Bodrum Gündem

KENT KONSEYİ SEÇİMİNDEN KÜÇÜK NOTLAR

kent-konseyi-seçiminden-küçük-notlarBodrum Kent Konseyi, geçtiğimiz hafta yeterli çoğunluk sağlanamadığı için gerçekleştiremediği seçimli olağan genel kurulunu bu hafta yaptı. Genel kurulda mevcut başkan Mustafa Demiröz, yeniden başkanlığa seçildi.
Bodrum Gündem Haber
Oasis Nurol Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen genel kurul bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Divan heyetinin belirlenmesinin ardından açılış konuşmasını yapan başkan Mustafa Demiröz, sivil toplum kuruluşlarının çatısı olan Kent Konseyini layık olduğu şekilde yönetmek, idare etmek için çaba sarf ettiğini belirttiği konuşmasına şöyle devam etti “Buradaki başarımız sizlerin takdirleridir. Bugüne kadar elini taşın altına koyup ta bu gibi sivil toplum örgütlerinde görev almış bütün arkadaşlarıma yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonra da bu tür organlarda görev alıp hizmet edecek olanlara da başarıla diliyorum” dedi.
IMG_0376Mustafa Demiröz İle Devam…

Toplantının gündem maddelerinden birinin de yönergede yapılmak istenen değişiklikler olduğuna işaret eden Demiröz, sözlerini şöyle tamamladı:  “Yönerge üzerinde birkaç söz söylemek istersem, kent konseylerinin kuruluşundan itibaren bir takım eksikliklerinin ve noksanlıklarının olduğu herkesin malumudur. Kent konseylerinin kendi başına bir kanuna dayanan bir tüzel kişiliği yok. Belediye kanununa dayanarak yapılmış organlardır ve yönetmelikle idare edilmektedir. Ama bu yönetmelik de günün şartlarına veya kent konseyi gibi bir yapının tam olarak işlevselliğini sağlayacak bir yönetmelik şekli değildir maalesef. O bakımdan yönetmelikteki eksiklikler veya uygulamadaki eksiklikler, kusurlar, yanlışlar ancak yönergelerle düzeltilebiliyor. Biz de işlevsellikteki bu aksaklıkları giderme açısından bir takım yönerge değişikliklerini onayınıza sunacağız. Ümit ediyoruz ki bu değişiklerle kent konseyleri daha işlevsel, daha etkin konuma gelebilirler” dedi.
IMG_0363Seçimden Küçük Notlar:
Ardından Kent Konseyinin yönergesinde yapılmak istenen değişiklikler görüşülürken zaman zaman fikir ayrılıkları yaşandı. Oylama sonunda önerilen yönerge oy çokluğu ile kabul edildi.
Daha sonra ise Kent Konseyi Başkanı ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyelerinin seçimine geçildi.
Mustafa Demiröz’ün tek aday olarak katıldığı seçimde oyçokluğu ile yeniden Bodrum Kent Konseyi Başkanı oldu. Tek ret oyunu AK Parti temsilcisi Ömer Özmen kullandı.
Seçim öncesi kulislerde iki blok liste üzerinde durulurken, seçim sonrası her iki blok listede yer almayan Koyunbaba Muhtarı Yılmaz Çincik, Bodrum Kadın Dayanışma Derneğinden Figan Erozan, Bodrum Zeki Müren Sanat Derneğinden Firdevs Şengül ile Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneğinden Hüseyin Sağkal’ın da blok listeleri delerek Bodrum Kent Konseyi Yürütme Kurulu Asil üyesi oldukları görüldü.
IMG_0344TMMOB adına Levent Kalyon ve BODER adına aday gösterilen Halil Özyurt’un seçim sırasında genel kurul salonunda olmaması nedeni ile aday gösterilemeyeceğine dair söylemler üzerine BODER genel sekreteri Orhan Kavala ile salonda bulunanlar bazı temsilciler arasında tartışma yaşandı. Bunun yanı sıra Ensar Vakfı Bodrum Şubesi adına Ömer Küçükenez de seçmenlerden 10 oy aldı.
Kulislerde dolaşan iki blok listede göze çarpan en ilginç notlardan biri de AK Partili ve CHP’li adayların aynı blok listede yer almaları oldu.

Rezzan Şebin ve Figan Erozan’ın aynı sayıda oy almalarının ardından Rezzan Şebin kendi rızası ile geri çekilerek Figan Erozan’ın yürütme kurulu asil üyeliğine girmesine vesile oldu.
IMG_0374Yürütme Kurulu Asil üyeleri
Başar Bıyıklı, Meral Saraçbaşı, Lon Briet, Abdulkadir Sevindik, Ayhan Ongun, Hüseyin Sağkal, Kemal Özyurt, Mehmet Çilsal, Yaman Olgaç, Firdevs Şengül, Yılmaz Çinçik, Yaşar Çelikan ve Figan Erozan Şendikmen.
Yürütme Kurulu Yedek üyeleri
Rezzan Şebin, Gökhan Türker, Tuna Işın, Veysel Yapıcı, Halil Köse, Levent Kalyon, İzzet Avni Kayahanlı, Nihat Gençosman, Halil Özyurt, Şenol Cömert, Mustafa Duru, Gönül Demirel ve Turgay Yener.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.