Bodrum Gündem

BODRUM’UN ÇÖPLÜK SORUNU, BÜYÜKŞEHİR’İN SORUMLULUĞUNDADIR…

BODRUM’UN ÇÖPLÜK SORUNU, BÜYÜKŞEHİR’İN SORUMLULUĞUNDADIR…

 

Ak Parti MV Nihat Öztürk Çöp sorunu açıklam (5)AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk Bodrum’un çöplük sorununun çözümü ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. CHP İlçe Başkanı Recai Seymen’in talihsiz bir açıklama yaptığını ifade ederek “Hesap sorulacak biri var ise, o kişinin de Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’dür. Bu çöplük sorununu çözemeyen Muğla Büyükşehir Belediyesi ve başındaki Osman Güründür. Eğer yüreği yetiyor ise ona hesap sorsun…” dedi. Öztürk, Bodrum’un çöp meselesinin milletvekilliği döneminde 2019’a kadar çözüleceğinin sözünü verdi.

Bodrum Gündem Haber/FB

Geçtiğimiz hafta Bodrum’un kapanmaz yarası haline gelen Torba Çöplüğü yangınının ardından CHP Bodrum ilçe Başkanı Recai Seymen bir basın açıklaması yaparak, AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk’ün Bodrum’a modern çöplük yapılmasını engellediğini iddia etmişti. Seymen ”Bodrum artık bir milletvekilinin oyuncağı olmaktan çıksın.  Yeter artık, yeter diyorum ifadelerini kullanmıştı.

Bu açıklamanın ardından Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz’da oldukça sert ifadelerin yer aldığı yazılı bir basın açıklaması yaptı. Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, CHP tarafından Torba Çöplüğünde yapılan basın açıklamasında, Bodrum kaymakamlığına yönelik olarak yapılan değerlendirmeler nedeni ile yazılı bir açıklamada; “İlçemiz için önem arz eden bu sorun devletimizin tüm kurumları ile işbirliği içinde çözülmeye çalışılırken çıkan yangın sonrası çalışmaların her detayını bilen şahsımın tüm uyarılarına ve olumlu çalışmalarla ilgili bilgilendirmesine rağmen bir takım gereksiz, isnatsız açıklamalarla ve suçlamalarla kamuoyu yanlış bilgilendirilmiş, ortalık gerilmeye çalışılmıştır…” ifadelerine yer verildi.

Ak Parti MV Nihat Öztürk Çöp sorunu açıklam (4)ÇÖZEMEYİNCE BİZİM ÜZERİMİZE GELİYORLAR…

Bu tartışmaların arından da AK Parti Muğla MV Nihat Öztürk, ilçe binasında bir açıklaması yaptı. AK Parti Muğla MV Öztürk, “Bodrum’un çöplük sorunu Muğla Büyükşehir Belediyesinin beceriksizliği yüzünden çözülemiyor. Çözüm bulamayınca da benim üzerime geliyorlar ve olayı siyasileştiriyorlar…” dedi.

KİMSE BİZDEN ÇÖZÜM İÇİN YARDIM İSTEMEDİ…

AK Parti Muğla MV Öztürk çöplük yangınları ile anılmayı hak etmediğini vurgulayarak başladığı açıklamasında özellikle millete hizmet söz konusu olduğunda ve kamu yararı olması noktasında siyasetçilerin hemfikir olmaları ve birlikte çalışabilmeleri gerektiğini kaydetti. Bodrum’un yıllardan beridir çözülemeyen Katı atık sorununun çözümü konusunda, yerel siyasetçiler ile kendilerinin bir araya gelemediklerini ve konuşamadıklarını söyledi.

AK Parti Muğla MV Öztürk “Siyaseten bu konuda sorumlu olan kurum Çevre Bakanlığı değildir. Çöplerin toplanması ve çöplerin depolanması Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğundadır.  Nasıl su sorununu MUSKİ çözüyor ise Çöplük alanları ile ilgili sorunu da Büyükşehir Belediyesi çözecek. Bu konu ile öncelikli olarak şunu söylemek isterim; kimse gelip bizden çözüm konusunda yardım istemedi. Kimse bize gelip şuralarda uygun alanlarımız var ve bizim için bu konuyu çözün demedi…” dedi.

