Bodrum Gündem

KUMBAHÇE’DEN “RÜZGARIN KIZLARI”….

Untitled-1Bodrum’un girişimci muhtarı Nil Taşkıran, Kumbahçe mahallesindeki kadınlarla sosyal sorumluluk projelerine doymuyor.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum’da yaşamak ayrıcalıktır ama Bodrum’un Kumbahçe mahallesinde yaşamak daha da bir ayrıcalık.

Muhtar Nil Taşkıran’ın mahallesinde yaşayan kadınlara yönelik yaptığı projelerin ardı arkası kesilmiyor. Daha önce mahallesindeki kadınlar için yöresel halk oyunları, ahşap boyama, yoga ve plates kursları düzenleyen muhtar son olarak Bodrum Belediyesi, Deniz Ticaret Odası, Denizciler Derneği ve B.B. Bodrumspor Kulübü Yelken Şubesi’nin desteği ile yelken kursu düzenledi.

Yelken kursu bitiminde düzenlenen sertifika törenine Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi Nurten Çakıcı Bıçak, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz ve kursiyerler katıldı.

kumbahçeli rüzgarın kızları sertifikalarını aldılar (18)2 ay boyunca kendisi de bil fiil kursa katılarak kadınları yalnız bırakmayan Nil Taşkıran “Kulüpteki tüm hocalarımız 5 hafta süren çalışmalarımız boyunca bizden desteklerini hiç esirgemediler. Mahallemizde yaşayan 42 kadınımız yelken sporu ile tanıştılar ve bunu çok da sevdiler. Bu işi burada noktalamadan devamını getirmeyi planlıyoruz. Gurubumuz kendilerine ‘Rüzgarın Kızları’ ismini buldu ve Bodrum Cup’a katılmayı düşünüyorlar. Bunun yanı sıra Kabotaj Bayramında bir gösteri yapmayı planlıyoruz. Yelken çok güzel bir spor, bu sporla tanıştığımız için çok mutluyuz. Ahşap boyama, yoga, plates kurslarından sonra bu kursumuzu başlattık. Aktivitelerimizi sürekli takip eden bir gurubumuz oluştu haliyle. Artık bundan sonra ne yapıyoruz diye soruyorlar. Eylül Ekim aylarında yeni sürprizler bekleyin.” Dedi.

Yelken kursunu tamamlayan 42 kursiyere Bodrum belediyesinin İçmeler’de bulunan kafeteryasında düzenlenen törenle sertifikaları  verildi. Kumbahçeli kadınlar 2 ay süren kurs boyunca Belediyesi ve B.B. Bodrumspor Kulübü Yelken Şubesi antrenöründen toplamda 30’ar saat eğitim aldı.

Sertifika töreninde konuşan Kumbahçe Mahalle muhtarı Nil Taşkıran ”Kadınları yelken sporu ile tanıştırdık. Oldukça keyifli geçti. Katkılarından dolayı Bodrum Belediyesine, B.B. Bodrumspor’a, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi ve Bodrum Denizciler Derneğine teşekkür ediyorum. Mahallemizde yaşayan diğer kadınlarımızı da bu sporla tanıştırmak istiyorum. Bizimle yakından ilgilenen antrenörlerimize teşekkür ediyorum.” Dedi.

kumbahçeli rüzgarın kızları sertifikalarını aldılar (34)Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi Nurten Çakıcı Bıçak, bir kadın olarak Kumbahçe Mahalle muhtarı Nil Taşkıran’ı tebrik ederken şu ifadeleri kullandı “Bir kadın olarak kendisini çok takdir ediyorum ve yaptığı projeleri takip ediyorum.  Bu projelerin yapılmasına destek veren başta Bodrum Belediyesi olmak üzere tüm birimlere teşekkür ediyorum. Muhtar olmanın masada oturmak olmadığını Nil muhtarımla daha iyi anladık. Onun özverili çalışmalarına her zaman destek olacağız. Allah her mahalleye böyle muhtar nasip etsin.”

Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz, sertifika töreninde Bodrumlu kadınların bir yüzme takımı oluşturmasını ve bu takımın yaz kış yüzerek Bodrum’da yaşayanlara örnek olmasını önerdi.

Nil Taşkıran kendileriyle yakından ilgilenen antrenörlere teşekkür ederek dizüstü bilgisayar hediye etti. Ayrıca Kumbahçe Mahallesi kursiyerleri muhtar Taşkıran için  sürpriz doğum günü düzenlendi. Sertifika töreni sonunda kursiyerler, sponsorlar ve antrenörler yelken kulüp sahilinde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorumlar

  1. nuran dedi ki:

    muhteşem bir çalışma .Bodrum daki kadın muhtarlarımızla gurur duyuyoruz.çalışmaların tüm muhtarlara örnek olmasını diliyorum.