Bodrum Gündem

DİBEKLİHAN’DA GÜLSİN ONAY RÜZGARI ESTİ…

dibeklihan-da-gulsin-onay-ruzgari-9801179_o

Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyünde düzenlenen “Köy Enstitüleri Günleri” etkinlikleri kapsamında, ünü 5 kıtada 56 ülkeye yayılmış olan Devlet Sanatçısı Gülsin Onay yaklaşık 2 saat süren bir konser verdi.

Bodrum Gündem Haber/FB

Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyünde düzenlenen “Köy Enstitüleri Günleri” kapsamında, Uluslararası alanda istisnai bir Chopin icracısı kabul edilmekte olan Gülsin Onay, Köy Enstitüleri Marşının Bestecisi Ahmet Adnan Saygun anısına bir konser verdi. Adeta bir müzik ziyafeti ne dönüşen konseri, Prof.Dr.Erol Manisalı, Gençlik ve Spor eski Bakanı Fikret Ünlü, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın Başdanışmanı ve duayen gazeteci Can Pulak, Türkiye’nin ilk spor muhabiri ve Cennetin Rotası-Mavi Yolculuk kitabının yazarı Nükhet Tatari, Gazeteci-Yazar Yılmaz Özdil’nde olduğu 450 sanatsever izledi.

dibeklihan gülsin onay konseri (5)“KÖY ENSTİTÜLERİ GÜNLERİ” BELGESEL ve KİTAP OLACAK…

Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü kurucusu Cenap Tezer kısa bir açılış konuşması yaparak, “Köy Enstitüleri Günleri” fikrinin nasıl doğduğunu ve bu 14 günlük programın sonunda da bir belgesel ve kitap haline dönüştürüleceğini kaydetti. Tezer “Biliyorum hepiniz Gülsin Onay’ın müthiş performansını ve yorumunu izlemeye geldiniz. O nedenle sözü fazla uzatmadan konserimize başlıyoruz…” diyerek Gülsin Onay’ı sahneye davet etti.

dibeklihan gülsin onay konseri (7)SADECE BU KONSER İÇİN İTALYA’DAN BİLE GELEN VARDI…

İstanbul, Ankara, İzmir’den ve hatta İtalya’dan sadece Gülsin Onay’ın bu konserini izlemek için gelen sanatseverler, ılık bir Bodrum akşamında Gülsin Onay’ın başarılı performansı ile keyifli anlar yaşadılar. Zimbabwe ve Cape Town Üniversitesi deneyimli; Royal Schools of Music eğitimli; Eren Levendoğlu’da akşam saatlerinde Zimbabwe’den Türkiye’ye gelir gelmez, ayağının tozu ile Onay’ın konserini izlemeye gelenler arasındaydı.

Gülsin Onay başta Adnan Saygun olmak üzere, L. V. Beethoven ve F. Chopin’den eserleri başarı ile yorumlarken, performansı ile sahnede adeta devleşti.

Konserini tamamlayarak sahneden inen Gülsin Onay, hayranlarının coşkulu ve ısrarlı alkışları ile tekrar sahneye gelerek piyanosunun başına geçti.  F. Chopin’in bir eseri ile konserini tamamladı. Konser sonunda onlarca kişi, Onay ile fotoğraf çektirebilmek ve gör-çek yapabilmek için birbirleri ile yarıştılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.