Ak Parti MV Nihat Öztürk Çöp sorunu açıklam (2)BODRUM HALKI İLE HAREKET EDİYORUZ…

AK Parti Muğla MV Öztürk “Akdam-Sazköy’e yapılacak Katı Atık Bertaraf Tesisinin yapılması aşamasında benim konuya dahil olduğum nokta, 6 bin ağacın kesilmesi ve bölgenin de arkeolojik sit alanı olmasıydı…” diyerek şöyle devam etti; “Ben Bodrum’un çevre hassasiyetinin olduğu her yerde, Bodrum halkı ile birlikte hareket ettim. Biz sözde çevreci değiliz. Biz Akdam konusunda sadece 6 bin ağacı kurtarabilir miyiz diyerek müdahil olduk. Sonuçta o ağaçlar kesildi. Hani nerede çevreciler? Başka bir alana yapılması konusunda o dönemde gelip bizden yardım isterlerse, gereğini yaparız dedik. Şu ana kadar hala gelen yok. Kendi basın açıklamalarında da söylüyorlar; Milas Çöplük sorunu sekiz ayda tamamlandı. Datça, Marmaris veya Dalaman’da neden hiç sorun yok. Onlar da CHP Belediyeleri. Bodrum bizden ne istiyor ise yapmaya hazırız. İlçe Başkanımız da burada. Bodrum’a yapılan her yatırımın karşılığı var. Çünkü Türkiye’nin batıya açılan yüzü.  Biz Bodrum’a siyasi olarak bakmıyoruz, bakmaya da lüksümüz yok…”

BODRUM İLÇE BAŞKANI, HESABI BÜYÜKŞEHİR BAŞKANINA SORSUN…

AK Parti Muğla MV Öztürk Bodrum’un çöplük konusundaki sorununun bir an önce çözülmesi için her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını kaydederek; “Gerekirse bizde gideriz yanlarına, bu sorunun çözümü için. Bodrum’un çöplük sorunu bizim değil, tamamen Büyükşehir Belediyesinin çözeceği bir sorundur. Bunun ile ilgili bir hesap verilmesi gerekiyorsa, bu hesabı da Muğla Büyükşehir Belediye başkanıdır. CHP ilçe başkanının yüreği yetiyorsa, gitsin Muğla Büyükşehir Belediye Başkanından hesap sorsun…” dedi.

BODRUM’UN ÇÖP SORUNU, AK PARTİNİN BÜYÜKŞEHİRİ KAZANMASINA VESİLE OLACAK…

Öztürk “Nasıl İstanbul’da çöp ve su sorunu yüzünden CHP kaybetti ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanı olmasına vesile olduysa, Bodrum’un çöp sorunu da AK Parti’nin Muğla Büyükşehir Belediyesini kazanmasına vesile olacaktır…” diyerek, 2019 yerel seçimlerinde oldukça iddialı olduklarını da söyledi.

Ak Parti MV Nihat Öztürk Çöp sorunu açıklam (3)BÜYÜKŞEHİR UYGUN YER GÖSTERSİN GEREĞİNİ YAPALIM…

Yıllardan bu yana bir türlü çözüm bulunamayan bu sorunun somut olarak ne kadar sürede çözüleceği yönündeki ısrarlı sorularımıza AK Parti Muğla MV Öztürk şu yanıtı verdi; “Biz idari ve teknik kısmı ile alakalı elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Bu konu önümüzdeki hafta kurula girecek. Kuruldan izin çıkması durumunda bir ay içinde gerekli izinlerin alınması ve uygulanması konusunda gereğini yapacağız. Ama bu sorunun çözümü için bizim alternatif bir yere ihtiyacımız var. Büyükşehir bize gelip şurası, şurası var demedi ki…”

AK Parti Muğla MV Öztürk net olarak ne kadar sürede çözüleceği konusundaki ısrarlı sorularımız karşısında “İnşallah benim milletvekilliğim döneminde Bodrum’un Katı Atık sorunu çözülecek…” sözünü verdi. Öztürk son olarak “Bu konu siyasete alet edilemeyecek kadar önemli bir konudur…” diyerek açıklamalarını tamamladı.

Ak Parti MV Nihat Öztürk Çöp sorunu açıklam (1)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.