Bodrum Gündem

MUĞLA’NIN İKİNCİ KADIN VALİSİ ESENGÜL CİVELEK GÖREVİNİN BAŞINDA…

Untitled-1Valiler Kararnamesi ile Kırklareli Valiliği’nden Muğla Valiliği’ne atanan Esengül Civelek bugün görevine başladı.

Bodrum Gündem Haber 

Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Muğla Valisi Amir Çiçek merkeze alındı. Çiçek’in yerine ise Kırklareli Valisi Esengül Civelek atandı. Civelek, valilik binasına gelişinde, yöresel kıyafet giyen küçük öğrenciler, protokol üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri tarafından çiçeklerle karşılandı. Tören kıtasını selamladıktan sonra makamına geçen Muğla’nın yeni valisi Esengül Civelek, “Doğal güzelliklere sahip, maviyle yeşilin buluştuğu, huzurlu, güvenli, mutlu kent Muğla’ya 26 yıl aradan sonra ikinci kadın vali olarak atanmaktan gurur duyuyorum. Sizlerin huzurunda şahsım ve aziz Muğlalılar olarak sayın Amir Çiçek’e şükranlarımı
sunuyorum. Bundan sonraki süreçte başlayan proje ve yatırımlara el birliğiyle devam edeceğiz. Makamımın kapıları vatandaşlarıma sonuna kadar açık olacaktır” dedi.

Civelek, Türkiye’nin ilk kadın valisi Lale Aytaman’ın ardından kentte 26 yıl sonra ikinci kadın vali olarak görev yapacak. Görevi devreden eski Vali Amir Çiçek ise kendisini uğurlamaya gelenler ile helalleştikten sonra kentten ayrıldı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün sosyal medya hesabından yayınladığı yeni vali için şu mesajı yayınladı “Valiler Kararnamesi ile Muğlamızda görevi sayın Amir Çiçek’ten devralan Vali’miz sayın Esengül Civelek’e Muğlamıza hoş geldiniz diyor yeni görevlerinde başarılar diliyorum.”

ESENGÜL CİVELEK KİMDİR?
1958’de Aydın’ın Nazilli ilçesinde doğdu. 1979 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. 1980 yılından sonra Maliye Bakanlığı’nın değişik kademelerinde görev alan Civelek, 2005-2010 tarihleri arasında Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü’nde genel müdür olarak görev yaptı. 2010-2011 arasında Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarlığı görevinden sonra, 2011 yılında Yalova Valisi ve ardından 2014 yılında da Kırklareli Valisi olarak atandı. Civelek, evli ve iki çocuk annesi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.