Bodrum Gündem

BODRUM KAYMAKAMI BEKİR YILMAZ’DAN SERT UYARI…

BODRUM KAYMAKAMI BEKİR YILMAZ’DAN SERT UYARI…

bodrum kaymakamı bekir yılmaz

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, çöplük konusunda gereksiz bir gerginlik çıkarıldığını ifade eden yazılı bir basın açıklaması yaptı…

Bodrum Gündem Haber/FB

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, CHP’ tarafından Torba Çöplüğünde yapılan basın açıklamasında Bodrum kaymakamlığına yönelik olarak yapılan değerlendirmeler nedeni ile yazılı bir açıklamada; “İlçemiz için önem arz eden bu sorun devletimizin tüm kurumları ile işbirliği içinde çözülmeye çalışılırken çıkan yangın sonrası çalışmaların her detayını bilen şahsımın tüm uyarılarına ve olumlu çalışmalarla ilgili bilgilendirmesine rağmen bir takım gereksiz, isnatsız açıklamalarla ve suçlamalarla kamuoyu yanlış bilgilendirilmiş, ortalık gerilmeye çalışılmıştır…” ifadelerine yer verildi.

chp recai seymen çöplük açıklaması (7)TEHLİKE İLGİLİ KURUMLARA İKİ AY ÖNCE BİLDİRİLDİ…

Bodrum Kaymakamı yaptığı yazılı basın açıklamasında Bodrum Kaymakamlığı tarafından iki ay öncesinde hazırladıkları bir rapor ile tehlikeyi ilgili kurumlara bildirildiği kaydedilerek şu ifadeler yer aldı; “Bilindiği üzere 01.06.2017 tarihinde ilçemizde 3 adet yangın olayı yaşanmıştır. Havaların ısınması ile alınan tüm tedbirlere rağmen yangın riskinin artığı bir gerçektir. Ayrıca torbadaki vahşi çöp depolama merkezinin mevcut durumu potansiyel tehlike olarak bu riski daha da artırmaktadır. Kaymakamlığımız Torba çöplüğünün bilinen bu mevcut durumunu yaklaşık iki ay önce bir raporla tespit ederek buradan tüm ilçeyi tehdit edecek büyük yangınlar çıkabileceğini, çöp ayrıştırmasında yasal olmayan ve sağlıksız ortamda çalışan insanların ölebileceğini tüm ilgili kurumlara gereği için bildirmiş ve Valiliğimize ve Cumhuriyet Başsavcılığımıza da bilgi vermiştir…”

Bodrum Torba Çöplük Yangını (1)YENİ ALAN BULUNMASINDA SON AŞAMAYA GELİNDİ…

Basın açıklamasının devamında başta Muğla Valiliği ve ilgili kurumların birlikte hareket edildiği kaydedilirken, özellikle milletvekillerinin siyasi desteği olduğuna da vurgu yapılıyor.

Bodrum Kaymakamlığının yazılı basın açıklaması şu şekilde devam ediyor;

“Gelinen süreçte; Sayın Valimizin direktifleri ve himayelerinde, özellikle Milletvekillerimizin siyasi desteğiyle, Orman Bakanlığımız, Büyükşehir Belediye Başkanlığımız, Kaymakamlığımız, Bodrum Belediyemiz, Orman Bölge Müdürlüğü, Orman şefliğimiz, siyasi partilerimiz hep birlikte torba çöplüğünün rehabilitasyon projesinin gerçekleştirilmesi ve yeni çöp alanı bulunması için takibimizde müşterek çalışmalar gerçekleştirilmiştir. Vahşi depolama alanındaki yetkisiz firmaların çıkması ve barakalar yıkılması sağlanmış, hayati tehlike riski olan insanların alandan bir daha dönmemek üzere yangından çok önce uzaklaştırılmaları sağlanmıştır. Alanın Büyükşehir belediyemize devri süreci hızlanmıştır. Mevcut alanın ıslahı için en sıkıntılı asama olan doğal sitte kurul izni alınmasında ve ormanla müşterek çalışılarak yeni alanlar bulunmasında son aşamaya gelinmiştir…”

çöp yangını 1BODRUM KAYMAKAMINDAN SERT UYARI…

Bodrum kaymakamı Yılmaz tarafından yapılan yazılı açıklamada, isim vermeden, 03 Temmuz günü saat 18:00’de CHP tarafından yapılan basın açıklamasının gereksiz bir gerginliğe neden olduğu kaydedilirken, açıklamada herkesin sorunun çözümüne katkı koymaya ve olumsuz söylemlerden uzak durması konusunda uyarıda bulunuluyor.

Açıklama şu ifadeler ile sona eriyor; “İlçemiz için önem arz eden bu sorun devletimizin tüm kurumları ile işbirliği içinde çözülmeye çalışılırken çıkan yangın sonrası çalışmaların her detayını bilen şahsımın tüm uyarılarına ve olumlu çalışmalarla ilgili bilgilendirmesine rağmen bir takım gereksiz, isnatsız açıklamalarla ve suçlamalarla kamuoyu yanlış bilgilendirilmiş, ortalık gerilmeye çalışılmıştır. Doğrusu iyi niyetli olmadığını düşünmek istemediğim bu yaklaşımları anlayamıyor, herkesi sorunun çözümüne katkıda bulunmaya, yapıcı olmaya, olumsuz girişimlerden uzak durmaya çağırıyor, sorunun çözümünün takipçisi olduğumuzu, ancak; bir tür davranışları da üzüntüyle karşıladığımızı ve tasvip etmediğimizi kamuoyunun takdirlerine sunuyorum…”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.