Bodrum Gündem

TORBA ÇÖPLÜĞÜNDE BÜYÜK YANGIN …

Bodrum Torba Çöplük Yangını (1)Torba’da bulunan katı atık depolama alanında metan gazı sıkışmasından dolayı dün saat 18.30 sıralarında başlayan yangın ve  duman Bodrumlulara zor saatler yaşattı.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum’da, katı atık depolama alanında başlayıp ardından ormanlık alana sıçrayan yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Ormanlık alana sıçrayan alevler söndürülürken, katı atık depolama alanındaki söndürme çalışmaları ise sürüyor.
Yangına karadan çok sayıda itfaiye ve orman ekibi ile havadan ise bir yangın söndürme helikopteri ve bir uçak ile müdahale edildi.

Yangında ilk belirlemelere göre 5 hektardan fazla ormanlık alanın zarar gördüğü belirtildi. Söndürme çalışmalarına vatandaşlarla birlikte AKUT ve Muğla 911 Arama Kurtarma Derneği ekipleri destek verdi.  Müdahale sırasında 3 işçi yaralandı, biri genç kız, 3 vatandaş ise dumandan etkilenerek baygınlık geçirdi.
Kaymakam Yılmaz Talimat Vermiş…
Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz da yangın mahalline gelerek incelemelerde bulundu. Kaymakam Yılmaz, çöplüğün potansiyel bir tehlike olduğunu belirterek en kısa zamanda ıslah edilmesi gerektiğini ifade etti. Kaymakam Yılmaz’ın çöplükte yangın çıkma ihtimaline karşı geçtiğimiz hafta bölgede bir itfaiye ekibinin hazır bekletilmesi talimatını verdiği de öğrenildi. Yine Kaymakam Yılmaz’ın talimatıyla geçtiğimiz hafta çöplükteki barakaların da boşaltıldığı bildirildi.
Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı da geçtiğimiz hafta çöplükle ilgili resen soruşturma başlatmış, sorumlular hakkındaki araştırma yapılması yönünde emniyet birimlerine talimat vermişti.

Su Tankeri Olan BODER Üyelerinden De Destek İstenmiş

BODER (Bodrum Otelciler Derneği) resmi web sitelerinden yayınladığı mesajda; Kaymakamlığın Bodrum’da yaşanan yangınlara müdahalede destek olunması amacı ile derneğin su tankeri bulunan üyelerinden  destek istediği belirtildi.  Mesajın içeriği şu şekilde;

Değerli üyelerimiz,

Bodrum Kaymakamlığımız derneğimizi acil olarak arayarak, an itibari ile Bodrum’da yaşanan yangın hadisesine müdahale edebilmek için destek talebinde bulunmuştur.

Su tankeri olan Bodrum otelleri ve işletmelerinin, acil olarak tankerlerini dolu şekilde yangın bölgesinde söndürme çalışması yapan itfaiye ekiplerinin yanlarına yönlendirmeleri talep edilmektedir.

Yangının büyümeye devam etmesi ve Pedasa tarafına da sıçraması sebebi ile, su tankeri olan herkesin ivedi olarak tankerlerini yollanmaları istenmektedir.

Konu ile ilgili yardımcı olmanızı rica ederiz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.