Bodrum Gündem

TURGUTREİS’TE ARITMA TESİSİ OLMAMASI KRİZ YARATIYOR…

TURGUTREİS’TE ARITMA TESİSİ OLMAMASI KRİZ YARATIYOR…

avta-arıtma-tesisi-1

Turgutreis Kadıkalesi’nde hizmet veren, en eski tatil köylerinden birisi AVTA TATİL KÖYÜ’nün arıtma tesisinin kokusu ve gürültüsü çevre sakinlerinin huzurunu kaçırdığı iddia edilirken, AVTA Genel Müdürü kontrollerin bakanlıkça onaylı denetleme şirketleri tarafından düzenli olarak yapıldığını, koku ve gürültünün olmadığını, tek çözümün Turgutreis’e Arıtma Tesisi yapılmasında olduğunu söyledi…

Bodrum Gündem Haber/FB

Turgutreis Kadıkalesi’nde hizmet veren, en eski tatil köylerinden birisi AVTA TATİL KÖYÜ’nün arıtma tesisinin kokusu ve gürültüsü çevre sakinlerinin huzurunu kaçırdı. Özellikle Kadıkalesi 7133 sokak çevresinde oturanlar AVTA yetkililerine defalarca uyarıda bulunmasına karşın, hiçbir önlem alınmadığını ifade ediyorlar. Çevre sakinleri, belediyeye koku ve gürültü için sürekli şikâyet dilekçeleri verdiklerini söylüyorlar. Ancak belediyenin de koku ve gürültü için hiçbir önlem alınmadığı yönünde iddialarda bulunuyorlar.

Telefon ile iletişim kurduğumuz AVTA Tatil Köyü yetkilileri ise konu ile ilgili olarak koku ve gürültüden daha çok kimsenin evinin çevresinde arıtma tesisi istemeyeceği için bunun psikolojik bir durum olduğunu söyledi.

AVTA Genel Müdürü Hakan Sellik uzun yıllardır arıtma tesisine sahip olduklarını belirterek şunları söyledi; “Bizim buradaki arıtma tesisimiz bakanlık onaylıdır. Her ay düzenli olarak kontrol edilir. Bu kontroller de bakanlığın görevlendirdiği denetim firmaları tarafından yapılır. Yani biz kendimiz yapmıyoruz. Her 15 günde bir de alınan numunelerden bir analiz raporu çıkartılır. Kokusundan, bakterisine kadar kontrol edilir. Bu kontrollerin neredeyse tamamına yakınından olumlu raporlar gelmektedir. Bakanlık onaylı denetleme firmaları hem girişi, hem çıkışı denetlerler, herhangi bir sızıntı kaçak var mı diye…” dedi.

AVTA Genel Müdürü Sellik, bu şikâyet üzerine MUSKİ’de gelip arıtma tesisinin denetlemesini yaptığını kaydederek “MUSKİ geldi ve kontrolünü yaptı. Herhangi bir koku ve sızıntı yoktur raporu verdi. Dolayısı ile arıtma ile ilgili bir sorun yok. Ama psikolojik olarak bir rahatsızlık olabilir. Doğal olarak çevre sakinleri de evlerinin yakınlarında bir arıtma tesisi olsun istemeyebilirler. Ancak AVTA yılda yaklaşık 50 bin geceleme yapıyor. Doğal olarak meydana gelen atıkların mutlaka arıtılarak salıverilmesi gerekir. Bu konuda biz çok hassasız. Bu arıtmanın buradan kaldırılması da doğal olarak çok zor bir işlem. Sonuçta milyonluk bir tesis. Eğer belediyemiz gerekli alt yapı ve kanalizasyon sistemini kurar ve Turgutreis’e bir arıtma tesisi yapar ise bizde rahat etmiş oluruz. Üstelik çok daha memnun oluruz. Çünkü sonuçta arıtma tesisi çalıştırmak büyük bir maliyet. Bizde bu maliyetten kurtulmuş oluruz…” dedi.

EDİTÖRÜN NOTU; Konu ile ilgili olarak her iki tarafında kendi bakış açısından haklı olduğu, çözümün ise ancak Muğla Büyükşehir Belediyesinin Turgutreis bölgesine büyük bir Arıtma Tesisi yapması ile bulunacağı görülüyor.

avta tatil köyü arıtma tesisi 1

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.