oldu. Öğrenciler mezuniyetlerini bu kitapla taçlandırmış oldular.  

galaksi takımı dünya kitabı bitez gülümser mehmet danacı 4 c sınıf (5)Sınıf Öğretmenleri Volkan İlhan editörlüğünde 39 öğrenci birbirinin yarım bıraktığı hikayeleri tamamlayarak bir kitap oluşturdular. Volkan İlhan kitap hazırlama sürecini şöyle ifade etti  “Türkçe dersi “Hayal Gücü” temasında konumuz olan bilim kurgu tarzında sınıfça öykü oluşturmaya karar verdik. Kitabımız, benim editörlüğünde 39 öğrencinin hayal güçlerine dayalı yazıları ve resimleriyle oluşturulmuş olup, ilkokuldan mezun olup ayrıldıkları bu dönmede sınıflarını hatırlayabilecekleri, ileride gurur duyabilecekleri kendilerine bir kapı açabilecekleri bir hazine olması açısından çok değerlidir. Aynı zamanda kitap, hikaye tamamlama şeklinde olup her öğrenci bir diğer öğrencinin yazdıklarını devam ettirerek oluşturulmuştur. Bu sebeple kitabın kahramanlarından yaşanan olaylara kadar tüm öğrencilerin bilgisi dahilinde hazırlanmıştır.”

Kitap 4444 yılında çevrenin yapaylaşması ile kaynakların tükenmesini, çevrenin bozulmasını ve dünyanın kendini bitirmesiyle insan ırkının başka gezegenlerde yaşam alanı aramalarını anlatıyor.  Fakat bu ütopya Galaksi takımı sayesinde hiç ummadık bir yerde gerçekleşiyor. Yedi gezegen ve yedi farklı yaşam biçimini anlatan hitabın her bölümünde başka maceralar sizi bekliyor.

Bilim kurgu tadındaki bu kitapta öğrencilerin hayal güçlerinin ne kadar zengin olduğunu göreceğiniz gibi hikayelerde hiçbir çocuğun kahramanlarına ateşli bir silah kullandırmadığını da fark edeceksiniz.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.