Bodrum Gündem

“BODRUMLULAR OLARAK İMDAT DİYORUZ”…

chp recai seymen çöplük açıklaması (10)CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, 1 Temmuz’da Torba vahşi çöp alanında başlayan yangınla ilgili yerinde incelemelerde bulunup basın açıklaması yaptı. Seymen ”Bodrum artık bir milletvekilinin oyuncağı olmaktan çıksın.  Yeter artık, yeter diyorum ” dedi.  

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, yıllardır devam eden ve Bodrumlular için çekilmez hale gelen yarımadanın çöp sorunu,  Torba’daki vahşi çöp depolama alanında her yıl tekrarlanan yangın ve sonrasında oluşan kirli hava ile ilgili basın açıklaması yaptı.

“Bodrumlular Olarak İmdat Diyoruz”…

CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, Torba’daki çöplük alanında siyasetçi kimliğinin ötesinde bir Bodrumlu olarak seslendiğini belirttiği basın açıklamasında isim vermeden AK Parti Muğla milletvekili Nihat Öztürk’e yüklendi “Büyükşehrin önerdiği yerleri kabul etmiyorlar. Yarımadada katık atık depolama alanı yapacak başka bir yer varsa göstersinler. Hatta şunu da söylüyoruz; yeter ki katı atık depolama tesisi yapılsın.  İşletmesi büyükşehre verilsin. Gelsin hükümet kendi yapsın.” dedi.

chp recai seymen çöplük açıklaması (22)“Onun Amacı CHP’li Muğla Büyükşehir Belediyesinin Yatırımını Engellemek”… 

30 yıldır vahşi depolama alanı olarak kullanılan Torba’nın artık kapasitesini doldurduğu ve Bodrum’un acilen katı atık depolama alanına ihtiyaç duyduğunu dikkat çeken Recai Seymen 2014 yılından bu yana yaşanan süreci anlatırken isim vermeden AK Parti Muğla milletvekili Nihat Öztürk’e yüklendi. Seymen konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı “Bununla ilgili daha önce Avrupa Birliği fonlarından faydalanılacak şekilde projeler oluşturuldu.  2014 yılından itibaren Büyükşehir yasasının yürürlüğe girmesi ile bu alanların yönetimi büyükşehre verildi. Bu arada Sazköy Akdam’daki 100 hektarlık bir alanda arkeolojik sit olduğu için 86 hektara düştüğü için Avrupa Birliği fonundan çıkarıldı. Büyükşehir de bu projeyi kendi imkanları ile aynı yerde yapma kararı almıştı.  Dosyalar, projeler onaylandı ve Şubat 2016 yılında ihalesi de yapılmıştı.  Fakat ihale sonrası nedeni çok basit ama bilinemeyen bir nedenle AKP Muğla milletvekilimiz ortaya çıktı ve bu alan üzerinde siyaset yapmaya başladı.  Katı atık çöp konusu siyaset yapılacak bir konu değildir.  Burası şov alanı da değildir.  Burada yanlış bilgi vererek Akdam’daki insanları yanılttı. Buradaki çöp alanının oraya taşınacağını söyledi. Halbuki Muğla’da 5 örneği bulunan katı atık çöp alanı yapılacaktı.  Olmadı ağaçlara kıydırmam dedi başka bir yerde bulunan 50-60 yıllık ağaçlara köylülerle birlikte sarıldı. Bunu engelleyeceğini o gün ilan etmişti. Fakat bu kadar çevreci olduğunu söyleyen vekil Pina yarımadasında otel yapmak için ağaçlar kesilirken neredeydi?  RES’ler için arkeolojik alanlar tarumar edilirken bu vekilimiz neredeydi?  Onun amacı CHP’li Muğla Büyükşehir Belediyesinin yatırımını engellemek. “ dedi.

chp recai seymen çöplük açıklaması (19)“Neden Bizim Önerdiğimiz Hiçbir Yeri Kabul Etmediler? ”…

Katı atık depolama işi üzerinden siyaset yapmayı doğru bulmadığının da altını çizen CHP Bodrum ilçe başkanı Recai Seymen, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz’ın da  konuya dahil olduğunu ve sorunun çözülmesi için büyük gayretlerde bulunduğunu kaydetti. Seymen “ Bunun üzerinden siyaset yapmak hakikaten doğru bir şey değil. Bugün de ben siyaset yapmak için burada değilim.  Bodrum vatandaşı, Bodrum kimliğini taşıyan bir yurttaş olarak buradayım. Görüyorsunuz Bodrum duman altında. Turizm yapamıyoruz.  Esnafımız kan ağlıyor. Her ne kadar büyükşehir ve Bodrum belediyemiz tüm imkanlarıyla yangını söndürdüler ama daha bunun soğutma çalışmaları 15-20 gün devam edecek.  Koku sorunu hemen çözülemeyecek.  Burası Orman Bakanlığı’na bağlı bir alan. Büyükşehir belediyemiz Orman Bakanlığından bunun tahsisini istedi. 2 senedir neden istiyor bu tahsisi? Burada bir rehabilitasyon çalışması yapıp çöpte biriken metan gazını toplayalım, hatta yeraltı sularına karışan sular için tedbir alalım. Yangın tehlikesinden uzaklaştıralım istedi.  Fakat Orman bakanlığımız maalesef buna izin vermedi. En son kaymakamımız devreye girdi sağ olsun.  Bununla ilgili epey yol kat edildiği bilgisi geldi.  İnşallah bu alan büyükşehir belediyemize tahsis edilir ve rahabilite çalışmaları yapılır.  Bir an önce bu pislikten kurtulmuş oluruz. “ dedi.

Bodrum’da katı atık depolama alanı konusunda yapılan çalışmalara olur verilmemesini de eleştiren Seymen “Bu konunun tamamen çözülmesi lazım.  Kurumları arayarak bütün konumları kapattılar. Yeni yerlerle ilgili çalışma yapıldı.  Büyükşehir’in önerdiği İrmene ve Yeniköy de kabul edilmedi. Yarımada olarak ürettiğimiz çöpleri nereye bırakacağız? Bu iki yer de ağaçlandırma alanı olduğu gerekçesiyle ret edilmiş.  Ama yarımadada yapacak başka bir yer varsa göstersinler. Hatta şunu da söylüyoruz; yeter ki katı atık depolama tesisi yapılsın.  İşletmesi büyükşehire verilsin. Gelsin hükumet kendi yapsın. “ dedi.

chp recai seymen çöplük açıklaması (7)

Milas Belediyesinin 10 ay sonra katık atık depolama tesisine kavuşacağını belirten Recai Seymen “Bakım Milas ihalesini yaptı 10 ay sonra yeni yerine kavuşacak. Biz 20-30 yıldır konuşuyoruz bir arpa boyu yol alamadık. Buradan Bodrum’un tüm siyasetçilerine, turizmcilerine, iş adamalarına sesleniyorum; artık imdat diyoruz. Bu konuda herkes taşın altına elini soksun. Bu siyaset malzemesi değil, kadın valimizin de bu konuda duyarlı olduğunu biliyorum. Onun da bu işe el atacağına inanıyorum. Bakanlığın da bu işe el atacağını biliyorum.  Bodrum bir milletvekilinin oyuncağı olmaktan çıksın. Yeter artık, yeter diyorum. “ dedi.

CHP İlçe başkanı Recai Seymen’in Torba’daki çöplük alanında yaptığı basın açıklamasına İl Gençlik Kolları Başkanı Tufan Erkan Yakar, ilçe Kadın Kolları Başkanı Recai Seymen, CHP’li meclis üyeleri Mustafa Saruhan, Cafer Doğan, Özden Baysal ve partililer katıldı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.